Bütçe konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim ama fiyat/performans dengesi olmalı tabii ki. Render+oyun ikilisi için uzun yıllar götürecek bir sistem arıyorum. Sistemin olabildiğince beyaz parçalardan oluşması gerekiyor. Ona göre tavsiyelerde bulunursanız sevinirim. Hazır sistem olması gerekmiyor, uyumlu parçaları ayrı ayrı da toplayabilirim ama belirli tek bir yerden hepsini temin edebilirsem daha iyi olur.
@kayapater, @Rustin Cohle, R9 9950X3D'nin gerektiği bir durum yok açıkçası. Anakart tarafında da biraz daha iyi bir şeyler bakılabilir.
@kayapater yaptığınız işin yoğunluğuna göre R9 9950X veya R7 9800X3D arasından seçim yapabilirsiniz.
Dİğer bir değişle iş ağırlıklı ise R9 9950X, oyun ağırlıklı ise R7 9800X3D öneririm.
Benzer bir durumda kalıp 2 CCD ile uğraşmamak adına R7 9800X3D aldım.
@kayapater, @Rustin Cohle, R9 9950X3D'nin gerektiği bir durum yok açıkçası. Anakart tarafında da biraz daha iyi bir şeyler bakılabilir.
@kayapater yaptığınız işin yoğunluğuna göre R9 9950X veya R7 9800X3D arasından seçim yapabilirsiniz.
Dİğer bir değişle iş ağırlıklı ise R9 9950X, oyun ağırlıklı ise R7 9800X3D öneririm.
Benzer bir durumda kalıp 2 CCD ile uğraşmamak adına R7 9800X3D aldım.
@kayapater yaptığınız işin yoüunluğuna göre R9 9950X veya R7 9800X3D arasından seçim yapabilirsiniz.
Diğer bir değişle iş ağırlıklı ise R9 9950X, oyun ağırlıklı ise R7 9800X3D öneririm.
Benzer bir durumda kalıp 2 ccd ile uğraşmamak adına R7 9800X3D aldım.
MSI kartlara ben sıcak bakmıyorum olabilir fakat ayar çekmesi lazım, uğraştırır biraz. Beyaz olmasa ASUS ROG X870E-E Gaming önerecektim ama MSI almazdım böyle bir sisteme.
MSI kartlara ben sıcak bakmıyorum olabilir fakat ayar çekmesi lazım, uğraştırır biraz. Beyaz olmasa ASUS ROG X870E-E Gaming önerecektim ama MSI almazdım böyle bir sisteme.
Anakartta en mantıklısı Gigabyte ama MSI bu fiyattayken bence değerlendirilir. Biraz önce konu açan kişiye de sorunsuzsa alın diye önerdim. Sonra bir yetkili deneyimini kısaca söyledi, tabii ilk tercihim dediğim gibi Gigabyte.