Visal

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

139300 kilometre civarında 2012 model bir Renault Megane 3 Privilage aracım var, 1.5 dCi motorlu ve 6 ileri EDC şanzımanlı. Okula gidip geldiğim yolda, yolun başı ve sonundaki çok uzun olmayan dur kalk trafiği saymazsak düz yol, akan trafikte 50-110 km/sa giderek yakıt ortalamam kendi hesabımda 5.6-5.8 litre, göstergede 6.5-6.7 litre gösteriyordu. Bu okul yolu haricinde de yakıt ortalamam 8 litrenin üstü gözüküyordu ancak 50km'yi geçmez bu ölçümün mesafesi.

Bakıma gidip geldim, değerleri sıfırladım. 204 km oldu, yakıt ortalamam 8.6 litre/100km gözüküyor. Bir sıkıntı mı var, varsa ne olabilir? Bakıma gittiğim ustam da sürdü, ben de sürdüm arabayı ve sürüyorum da, arabada hiçbir problem yok, ya da yok gibi gözüküyor en azından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek bir ölçümde yüksek çıktı diye direkt sorun var diyemeyiz ki. Biraz daha deneyimleyin, mümkünse aldığınız yakıt litre/km hesabı yapın hesaplayın, anormallik varsa öyle bakılsın. Aracı sıfırladıktan sonra ilk etapta biraz zorladıysanız ya da yakıt yakacak yollarda gezdiyseniz ortalama yüksek çıkmış olabilir.