Bütçe
200.000 TL
Dİğer bir değişle iş ağırlıklı ise R9 9950X, oyun ağırlıklı ise R7 9800X3D öneririm.
R9 9950X ve R7 9800X3D ikileminde baya zaman kaybetmiş birisi olarak hem iş hem oyun amaçlı kullanılacak bir sistemde kişinin ağırlıklı düşünmesi bence çok doğru bir karar aldırmıyor.

Seçim yapacak kişi “R9 9950X nazlı bir maestro, bütün sistemi (RAM, CPU Soğutucu, Anakart, BIOS) ona göre kurman ve ayarlaman gerekiyor. 9800X3D ise tam bir asker topçu, nereye koyarsan koy performans veriyor.” analojisini benimsemeli.

Kişi eğer ki ben tekniği de taktiği de öğrenir o maestroyu da oynatırım diyebiliyorsa R9 9950X seçmeli, ama ben kafamı yormam sisteme atar performans alırım diyorsa R7 9800X3D’e yönelmeli.

~ Kısa süre önce ağırlık hesabı yapıp asker topçu niyetine R9 9950X alan kullanıcı.

Render + oyun demiş hocam o yüzden 9950X3D önerdim yoksa oyun olsa R7 9800X3D yeter artar beyaz olunca sistem fiyatı ona göre yükseliyor.
2 CCD durumu bu işlemcide de var ancak 3D V-Cache sayesinde R9 9950X kadar sistemi optimize etmekte yormuyordur. 200K bütçede bence de tercih edilmeli.

R9 9950X ve R7 9800X3D ikileminde baya zaman kaybetmiş birisi olarak hem iş hem oyun amaçlı kullanılacak bir sistemde kişinin ağırlıklı düşünmesi bence çok doğru bir karar aldırmıyor.

Seçim yapacak kişi “R9 9950X nazlı bir maestro, bütün sistemi (RAM, CPU Soğutucu, Anakart, BIOS) ona göre kurman ve ayarlaman gerekiyor. 9800X3D ise tam bir asker topçu, nereye koyarsan koy performans veriyor.” analojisini benimsemeli.

Kişi eğer ki ben tekniği de taktiği de öğrenir o maestroyu da oynatırım diyebiliyorsa R9 9950X seçmeli, ama ben kafamı yormam sisteme atar performans alırım diyorsa R7 9800X3D’e yönelmeli.

~ Kısa süre önce ağırlık hesabı yapıp asker topçu niyetine R9 9950X alan kullanıcı.

2 CCD durumu bu işlemcide de var ancak 3D V-Cache sayesinde R9 9950X kadar sistemi optimize etmekte yormuyordur. 200K bütçede bence de tercih edilmeli.
Kullanıcı GPU render mı yoksa CPU render mı alacağını belli etmemiş, o yüzden genel olarak yüksek işlemci öneriyoruz. Bence de X3D biraz daha zahmetsiz.

MPG serisi güvenli liman MSI tarafında, tabii kör kütük atlayın da demiyorum. 🙂

@TANTUNICIK, @Rustin Cohle, @Rustin Cohle, https://share.google/6xc7SCBUzpgSkAqcd
ASUS tarafında X870-A veya X870E-A olabilir.
MPG'de de sorun yaşayan var ama o kadar problemli değil diğerlerine nazaran. Anakart olarak bu tabiri caizse "hatalı" fiyata satılıyorken Aorus Tacyhon alın derim. Tasarıma göre değişebilir tabii burada tercih sizin. 9800X3D yeterli olur bence. Ne derece render yapacağı ve hangi bileşene ağırlıklı yükleneceği de belli değil.

Hepinize teşekkür ederim. İnceledim biraz da bu ayarda bir sistemi daha önce hiç toplamadığım için kafam karıştı biraz. Şöyle ki asıl amacım Ankara'da doğrudan İtopya'ya gidip her şeyi oradan temin edip alıp çıkmak.