Bildiğim kadarıyla bu sorun eski üretimlerde mevcuttu, bundan başka sorunları da vardı ama yeni üretimlerde (bu yeni üretim dediğim bahsettiğimiz ürünler değil onlardan öncekiler, Darmoshark M3S Pro gibi) bu sorunlar giderildi. Önceki üretimde bu sorunlar giderilmişken bu yeni üretimlerde (M3S Max/ M3S Pro Max) sorun yaşanacağını düşünmüyorum açıkçası. Sorun yaşanacak olursa da Wraith garanti veriyor dediğiniz gibi.İnternetten biraz baktığımda Darmoshark kullanan bazı insanlar bağlantı problemlerinden şikayet etmişler ancak bunların kendi donanımlarından vesaire kaynaklandığını düşünüyorum. Wraith herhangi bir sıkıntıda 2 yıl garanti veriyor zaten.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2000
@PlayboiCarti Evet, 1KHz değerinde 0,6 MS aldığı söyleniyor video'da. Dediğiniz bağlantı problemlerini hiç duymadım ama mouse Nordic 52840 MCU kullanıyor, en verimli ve stabil MCU'lardan. Mouse'tan kaynaklı bağlantı kopması olacağını zannetmiyorum ki olsa kablosuz mouse piyasası olmazdı herhalde çünkü MCU, en üst düzey MCU'lardan. Ayrıca mouse'un stoğu bitmiş, az da olsa kullanıcı yorumu var sitede ve tüm yorumlar olumlu. İşin teknik detaylarını bilmeseler bile bağlantı problemi olsa yazarlardı diye düşünüyorum. Sanırım yakın bir zamanda stok yenilecekmiş, yenilenince ben de alacağım.
Bu arada diğer forumda birkaç kişi müşteri temsilcileri ve kendi araştırmalarıyla MCHOSE A5 Ultra ve Rapoo'nun MCU'sunu üstte dediğim RTL8762GKH olarak bulmuş. Ne kadar doğru bilemem ama eğer ki doğruysa GPT'ye değerlerini detaylı araştırmasını söylemiştim, Nordic'ten bile güçlü bir MCU olduğunu ama stabilite ve verimlilik konusunda geride kaldığını söylemişti.
Bu arada diğer forumda birkaç kişi müşteri temsilcileri ve kendi araştırmalarıyla MCHOSE A5 Ultra ve Rapoo'nun MCU'sunu üstte dediğim RTL8762GKH olarak bulmuş. Ne kadar doğru bilemem ama eğer ki doğruysa GPT'ye değerlerini detaylı araştırmasını söylemiştim, Nordic'ten bile güçlü bir MCU olduğunu ama stabilite ve verimlilik konusunda geride kaldığını söylemişti.
PlayboiCarti
Uzman
@PlayboiCarti Evet, 1KHz değerinde 0,6 MS aldığı söyleniyor Video'da. Dediğiniz bağlantı problemlerini hiç duymadım ama mouse Nordic 52840 MCU kullanıyor, en verimli ve stabil MCU'lardan. Mouse'tan kaynaklı bağlantı kopması olacağını zannetmiyorum ki olsa kablosuz mouse piyasası olmazdı herhalde çünkü MCU, en üst düzey MCU'lardan. Ayrıca farenin stoku bitmiş, az da olsa kullanıcı yorumu var sitede ve tüm yorumlar olumlu. İşin teknik detaylarını bilmeseler bile bağlantı problemi olsa yazarlardı diye düşünüyorum. Sanırım yakın bir zamanda stok yenilecekmiş, yenilenince ben de alacağım.
Realtek MCU'su aynen dedikleriniz doğru sanırım. M5 Ultrada da o MCU kullanılıyor. Stoklar M3S Max da var. Beyaz rengi yok maalesef. Ben de M3S Max beyaz rengini bekliyorum. 18.5 cm elim var benim. Daha önce oldukça küçük mouselara alıştım. Ondan dolayı M3 Pro büyük gelir. Hatta M3S bile büyük gelir diye endişeleniyorum. M3S Max ile M3 Pro Max tamamen aynı değil mi hocam boyut ve 2 gram dışında. Neden acaba görsel olarak birinin üstünde Darmoshark ikonu var diğerinde yok. Çok düz duruyor M3S modeli. Ben de M3S büyük gelir mi gelmez mi onu düşünüyorum. Beyazı da umarım gelir çok daha beğendim siyahına göre.
