2000 TL'ye kadar mouse önerisi

Bütçe
2000

19878

Çalışkan
Öncelikle herkese merhabalar, kedim olduğu için kablolu ekipmanlarımı değiştiriyorum.

1-1,5K bandında Rapoo VT9 Air ve MCHOSE A5 Ultra modelleri güzel
duruyor.

2-2,5K bandında Darmoshark M3 Pro Max ve Scyrox V8 modelleri güzel
duruyor.

Ben online oyunları genellikle arkadaşlarıyla oynayan biriyim, daha çok da gamepad'den hikayeli oyun oynuyorum, bu zamandan sonra E-spor düzeyinde oynama veya oturup saatlerimi rank kasmaya harcamak gibi planlarım yok.

Bu noktada aklıma takılan birkaç soru var: 2-2,5K bütçeye çıkmak benim için mantıklı olur mu?
1-1,5K bandında daha iyi bir öneriniz var mı?
Birkaç gündür forumdaki önerileri ve incelemeleri okuyup bu mouselara karar kıldım ama 1-1,5K bandındaki iki mouse'un da MCU'ları hakkında net bir bilgiye ulaşamadım ve pek bir kullanıcı yorumu da bulamadım, daha çok kağıt üstü bilgilere bakarak önermiş öneren kişiler. Kullanan veya bilgi sahibi olan varsa herhangi bir kronik problem(ler)i var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Scyrox V8/V6 gayet iyi bir tercih olur. Fiyat konusu size kalmış bir şey ama şahsen bütçeniz yetiyorsa almışken iyisini almak daha mantıklı diye düşünüyorum, iyi bir mouse almak için illaki e-sporcu olmaya gerek yok. Scyrox bahsettiğiniz modellerden her türlü daha iyi.
Darmoshark M3 Pro Max de iyi gözüküyor ama yanında dongle ile gelmediği için 1K Hz'ye kadar kullanabiliyorsunuz diye biliyorum. Daha yüksek Hz'lerde kullanabilmeniz için ayrı dongle almanız gerek.
Mchose A5 Ultra ve Rapoo VT9 Air modelleri Realtek'in bir MCU'sunu kullanıyor. Bu MCU hakkında benim bir bilgim yok ayrıca pek bir kullanıcı yorumu da yok bu modeller hakkında. Tercih edilir mi şahsen emin değilim.

Scyrox V8/V6 modelleri, attığım mouselar arasındaki kalitesinden en emin olduğum modeller ama açıkçası bütçemi bir tık aşıyor ve boyut olarak küçük kalıyor. Şu anda Glorious Model O Minus kullanıyorum ve Claw Grip şeklinde tutuyorum, Claw Grip şeklinde tuttuğum için boyut çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama mouse'un boyu küçük olduğu için sanırım Claw Grip şeklinde tutuyorum. Darmoshark M3 Pro Max'de boyutlar benim için uygun diye düşünüyorum ama yine o da bir tık bütçemi aşıyor ve dediğiniz gibi ben de ayrı bir dongle alınması gerekli diye biliyorum daha yüksek Hz için. O yüzden biraz kumar da olsa 1-1,5K bandındaki mouselara daha sıcak bakıyorum.

Darmoshark M3s Max. Bu modeli düşünüyorum ben de. Kampanyalara beraber maksimum 1800TL tutuyor minimum 1500. Scyrox 3000TL, Darmoshark 2200 arada 800 var ve araştırdığım kadarıyla kalite anlamında birebirler. Tek fark shape, gram ve Scyrox'un 8K dongle ile gelmesi. Ben 8K Hz asla kullanmayacağım için ve shape olarak da Darmoshark bana daha hitap ettiği için aradaki 800TL farkı vermeyeceğim. Scyrox V8 aşırı claw V6 aşırı palm tutuş için uygun gözüküyor. Darmoshark palm claw arası hybrid tutanlar için çok iyi gözüktü gözüme. Tek sıkıntısı yeni model olduğu için M3s Max modelinin çok kullanıcı yorumu yok. Önceki modelleri gayet iyi yorumlar almış. Bunda batırmamışlardır diye düşünüp tercihimi Darmoshark'den yana kullanacağım sanırım.

Ben de hala düşünme aşamasındayım. Rapoo hakkında birkaç kişide gördüğüm click, bağlantı kopması olayları ve fiyatının artmasından dolayı şu anda çok pozitif bakmıyorum. Bir incelemede MCU'sunun Realtek RTL8762GKH olduğu düşünülüyordu. İşlemci gücü güçlü fakat enerji verimliliği ve stabilite konusunda bir tık kötü kalmış bir MCU, gördüğüm kadarıyla bağlantı kopmaları MCU'nun doğruluğunu destekler nitelikte. Rapoo da yine bir incelemede yeni firmware güncellemeleriyle büyük ölçüde düzelttildiği söylense de ne kadar düzeldiği muamma olan 3 problem daha var: Kablosuz çalışırken tuşlarda gecikme, 12-bit HID tanımalayıcısı sınırlaması ve 1KHz'de polling kararsızlığı. Kullanıcı deneyimlerini bekleme taraftarıyım bu mouse için.

