İsimbulamajim

Üstün
Samsung S7 vb. OneUI 7 açınca ne kadar şaşırıyorsanız buna 100X şaşırmanız gerekli. Snapdragon'un ilk 64 Bit işlemcisi olan 2013'ün orta segmenti Snapdragon 410'lu J5 2016 Android 7.1.1 olmamasına rağmen GSI ile OneUI 7 ve LineageOS 24.2 Android 17 açtı.

İlk olarak GSI nasıl oluyor ona bakmak lazım. Normalde Android 8 ile birlikte geldi GSI olayı ve bu telefon desteklemiyor sürümden dolayı. Project Treble kullanarak ve mainline kernel 6.1 kullanarak açmışlar. S6 vb. cihazlarda GSI açabilmişti ama onlar Android 8-9-10 AOSP dışı açamıyordu. Elbette böyle olmasının sebebi J5 2016'da modern kernelin kullanılması.

OneUI 7 beklediğimden iyi çalışıyor. Redmi Note 8 ile aynı stabilitede resmen.

Geliştiricinin Telegramı:

Samsung S7 vb. OneUI 7 açınca ne kadar şaşırıyorsanız buna 100X şaşırmanız gerekli. Snapdragon'un ilk 64 Bit işlemcisi olan 2013'ün orta segmenti Snapdragon 410'lu J5 2016 Android 7.1.1 olmamasına rağmen GSI ile OneUI 7 ve LineageOS 24.2 Android 17 açtı.

İlk olarak GSI nasıl oluyor ona bakmak lazım. Normalde Android 8 ile birlikte geldi GSI olayı ve bu telefon desteklemiyor sürümden dolayı. Project Treble kullanarak ve mainline kernel 6.1 kullanarak açmışlar. S6 vb. cihazlarda GSI açabilmişti ama onlar Android 8-9-10 AOSP dışı açamıyordu. Elbette böyle olmasının sebebi J5 2016'da modern kernelin kullanılması.

Yo, Snapdragon 410'un resmi olarak Windows 10 sürücüleri olması daha şaşırtıcı:

@Heribert Yavuz Şimdi bu hangi cihazlara yapılabilir? General Mobile açar mı?
Mainline kerneli PostMarketOS'tan almış olabilir.

@Heribert Yavuz Şimdi bu hangi cihazlara yapılabilir? General Mobile açar mı?
Mainline kerneli PostMarketOS'tan almış olabilir.
Yanlış bilmiyorsam o işlemci direkt Linux mainline destekliyor.
Artık taşınabilir modemlerin çoğunda Snapdragon 410 tercih ediliyor; onun da etkisi olabilir.
O SoC'de Treble desteği ilk GM 4G'de denendi diye aklımda benim.
gta4lwifi'da Linux 6.12 çalıştırdım boot ekranını görene kadar çanım çıktı.

Yanlış bilmiyorsam o işlemci direkt Linux mainline destekliyor.
Artık taşınabilir modemlerin çoğunda Snapdragon 410 tercih ediliyor; onun da etkisi olabilir.
O SoC'de Treble desteği ilk GM 4G'de denendi diye aklımda benim.
gta4lwifi'da Linux 6.12 çalıştırdım boot ekranını görene kadar çanım çıktı.
GM 5 Plus için hedefleriniz neler? İnsan port ROM veya Android 17 falan istiyor artık.
Snapdragon 617'ye neler yapılmış?

Bendede J5 2016 var, deneyeceğim

LineageOS 17 (Android 10) kurmuştum, o halde bile yavaş idi. İnsanlar nasıl Lineage OS 24 kurmuş buna?