Bütçe
₺200.000

cancka

Becerikli
Yer
Ankara
Selam,

Laptopumu satma kararı aldım, sattıktan sonra masaüstü sistem toplayacağım. Yazdığım bütçe ile nasıl bir sistem toplayabilirim, oyun oynamak için kullanacağım.

Çok fark oluşturacak bileşenler olursa, bütçeyi esnetebilirim biraz; örneğin 5K daha eklersen bunun yerine şunu alırsın gibi.

12 sene sonra ilk defa sistem toplayacağım, kazıklanmayalım. 😁

NOT: Monitör dahil, ayrı şeklinde öneri yapabilirsiniz.

Taksitle alabileceğim bir yer olursa süper olur, ikinci el piyasasını bilmiyorum ne kadar sağlıklı olur ama temiz bir şeyler bulabilirsem değerlendirilebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Laptopumu satma kararı aldım, sattıktan sonra masaüstü sistem toplayacağım. Yazdığım bütçe ile nasıl bir sistem toplayabilirim, oyun oynamak için kullanacağım.

Çok fark oluşturacak bileşenler olursa, bütçeyi esnetebilirim biraz; örneğin 5K daha eklersen bunun yerine şunu alırsın gibi.

12 sene sonra ilk defa sistem toplayacağım, kazıklanmayalım. 😁

NOT: Monitör dahil, ayrı şeklinde öneri yapabilirsiniz.

Taksitle alabileceğim bir yer olursa süper olur, ikinci el piyasasını bilmiyorum ne kadar sağlıklı olur ama temiz bir şeyler bulabilirsem değerlendirilebilir.
“Hocam, kesinlikle tavsiye edeceğim sıvı soğutma modeli Coolermaster Atmos II veya onun dengi bir üründür. Alternatif olarak Corsair iCUE Link Titan 360 RX ya da NZXT Kraken Elite V2 (360mm ve üzeri) tercih edebilirsiniz. Lian Li modellerini önermem çünkü oldukça sesli çalışıyorlar.”

@Silinen üye, Lian Li'nin hangi modelleri sesli çalışıyor mesela?

@cancka, sadece oyun için kullanacaksanız çok uçmaya gerek yok. Müsait olduğum zaman ileteceğim sistemi.
“Lian Li GA II Lite Perf. , Lian Li GA II Trinity Perf. ve Lian Li Hydroshift modelleri pompaları bozuk olduğu için değil, standart olarak yüksek sesle çalışmaktadır. Diğer markalara göre.”

“Lian Li GA II Lite Perf. , Lian Li GA II Trinity Perf. ve Lian Li Hydroshift modelleri pompaları bozuk olduğu için değil, standart olarak yüksek sesle çalışmaktadır. Diğer markalara göre.”

Benim ve birkaç arkadaşın daha sıkça önerdiği modeller bunlar, özellikle Performance'ler.

Galahad II Lite Performance için katılmıyorum, Trinty Performance'den şu ana kadar 1-2 kişi şikayetçi oldu. Hydroshift II LDC-C 360CL ise kendi serisine göre evet, daha sesli.

Biraz daha detay var mı, ne için kullanacaksın? 200K'ya krallar gibi 5080'li sistem dizersin ama yanında neler lazım ek olarak. Ben de yeni sistem dizdim 150K'ya kasa+monitör şeklinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ve birkaç arkadaşın daha sıkça önerdiği modeller bunlar, özellikle Performance'ler.

Galahad II Lite Performance için katılmıyorum, Trinty Performance'den şu ana kadar 1-2 kişi şikayetçi oldu. Hydroshift II LDC-C 360CL ise kendi serisine göre evet, daha sesli.
(SON 6 AY İÇERİSİNDE)

“Tek bir sıvı soğutma kullanan kişi ses konusunda çok fikir sahibi olamaz. Bugüne kadar dokuz AIO test ettim; beş tanesini kendim alıp denedim, arkadaşlarımın bilgisayarında bulunan 4 tane daha aio test ettim. Bu yüzden yalnızca bir sıvı soğutma deneyen kişi, ses seviyesini tam olarak anlayamaz.”

“Bir diğer husus ise şu: Pompanın arızalı mı yoksa normal mi ses çıkardığını anlamak çok basittir. Benim bahsettiğim Lian Li modellerinde ne bir hava vardı ne de bir arıza söz konusuydu.”

Kasa konusunda alternatifler çoktur ama bu kasayı kaliteli bir monitör ve kulaklıkla taçlandırırsan sadece performans değil bunun sonucunu da görüp duyabilirsin. Kulaklık olarak SteelSeries Arctis Nova Pro serisini öneririm. Hem oyun hem müzikte çok üst düzey deneyim yaşarsın. Monitörde ise OLED'in tepkiselliği, görüntü kalitesi vs. rakipsiz ama sorun potansiyeli de yüksek. Monitör konusunda ayrı bir konu açmalısın.

Satış sonrası destek konusunda ülkemizde en iyi firma inventus bence. Hatta garanti sonrası bile destek veriyorlar. Tavsiyem Inventus'taki üst düzey hazır sistemi özelleştirin.

Anladığım kadarıyla uzun yıllar kullanmak istiyorsunuz sistemi. İşlemci Ryzen 7 9800X3D, ekran kartı RTX 5080, RAM 2x24 veya 2x32 GB DDR5 6000 MHz (olabildiğince düşük CL değerli olsun ve 6000 MHz üstü RAM alıp manuel 6000 MHz'e çekince stabilite sorunları olabiliyor ve Ryzen işlemcilerde 6000 MHz performansta tatlı nokta), 2 TB NVMe M.2 SSD (PCI Express 4 veya 5 hızı fark etmez oyunda), 360 mm sıvı soğutma, 1000 watt ATX 3.1 PSU, dış kasa mümkünse toz filtreli olsun (sadece delikli olanlar filtre görevi görmüyor), anakartta MSI Tomahawk serisinden uzak dur bu arada. Aklıma gelenler bunlar.

Son düzenleme:
Şu sistemde Anakart B850M Force, İşlemci 9800X3D, RAM 2x16GB GSkill Ripjaws, Ekran kartı 5080, SSD Exceria PRO, Kasa ise akvaryum isteniyorsa Vento veya Corsair seçilebilir. Özelleştirmeler sonrası 147.009 TL tutuyor.
Soğutma kısmında Phantom Spirit yeterli ama sıvı soğutma istiyorsanız diğer hocalarım yardımcı olur.