MCHOSE A5 Ultra hakkında net bir MCU bilgisi mevcut değil, sitesinde Realtek MCU olduğu söyleniyor fakat değerleri mevcut değil. Ne kadar iyi olduğu muamma yine. Malzeme kalitesi, sensör olarak Rapoo'nun daha iyi olması ve 50 tane uygulamayla cashback işine girişmek istemediğim için şu anlık ona da çok sıcak bakmıyorum.

Aralarından en sıcak baktığım Darmoshark M3 Pro Max, sensörü ve MCU'su iyi. Boyut ve ağırlık olarak benim için ideal. 1KHz dongle olması biraz kötü ama zaten MS oranları düşük, 2KHz ile 1KHz arasında 0,1 MS fark olduğu söyleniyor bir video'da ki daha yüksek polling rate'de kullanacağımı zannetmiyorum. Malzeme kalitesi çok iyi olduğu söylenmiyor ama yine bu seride biraz iyileştirilmiş gördüğüm yorumlara göre. Genel olarak fikirlerim böyle. 2,5K ve üstü fiyatlara çıkmayı şu anlık düşünmüyorum.

@PlayboiCarti Ayrıca bildiğim kadarıyla İyzico kampanyaları Darmoshark için geçersiz.

@19878 Ben de şu an sizinle neredeyse aynı durumdayım. Ayırdığım bütçe 1500TL civarındaydı, normalde Ajazz AJ159 Pro almayı planlıyordum ama sonradan biraz daha inceleyince skatezlerini vs hiç beğenmedim, malzeme kalitesi hakkında da kötü yorumlar görünce vazgeçtim. Bu bütçede bir şey bulamayınca da biraz daha bütçe artırmaya karar verdim. Rapoo ve Mchose'yi hiç düşünmedim çünkü bence hiç güven vermiyorlar.
Sonra Darmoshark M3S Max modelini beğendim ve onu almaya karar verdim, sorun çıkmazsa birkaç gün içinde almayı planlıyorum. Sadece kullanıcı yorumlarının olmaması biraz düşündürdü, 1K Hz durumuna pek takılmadım çünkü kullansam en fazla 2K Hz'de kullanacağım, o da çok önemli değil açıkçası zaten rekabetçi oyunları da oynamıyorum. Bütçem yetse direkt Scyrox alır geçerdim ama bütçemi daha fazla zorlamak da istemiyorum.
Ben de sizin yerinizde olsam M3 Pro Max alır geçerdim, en mantıklı seçenek o gibi duruyor.
@PlayboiCarti cihazı alırsanız elinize geçtiğinde buraya malzeme kalitesi/sağlamlığı hakkında bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.

Bu video'yu baz alırsak 8KHz ile 1KHz arasında fark edilemeyecek 0,2 MS'lik bir fark var. 8KHz'de performans kaybı olacak olmasının yanı sıra birçok oyun desteklemiyor. 2KHz ile 1Hz arasında 0,1 MS fark var diye aklımda kalmıştı ama o kadar bile değilmiş, 2KHz polling rate'e bile gerek yok açıkçası. Yorum olmaması dediğiniz gibi kötü ama bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum. Switch, scroll vs. parçaları belli ne de olsa. Sorun olsa aynı parçaları kullanan modellerde de sorun olurdu diye düşünüyorum. Ayrıca malzeme kalitesine de kötü deniyor fakat yanlış hatırlamıyorsam Glorious Model O ile benzer kalitede malzemeler kullanıyordu. Model O kullanan biri olarak hiç kalitesiz diye düşünmedim hatta SS Rival 3'ten sonra aşırı kaliteli bile geldi diyebilirim, abartıldığını düşünüyorum şahsen.

Ben de 2K Hz kullanabilirim ancak sırf onun için 800TL Ekstra vermeye gerek var mı emin olamadım. Onun kararını vermeye çalışıyorum kafamda. Yüksek eloda LoL oynuyorum ve para kazanıyorum o yüzden performansım önemli ancak LoL'de 2000 Hz ne kadar değiştirir emin değilim.

@PlayboiCarti, Attığım video'da 2KHz ile 1KHz arasında sadece 0,025 MS'lik çok minimal bir fark var. Bildiğim kadarıyla kablolu mouselar bile 1 MS gecikme sunuyor, yine yanlış bilmiyorsam kablosuz mouselar da genel olarak 1,5-3 MS arası sunuyor. Onlara kıyasla 0,6 MS, gayet başarılı bir gecikme süresi. 2KHz'de sistem yükü artacağı için lag spike olabilir. Benim düşüncelerime göre 2KHz gereksiz. Kafanıza çok takılıyorsa 0,025 MS için araştırma yapabilirsiniz GPT veya varsa Youtube üzerinden.

0.6 ms 1KHz değerindeki Darmoshark öyle değil mi? 8KHz değerinde 0.4 civarında. Aradaki fark gerçekten kafaya takmaya değmezmiş gibi gözüküyor. Özellikle beni oynadığım oyun LoL için EU West bölgesinde halihazırda 60pingle oyunu oynuyor iken 0.025 ms fark gerçekten hiçbir şey. Yarın siparişi muhtemelen vereceğim. Teşekkürler.

İnternetten biraz baktığımda Darmoshark kullanan bazı insanlar bağlantı problemlerinden şikayet etmişler ancak bunların kendi donanımlarından vesaire kaynaklandığını düşünüyorum. Wraith herhangi bir sıkıntıda 2 yıl garanti veriyor zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…