Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
10
Yer
Aydın
Selam, aracım 2019 Honda Civic 1.6i-VTEC Elegance, aracımda Windows CE 6.0 tabanlı, Honda-GO adında bir multimedya bulunuyor. Fakat herhangi bir CarPlay desteği yok. Acaba multimedyayı değiştirmeden sonradan CarPlay ekleyebiliyor muyuz WinCE'e? Multimedyam şu şekilde gözüküyor:

1000067823.webp

Çözüm
Aynı aracın Executive Plus paketine sahibim. Android Auto olan ekrana bile yazılımsal müdahale çok zor iken bu ekrana imkansız maalesef. Zaten RAM ve işlemci gücü çok yetersiz. 8GB RAM'li ekranlardan takmak şart artık bu araçlara. Orijinal ekranımdan memnun olduğum halde ses sistemine RCA çıkışı ve kablosuz CarPlay ihtiyaçlarım için ben bile ekran değiştirdim. Ayrıca elinizdeki ekran çok az araçta var ve bunlarla oynayan kimse yok.
Bayağı garip bence, mesela 2012 model Fd6 da var ailemizde, o araçta ön yolcu koltuğunda emniyet kemeri sensörü bulunurken benim FC5'de bulunmuyor mesela. :)
Yolcu sensörü gereksiz bir özellik, çıkarılması iyi bile olmuş. Aracımın yolcu sensörü benim, takmayan arabaya binemiyor.

Bayağı garip bence, mesela 2012 model Fd6 da var ailemizde, o araçta ön yolcu koltuğunda emniyet kemeri sensörü bulunurken benim FC5'de bulunmuyor mesela. :)

Desene FC5 ile bayağı işimiz var diye. :D
FC5 aksesuar arabası, Honda özellikle böyle çıkarmış aracı. Her şey yakışıyor, NFSU 2 gibi araba. İstediğin gibi özelleştir, pahalı da değil doldurması.

Son düzenleme:
FC5 aksesuar arabası, Honda özellikle böyle çıkarmış aracı. Her şey yakışıyor, NFSU 2 gibi araba. İstediğin gibi özelleştir, pahalı da değik doldurması.
Garipsediğim bir olay daha var mesela, katlanır aynalar sadece bir tuşa bağlı, aracın içinden ayarlanıyor yani kilitlenince katlansın, kontağı açınca açılsın mevzusu yok. İlk aldığımda çok garibime gitmişti.

Yolcu sensörü gereksiz bir özellik, çıkarılması iyi bile olmuş. Aracımın yolcu sensörü benim, talmayan arabaya binemiyor.

FC5 aksesuar arabası, Honda özellikle böyle çıkarmış aracı. Her şey yakışıyor, NFS'u 2 gibi araba. İstediğin gibi özelleştir, pahalı da değil doldurması.

Abartı body kit bu FC5'lere hiç yakışmıyor ya.

Garipsediğim bir olay daha var mesela, katlanır aynalar sadece bir tuşa bağlı, aracın içinden ayarlanıyor yani kilitlenince katlansın, kontağı açınca açılsın mevzusu yok. İlk aldığımda çok garibime gitmişti.
Bunun için modül satılıyor, 3 sene önce 300 TL idi, şu an 3000TL. Camları, sunroofu, aynaları falan her şeyi kapatıyor kilitleyince.

Araçların genellikle üstünde fabrikasyon gelen multimedyalarına çok bir şey eklenemiyor. CarPlay yoksa Android multimedya alıp çözüm üretebilirsiniz, bu Android multimedya işini de en iyi Renault yapıyor. Honda’larda da vardır muhakkak. Ama Android ekranlar piyasada çok fazla ve dandik bir Android ekran, gerçekten hiçbir işe yaramıyor. Megane’lara serviste takılan Necvox multimedya mesela, bir şekilde CarPlay ekledim o şekilde düzeldi. Yoksa sürekli donuyordu. İyi seçim yapmak lazım Android multimedya alınacaksa.