Lotus 6
Üstün
Lisede otomotiv okudum hocam, Yaklaşık 8 ay Japon otoda staj yaptım. Lancerin alt yapısını biliyorum az çok, o yüzden gözdem diyebilirim. Zaten alıp kullanacağım piyasası yok diye de uygun fiyatları. W124 ben de düşündüm severim tank kasa lakin uygun bütçede 400k km altı biraz hayal. Güncel araçta istemiyorum teneke olduğu için... Aklımda başka alternatif Honda CR-Z Hybrid, Suzuki Jimny 1.3 Suzuki Swift 4xt 1.3MT. Alman kanadında Audi A3 1.6 Benzinli tek cazip gelen bana, ama en net Lancer 1.6 MIVEC Kararlıyım. 1.5 ve otomatiklerinden kaçıyorum, Böyle bir araca CVT koymaları ayrı üzücü. 1.5'in de motoru oldukça sorunlu.Lancer iyidir o bütçede çok temizini rahat bulursunuz. Eski araçlarda kişisel fikrim Japon harici almamak olur. (W124 gibi araçlar dışında)
Lancer için iyi bir usta şart ama onu da belirteyim büyük şehirlerde yaşıyorsanız kolay kolay usta ve parça sorunu yaşatmaz. Ben 93 model Corona sahibiyim mesela millet korkuyor parçası bulunmaz diye ama tüm parçalarını vs kuş serisi araçlardan bir tık daha pahalıya alabiliyorum.
Lancer haricinde Civic, Corolla, Kia Cerato, taksi çıkması olmaması kaydıyla Elentra rahatlıkla bulunabilir.
Not düşeyim, istanbuldayım. Bir parça bulamazsam bile Gürcistanlı olduğum için Ordan alabilirim