Teknik özellik olarak tamamen aynılar, kutu içerikleri de aynı, tek fark shape ve ağırlık. Tasarım olarak aralarında ufak farklar var (skatezler vs) ama kalite farkı olduğunu sanmıyorum. Kaplamaları aynı gibi duruyor zaten, logo olup olmaması önemli değil.M3S Max ile M3 Pro Max tamamen aynı değil mi hocam boyut ve 2 gram dışında.
18,5 cm el uzunluğu için M3S Max uygundur bence. Benim elim 18 cm civarı ve M3S Max boyutundaki mouselerde sorun yaşamıyorum. Tabii küçük mouselere çok alışkınsanız orasını bilemem.
M3S Max'in siyah renginin stoğu bitmezse yarın almayı planlıyorum. Alırsam mouse elime geçtiğinde inceleyip görüşlerimi buraya paylaşacağım.
@PlayboiCarti Donanım olarak aynılar, sadece shape ve ağırlıkları arasında fark var. Malzeme kısmında ne kadar doğru bilmiyorum ama birkaç yerde Pro Max için 1 mm kabuk gibi dış yüzeyi kaplayan bir kaplama kullanıldığı söylentisi görmüştüm. Bu kaplama daha keskin bir tıklama hissiyatı veriyormuş yine söylenene göre. Max modeline boyutlarından kaynaklı almayı düşünmediğim için çok bakmadım ama onda da olabilir. Logonun neden olmadığı hakkında da bir bilgim yok.
Pro Max modelinin stoğunun geldiğini gördüm ve Parolapara kampanyasıyla birlikte beyaz rengini 1775 TL'ye satın aldım. Benim elim 18-20 cm civarı, tam nereden ölçmem gerektiğini bilmediğim için aralık olarak veriyorum. Glorious Model O Minus rahattı ama bir tık küçük kalıyordu, çok dert ettiğim bir şey değildi ama biraz daha büyük olsa daha iyi olurdu diye düşünüyordum boyutları hakkında. O yüzden Pro Max boyut ve tutuş şeklim açısından bana daha uygun geldi.
Pro Max modelinin stoğunun geldiğini gördüm ve Parolapara kampanyasıyla birlikte beyaz rengini 1775 TL'ye satın aldım. Benim elim 18-20 cm civarı, tam nereden ölçmem gerektiğini bilmediğim için aralık olarak veriyorum. Glorious Model O Minus rahattı ama bir tık küçük kalıyordu, çok dert ettiğim bir şey değildi ama biraz daha büyük olsa daha iyi olurdu diye düşünüyordum boyutları hakkında. O yüzden Pro Max boyut ve tutuş şeklim açısından bana daha uygun geldi.
Ürün elime geçti. @PlayboiCarti belki de çoktan almışsınızdır ama almadıysanız gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Malzemesi sağlam, kasasına kuvvet uyguladığımda hiç gıcırdama vs olmuyor. Clicklerde de neredeyse hiç oynama yok, sesini ve hissiyatını da beğendim. Yan tuşlarda da herhangi bir sıkıntı yok. Scrollü basım hissiyatı olarak güzel, spamlanabilir ama bana sanki biraz yavaş gibi geldi. Belki de alışmam gerekiyordur bilmiyorum. Kaplaması hissiyat olarak güzel, mat olduğundan dışarıdan hoş gözüküyor.
18 cm civarında el uzunluğuna sahip biri olarak elime cuk oturdu diyebilirim. Rahatça claw tutuş ve palm tutuş şeklinde kullanabiliyorum. Ağırlığı zaten gayet iyi.
Skatezleri beğendim, mousepadimin kötü olmasına rağmen güzel kayıyor. Kutusundan çıkan grip tapeler biraz meh gibi ama kullanmayacağım için önemli değil.
Onun dışında yazılımını da beğendim, sade ve işlevsel. Şunu da belirteyim: Yazılımı indirmek için (darmoshark.cn bağlantılı siteden indireceksiniz) siteden modeli bulunca indirme linkine sağ tıklayıp "bu bağlantıyı farklı kaydet" demeniz gerekiyor. Linkin üstüne basınca indirmiyor çünkü. İlk başta sitede problem var diye düşünmüştüm meğersem böyle indiriliyormuş, bilginiz olsun.
Açıkçası cihazdan gayet memnun kaldım, umarım uzun süreli kullanımda sorun çıkarmaz. Fotoğrafını da bırakıyorum.
