PC Uzmanı 26

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, böyle bir tablo buldum. Sizce de Türkiye günden güne yaşanmaz bir hal almıyor mu? Asgari ücretin tamamına oyun almak ne kadar mantıklıdır, tartışalım.

Tablo olarak ekleyeceğim, belki insanların çok vakti yoktur okumaya; ayrıca kaynağı da ekliyorum.

Kaynak: Oyun Fiyatları Gerçekten Arttı mı? İşte 2016-2026 Oyun Fiyatları ile Asgari Ücret Karşılaştırması

Ekran görüntüsü 2026-07-08 152650.webp

Ekran görüntüsü 2026-07-08 152703.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu biraz yanlış bir paylaşım. 2016 yılını almak istatistiki olarak doğru değil. Alınması gereken nokta TL desteğinin kalkıp dövize geçildiği dönem olmalı. Yoksa eskiden çok oyun alabilmemizin sebebi alım gücümüzün yüksek olması değil, oyunların bize bedavaya veriliyor olmasıydı.

Çoğu oyun aynı değil. Bir kıyaslama yapmışlar onu da kötü yapmışlar. Listede anca Borderlands, BF ve FIFA mantıklı olmuş.

Aynen keşke aynı oyunlar ile kıyas olsaydı onu da ben yazayım o zaman mesela Deus Ex: Mankind Divided 70x400 28.000 TL yani şu anda tam asgari ücret ile 400 tane Deus Ex: Mankind Divided alabiliyorsunuz bu durumda bence fena değil. Ama eski steam kuru ile olsaydı dolar bazında olmasa yani 700-800 tane alabilirdik :(

oyunların bize bedavaya veriliyor olmasıydı.
Evet keşke o zamanlara geri dönebilsek :(

Merhaba arkadaşlar, böyle bir tablo buldum. Sizce de Türkiye günden güne yaşanmaz bir hal almıyor mu? Asgari ücretin tamamına oyun almak ne kadar mantıklıdır, tartışalım.

Tablo olarak ekleyeceğim, belki insanların çok vakti yoktur okumaya; ayrıca kaynağı da ekliyorum.

Kaynak: Oyun Fiyatları Gerçekten Arttı mı? İşte 2016-2026 Oyun Fiyatları ile Asgari Ücret Karşılaştırması

Eki Görüntüle 264134

Eki Görüntüle 264135

Cok yanlış bir karşılaştırma. Ona bakarsan Steam'de 2 liraya düşen portal 1 2, Payday 2 gibi oyunlar var. Karşılaştırma rezalet.

Cok yanlış bir karşılaştırma. Ona bakarsan Steam'de 2 liraya düşen portal 1 2, Payday 2 gibi oyunlar var. Karşılaştırma rezalet.
Evet vallahi hocam, mesela FIFA'ya bakın, fiyatlar aynı değil; birisi 200 TL, diğeri 2600 TL. Ama yine de şaşırdım, oyun alabilme sayımız artmış, harbiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet vallahi hocam, mesela FIFA'ya bakın, fiyatlar aynı değil; birisi 200 TL, diğeri 2600 TL. Ama yine de şaşırdım, oyun alabilme sayımız artmış, harbiden.

Asgari ücretin biri 1300 biri 28 bin. Bu da bir karşılaştırma değil ki? Aynı fiyata geliyor neredeyse.
Karşılaştırma aynı oyunları yıl yıl ne kadar alabilmişiz onu göstermeliydi. Spesifik 2 yıl seçilerek karşılaştırma yapılmaz. Ona bakarsan A101'in eski afişleriyle yeni afişlerini karşılaştıralım, 2 lira olan gofret şu an 50 lira. Oo diyelim düşmüş alım gücümüz.

Asgari ücretin biri 1300 biri 28 bin. Bu da bir karşılaştırma değil ki? Aynı fiyata geliyor neredeyse.
Karşılaştırma aynı oyunları yıl yıl ne kadar alabilmişiz onu göstermeliydi. Spesifik 2 yıl seçilerek karşılaştırma yapılmaz. Ona bakarsan A101'in eski afişleriyle yeni afişlerini karşılaştıralım, 2 lira olan gofret şu an 50 lira. Oo diyelim düşmüş alım gücümüz.

Orası öyle tabii hocam değişik olmuş biraz ama TR'nin yine de her şeye zam yaptığı gerçeği de maalesef değişmiyor DOA makineleri bütün BİM ve A101'lere getirdiler diye suya 5 TL zam geldi bu nedir arkadaş.

Orası öyle tabii hocam değişik olmuş biraz ama TR'nin yine de her şeye zam yaptığı gerçeği de maalesef değişmiyor doa makineleri bütün BİM ve A101'lere getirdiler diye suya 5 TL zam geldi bu nedir arkadaş.

Doa makineleri bütün BİM ve 101'lere gelmedi bu arada. En azından bizim burada yok.