ih4terain

Başarılı
İlk motorum olacak su anlik hiç tecrubem yok ehliyete yeni yazildim arkadas cevremden ufak ufak ogrenmeye basliyorum motoru.
Agir olmasi haric bir sorununu duymadim ama bu motorlarin omru ne kadardir? 20kda alirsam uzer mi, daha dusuk km mi bakmaliyim?
Fiyat olarak bütçem 100 dolaylarinda, duruma gore ustune cikabilirim. Yaklasik 2 3 ay sonra satin alacagim karar verdigim modeli. Şu anki kur ve fiyatlara gore konusabilirsiniz, o zaman durum ne gosterir bilmek pek mumkun degil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bajaj ns 200 kullanıyorum 2 yıldır bayağı şeyini deneyimledim bajaj markasının. Özellikle servis ağı ve parça kalitesi; öncelikle parça kalitesi olarak seni üzecek tek silindir oluşu ve ağır olması. Seni uzun yolda biraz yorabilir. Özellikle uzun yol yapacağım diyorsan bence çift silindir bir motora bakmalısın. Parça ucuz ama kalitesi tartışılır. Seni rahat 50 bin 100 bin km götürür ama dediğim gibi kronik sorunu çok. Hiçbir motora 20 dk da alışamazsın. Bence dominar 250 yerine ns 200 UG2 modelini de düşünebilirsin.

Bajaj ns 200 kullanıyorum 2 yıldır bayağı şeyini deneyimledim bajaj markasının. Özellikle servis ağı ve parça kalitesi; öncelikle parça kalitesi olarak seni üzecek tek silindir oluşu ve ağır olması. Seni uzun yolda biraz yorabilir. Özellikle uzun yol yapacağım diyorsan bence çift silindir bir motora bakmalısın. Parça ucuz ama kalitesi tartışılır. Seni rahat 50 bin 100 bin km götürür ama dediğim gibi kronik sorunu çok. Hiçbir motora 20 dk da alışamazsın. Bence dominar 250 yerine ns 200 UG2 modelini de düşünebilirsin.

Tercihte bulunacagim universite yaklasik 40-45km benim evime, yani okula gittigim gunler git gel 90km civari yol yapacagim.
250nk konusundaki dusuncelerin nedir hocam? Hem cok fazla sorun yasayani mevcut, nadir olarak da hiç sıkıntı yasamadan 40-50k surenlerde var.

Tercihte bulunacagim universite yaklasik 40-45km benim evime, yani okula gittigim gunler git gel 90km civari yol yapacagim.
250nk konusundaki dusuncelerin nedir hocam? Hem cok fazla sorun yasayani mevcut, nadir olarak da hiç sıkıntı yasamadan 40-50k surenlerde var.
Usta yaşadığın şehiri bilmiyorum fakat nk250 alırsan ustadan çıkmazsın onun parça kalitesi ne yazık ki bajajdan daha kötü nk250 daha az titriyor birkaç defa kullandım fakat her gün 90 km yol yapacaksan nk250 önüne cam vs takılmadığı için seni rüzgar olarak çok yorucak benim sana tavsiyem eğer kronik sıkıntılar canını sıkmayacaksa ns200 alman çünkü nk250 sorunları seni yolda bırakacak derecede eğer bajaj marka alıcaksan özellikle ikinci el şasi iyi incele kuyruk şasisi özellikle nk250 alacaksan eğer onunda şasi sıkıntı paslanma yapıyor kısacasa ucuz motor sorun ama ben senin yerinde olsam bajaj tercih ederdim ns200 ve dominar üzmez o kadar.

R250 ile 9 bin km de dominar 250 takasladım. 9 bin km boyunca büyük bir zevk ile kullandım. 18 bin km ye gelince araba ile kaza yaptım ve mecburiyetten 18.500 kilometrede sattım. Bakımları yapıldıysa, katalizörü boşaltıldıysa, problem etmez büyük ihtimalle. Ben 9 bin km boyunca hiç servis yüzü görmedim dominar ile dediklerime özellikle katalizöre dikkat et. Motor bloku dağıtıyor katalizör. Boşaltıldıysa hiç problem yok.

Çok uzun ömürlü ve keyifli bir motor. Sesi bile zevk veriyor insana.