Malzemesi sağlam, kasasına kuvvet uyguladığımda hiç gıcırdama vs olmuyor. Clicklerde de neredeyse hiç oynama yok, sesini ve hissiyatını da beğendim. Yan tuşlarda da herhangi bir sıkıntı yok. Scrollü basım hissiyatı olarak güzel, spamlanabilir ama bana sanki biraz yavaş gibi geldi. Belki de alışmam gerekiyordur bilmiyorum. Kaplaması hissiyat olarak güzel, mat olduğundan dışarıdan hoş gözüküyor.
18 cm civarında el uzunluğuna sahip biri olarak elime cuk oturdu diyebilirim. Rahatça claw tutuş ve palm tutuş şeklinde kullanabiliyorum. Ağırlığı zaten gayet iyi.
Skatezleri beğendim, mousepadimin kötü olmasına rağmen güzel kayıyor. Kutusundan çıkan grip tapeler biraz meh gibi ama kullanmayacağım için önemli değil.
Onun dışında yazılımını da beğendim, sade ve işlevsel. Şunu da belirteyim: Yazılımı indirmek için (darmoshark.cn bağlantılı siteden indireceksiniz) siteden modeli bulunca indirme linkine sağ tıklayıp "bu bağlantıyı farklı kaydet" demeniz gerekiyor. Linkin üstüne basınca indirmiyor çünkü. İlk başta sitede problem var diye düşünmüştüm meğersem böyle indiriliyormuş, bilginiz olsun.
Açıkçası cihazdan gayet memnun kaldım, umarım uzun süreli kullanımda sorun çıkarmaz. Fotoğrafını da bırakıyorum.
PlayboiCarti
Uzman
Çok teşekkür ederim hocam, emeğinize sağlık. Ben de çoktan sipariş vermiştim bugün gelir sanırım ilime gelmiş kargo. Hayırlı olsun hepimize
Ben de beyazını daha beğenmiştim ama sararma yapar hızlı kirlenir diye siyahını aldım 
Burası da ileride cihazı araştırıp almak isteyenler için güzel kaynak oldu.
Burası da ileride cihazı araştırıp almak isteyenler için güzel kaynak oldu.
@PlayboiCarti, @19878, @18320 Arkadaşlar öncellikle hayırlı olsun hepinize, konuyu hortlattım biliyorum ama bayadır araştırma yapıyorum ve işin içinden çıkılmayacak bir hal aldı. M3s Max modeli kafama çok yattı ama bir tane fransız kanal dışında inceleme bulamadım o da çok detaylı değildi. Malum en sıcak günleri de geçirdik kullanıcı deneyiminizi merak ediyorum ellerim biraz terliyor uzun kullanımda o yüzden endişeliyim. Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı vs. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Mouseyi aldığımdan beri aktif olarak kullanıyorum ve şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım, performansından oldukça memnunum. Yazılımında da herhangi bir sorun yaşamadım.@PlayboiCarti, @19878, @18320 Arkadaşlar öncellikle hayırlı olsun hepinize, konuyu hortlattım biliyorum ama bayağıdır araştırma yapıyorum ve işin içinden çıkılmayacak bir hâl aldı. M3S Max modeli kafama çok yattı ama bir tane fransız kanal dışında inceleme bulamadım o da çok detaylı değildi. Malum en sıcak günleri de geçirdik kullanıcı deneyiminizi merak ediyorum, ellerim biraz terliyor uzun kullanımda o yüzden endişeliyim. Herhangi bir sorunla karşılaştınız mı vs. bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.
Terleme konusunu şöyle izah edeyim: Yaz mevsimine gelinceye kadar hiç terleme durumu olmadı. Yazın ise kullanırken elimin terlemesi gibi bir durumla karşılaşmadım ama mousenin üzeri biraz terleniyordu, o yüzden bezle temizlemem gerekiyordu genel olarak. O da artık bu sıcaklarda normaldir diye düşünüyorum.
Mouseyle ilgili söyleyebileceğim tek olumsuz şey clicklerinin biraz fazla sesli olması. Kulaklık taktığınızda duyulmuyor, takmadığınız durumda böyle aşırı bir sesi yok ama bariz bir sesi de var yani.
Mouseyi tavsiye ederim. Başka bir sorunuz varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
(Şunu da ekleyeyim, cihazı alırsanız geldiği gibi direkt şarj edin sonra kullanın derim. Cihaz bir kere şarj edildikten sonra kendine geliyor çünkü. İlk başta yazılımı şarj yüzdesini yanlış gösteriyordu ama şarj ettikten sonra düzeldi bu durum mesela.)