20 yıllık dijital fotoğraf makinesi ile çekilen fotoğraflar açılmıyor

chanser

Çalışkan
Arkadaşlar elimde üzerinde "resimler" yazan bir CD var. Yaklaşık 20 yıllık bir CD. CD'yi açtım içerisinde ektekiler gibi dosyalar var. Bunlar .dat uzantılı video dosyalarına benziyorlar ancak VLC Player ile açtığımda bozuk yeşil gölgeli görseller yığınına benziyor. ChatGPT yardımıyla uğraştım açamadım. Ben bu dosyaları nasıl kurtarabilirim? Manevi değeri olan resimler hepsi. Kameranın model ve markasını hatırlayamıyorum. "MPEGAV" isimli klasör ise boş. Lütfen anlayan yardımcı olsun. Eski fotoğrafçılar eminim biliyorlardır. Dosya uzantısını .dat yerine JPG falan yaparak açmayı denedim açamadım. Umarım konuyu da doğru yere açmışımdır.

Screenshot_13.webp

Screenshot_14.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde üzerinde "resimler" yazan bir CD var. Yaklaşık 20 yıllık bir CD. CD'yi açtım içerisinde ektekiler gibi dosyalar var. Bunlar .dat uzantılı video dosyalarına benziyorlar ancak VLC Player ile açtığımda bozuk yeşil gölgeli görseller yığınına benziyor. ChatGPT yardımıyla uğraştım açamadım. Ben bu dosyaları nasıl kurtarabilirim? Manevi değeri olan resimler hepsi. Kameranın model ve markasını hatırlayamıyorum. "MPEGAV" isimli klasör ise boş. Lütfen anlayan yardımcı olsun. Eski fotoğrafçılar eminim biliyorlardır. Dosya uzantısını .dat yerine JPG falan yaparak açmayı denedim açamadım. Umarım konuyu da doğru yere açmışımdır.

Eki Görüntüle 149454

Eki Görüntüle 149455
1. CD'yi Kontrol Edin:
- CD'nin fiziksel durumunu kontrol edin. Çizikler veya kirler var mı? Temizleyin.

2. Veri Kurtarma Yazılımı Kullanın:
- Recuva veya PhotoRec gibi ücretsiz veri kurtarma programlarını kullanarak CD'deki verilere erişmeye çalışabilirsiniz.

3. Dosya Uzantılarını Değiştirme:
- .dat uzantılı dosyaları .mpg veya .mpeg olarak değiştirmeyi deneyin. Bazı eski kameralar video dosyalarını bu biçimde kaydediyor olabilir.

4. VLC Player Ayarlarını Kontrol Edin:
- VLC Player’da "Ayarlar" bölümünden uygun video kodlayıcılarını ve codec seçeneklerini güncelleyin.

5. Farklı Oynatıcılar Deneyin:
- VLC dışında başka medya oynatıcıları (örneğin, Windows Media Player veya MPC-HC) deneyin.

6. Son Çare Olarak Profesyonel Hizmetler:
- Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, veri kurtarma konusunda uzmanlaşmış profesyonel bir hizmete başvurabilirsiniz.

Bu adımları denedikçe açıklama yapın; her adımda sonuçların ne olduğunu belirtirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt