16787

Becerikli
Bizde 2012 model 285 bin kilometre Caddy var. Takas düşündüğümüz adamda Cherry Omoda 5 2023 model. Arkadaş 1.4 milyon diyor, biz de 600 bin diyoruz. Adam kabul etti, sadece Cherry nasıl bir marka, kolay satılır mı, kaliteli mi, alınır mı diye şüphelerimiz var. Sizce nasıl olur, takas yapalım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Omoda modelinin Tiggo gibi güvenlik sıkıntısı yok, konfor olarak iyidir, 2. eli durgundur. Eğer aracı otomatik vites aldıysan kapatırken nasıl kapatman gerektiğini bilmelisin, ZF'nin Getrac dct şanzımanını kullanıyor bu araç.

Omoda modelinin Tiggo gibi güvenlik sıkıntısı yok, konfor olarak iyidir, 2. eli durgundur. Eğer aracı otomatik vites aldıysan kapatırken nasıl kapatman gerektiğini bilmelisin, ZF'nin Getrac dct şanzımanını kullanıyor bu araç.

Daha önce hiç otomatik araç kullanmadık. Aile aracı olarak almayı düşünüyoruz. Sorun çıkaran, ilalllah ettiren bir model değildir değil mi? Alıp pişman olmayız yani. 5 kişilik bir aileyiz küçük de gelmez diye düşünüyorum. Yakıt tüketimine çok diyenler olmuş 14 15 litrelerden bahsediyorlar o konuda ne diyebilirsiniz?

Yakıt tüketimi konusunda çok fikrim yok.

Aracınızı park ederken ilk olarak frene basılı tutarak D'den N'ye alırsınız, daha sonra el frenini çeker ve ayağınızı frenden çekersiniz, daha sonra tekrar frene basılı tutar N'den P'ye alırsınız ve kontağı kapatıp çıkarsınız.
N'ye aldıktan sonra el frenini çekip ayağınızı da frenden çekmeniz çok önemli eğer yapmazsanız şanzımana yük bindirirsin.

Vitesi boşa ileri geri parka takarken frene basılı tutman da önemli.

Bir de aracı çok sert kullanmamaya çalış.

Bunları yaparsanız dct'den korkmaya gerek kalmaz.

Aracı kullanırken sağ ayağın hiç hareket etmesin gaz fren için sadece sol ayağını kullan.

Yakıt tüketimi konusunda çok fikrim yok.

Aracınızı park ederken ilk olarak frene basılı tutarak D'den N'ye alırsınız, daha sonra el frenini çeker ve ayağınızı frenden çekersiniz, daha sonra tekrar frene basılı tutar N'den P'ye alırsınız ve kontağı kapatıp çıkarsınız.
N'ye aldıktan sonra el frenini çekip ayağınızı da frenden çekmeniz çok önemli eğer yapmazsanız şanzımana yük bindirirsin.

Vitesi boşa ileri geri parka takarken frene basılı tutman da önemli.

Bir de aracı çok sert kullanmamaya çalış.

Bunları yaparsanız Dct'den korkmaya gerek kalmaz.

Aracı kullanırken sağ ayağın hiç hareket etmesin gaz fren için sadece sol ayağını kullan.

Sadece sağ ayağı kullanmak gerekmez mi? Pedallar sağa yakın diye biliyorum. BMW sürmüştüm kısa bir süre sağa yakındı.

Alınır. Lakin 14-15 yakmaz, abartmışlar. Çift kavrama şanzımana sahip olduğu için, alırken iyice baktırın şanzımana. Bu şanzımanlar baskı Bala'ta, volan gibi parçalar içeririr Manuel arabalar gibi. Zamanı gelince değiştirilmeli. Islak kavrama ya da kuru kavrama olmasının bir önemi yok. Çalışma prensipleri aynı. Keza markası da önemli değil. Otomatik arabalar da sol ayak kullanılmaz. Şanzıman yüke bindirme olayı doğru, onu uygula muhakkak. En dayanıklı şanzımanlar tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlardır. Aklında bulunsun. Şu anda 12. Arabama biniyorum ve yaklaşık 21 senedir araba kullanıyorum. Her türlü şanzımanlı araca bindim, deneyimledim neredeyse.

Alınır. Lakin 14-15 yakmaz, abartmışlar. Çift kavrama şanzımana sahip olduğu için, alırken iyice baktırın şanzımana. Bu şanzımanlar baskı Bala'ta, volan gibi parçalar içeririr Manuel arabalar gibi. Zamanı gelince değiştirilmeli. Islak kavrama ya da kuru kavrama olmasının bir önemi yok. Çalışma prensipleri aynı. Keza markası da önemli değil. Otomatik arabalar da sol ayak kullanılmaz. Şanzıman yüke bindirme olayı doğru, onu uygula muhakkak. En dayanıklı şanzımanlar tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlardır. Aklında bulunsun. Şu anda 12. Arabama biniyorum ve yaklaşık 21 senedir araba kullanıyorum. Her türlü şanzımanlı araca bindim, deneyimledim neredeyse.

Marka olarak nasıl bir marka kaliteli mi? Alınmaya değer mi? Takas fiyatları mantıklı mı? Aileyi memnun eder mi?

Alınabilir ama şanzıman, motor temizse. Güncel fiyatlar hakkında bilgim yok. Kalitesi sınıfının standartlarında. Öyle düşükte değil. Alınabilir bol donanımlıdır. Aileyi memnun eder. Serseriler kullanmaz bu aracı genelde zaten. Vites geçişleri konforludur. Diğer arkadaşında dediği gibi çok sert kullanılmamalıdır, şanzıman ısınmadan basılmamalı çok.

Alınabilir ama şanzıman, motor temizse. Güncel fiyatlar hakkında bilgim yok. Kalitesi sınıfının standartlarında. Öyle düşükte değil. Alınabilir bol donanımlıdır. Aileyi memnun eder. Vites geçişleri konforludur. Diğer arkadaşında dediği gibi çok sert kullanılmamalıdır.

Exper'e göstereceğiz zaten de, başka bir şekilde kontrol etmemize gerek var mı? Çıkar her şey zaten herhalde. Aile aracı olduğu için basan, hız yapan kişi yok zaten. Otobanda hızlı gidiyoruz o kadar o zamana kadar da ısınmış olur herhalde.

Kaliteli expertize götürün. Tarcanlar gibi mesela. Şanzıman, motor, kılıç sacları, direkler, hava yastıkları, emniyet kemerleri en önemli yerleri. Ufak tefek şeyler çıkarsa, ikinci el dert etmeyin olur çünkü. En önemli kısımlar bunlar. Silecek bitmiştir alırsın, işte logo düşmüştür sipariş edersin. Isınsa da çok tempolu kullanılmamalı. Sonuçta en çok zorlanma ile tükeniyor bu tip şanzıman türü.