Leclerc

Üstün
Yer
Monaco
2024 Formula 1 sezonunun 6. ayağında yüzü gülen taraf, McLaren pilotu Lando Norris oldu.

lando-norris-mclaren-f1-team-1-2.webp

Yarışa şampiyona lideri Max Verstappen ilk sıradan başlasa da, arkasındakilerle aradaki farkı çok fazla açamadı. 28. turda Logan Sargeant ve Kevin Magnussen arasında yaşanan kazanın ardından güvenlik aracı yarışa dahil olunca, o ana kadar pite gelmeyen ve yarış liderliğine yükselen Lando Norris, güvenlik aracı sayesinde serbest bir pit stop yapma fırsatı yakaladı. Norris, bu sayede liderliği ele geçirdi ve kalan turlar boyunca da hatasız bir sürüşle yarışı lider tamamladı. Böylece McLaren pilotu, 110. yarışında ilk zaferini alırken F1 tarihinde kazanmayı başaran 114. pilot oldu.

Şampiyona lideri Verstappen, aracın dengesi açısından çok rahat bir yarış geçiremese de 2. olarak kaybı minimum seviyede tuttu.

Miami'de podyumu tamamlayan isim, Ferrari pilotu Charles Leclerc olurken onu takım arkadaşı Carlos Sainz takip etti. Kalan puanlar da sırasıyla Sergio Perez, Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, George Russell, Fernando Alonso ve Esteban Ocon'a gitti. Alpine takımı, Ocon sayesinde güncellemelerinin meyvesini almış göründü ve bu sezon ilk puanlarını kazandı. Yarışı tamamlayamayan tek isim, Sargeant oldu.

Puanı kaçıran ilk isim 11. sıradaki Nico Hulkenberg olurken onu takip eden isimler sırasıyla Gasly, Piastri, Zhou, Ricciardo, Bottas, Stroll, Magnussen ve Albon oldular. Stroll, Albon ile mücadelesinde pist dışına çıktığı için yarıştan sonra 10 saniye zaman cezası aldı.

gp2406_145950ms1_7152.webp

2024 Miami GP podyumu (Fotoğraf: McLaren F1 Team)

İlk 10 tablomuzu paylaşalım:

SıraSürücü#TurAraPuanTakım
1Lando Norris457-25McLaren Mercedes
2Max Verstappen157+7.61218Red Bull Racing
3Charles Leclerc1657+9.92015Scuderia Ferrari HP
4Carlos Sainz Jr.5557+11.40712Scuderia Ferrari HP
5Sergio Perez1157+14.65010Red Bull Racing
6Lewis Hamilton4457+16.5858Mercedes
7Yuki Tsunoda2257+26.1856Visa CashApp RB
8George Russell6357+34.7894Mercedes
9Fernando Alonso1457+37.1072Aston Martin Aramco Mercedes
10Esteban Ocon3157+39.7461Alpine F1 Team

Kaçıranlar ve izlemek isteyenler için özet (FOM tarafından teliflendiği için site üzerinde görünemiyor):

Bir güncelleme yapayım. Birkaç saat önce Sainz ve Piastri arasında gerçekleşen bir temas, hakemler tarafından incelenmiş ve Ferrari sürücüsü Sainz'a 5 saniye zaman cezası verilmiş.

Böylece Perez 4. sıraya yükselirken, Sainz 5. sıraya gerilemiş. Güncel sıralama tablosunda 4 ve 5. sıralar yer değişti.

4Sergio Perez1157+14.65012Red Bull Racing
5Carlos Sainz Jr.5557+16.40710Scuderia Ferrari HP

Norris'e tebrikler. Çok geç oldu ama sonunda kazandı. Bir tebrik de Verstappen'e. Hasarlı taban ve ayarları sorunlu araca rağmen ikinci sırada kalmayı başardı. Bu sporda biraz da aracın kadar varsın tabii. Araçta ayar olmadığı zaman Perez efendi hemen orta sıra pilotuna dönüşüveriyor. Şansa yine 4. sıraya çıkmış. Raporunuz için teşekkürler, arada sırf buraya girip bakıyorum artık ne paylaşılmış diye.

Norris'e tebrikler. Çok geç oldu ama sonunda kazandı. Bir tebrik de Verstappen'e. Hasarlı taban ve ayarları sorunlu araca rağmen ikinci sırada kalmayı başardı. Bu sporda biraz da aracın kadar varsın tabii. Araçta ayar olmadığı zaman Perez efendi hemen orta sıra pilotuna dönüşüveriyor. Şansa yine 4. sıraya çıkmış. Raporunuz için teşekkürler, arada sırf buraya girip bakıyorum artık ne paylaşılmış diye.
Norris, Verstappen, Alonso ve Ocon günün kazananlarıydı. Sainz, Perez, Piastri ve Sargeant kaybedenleri oldular. Benim oğlan Leclerc'e karşı nötrüm. Imola'da güncellemeler beklenen etkiyi gösterirse @Max Verstappen'in ensesinde olabiliriz.

Değerli yorumun için teşekkür ederim.

Norris, Verstappen, Alonso ve Ocon günün kazananlarıydı. Sainz, Perez, Piastri ve Sargeant kaybedenleri oldular. Benim oğlan Leclerc'e karşı nötrüm. Imola'da güncellemeler beklenen etkiyi gösterirse @Max Verstappen'in ensesinde olabiliriz.

Değerli yorumun için teşekkür ederim.
Bekliyoruz bakalım. Ferrari'nin çuvallamasını ben bile istemiyorum öyle diyeyim. Sıkıldım Verstappen'in geze geze kazanmasından. Biraz aksiyon izleyelim.