Detaylar
Kim cevapladı?Sistemim 4GB ram 500gb hdd gt540m ekran kartı i5 2.nesil cihaz laptop
Deneyeceğim hocamMint Xfce kur geç bence. 7 gibi sistemler artık aktif olarak günlük kullanımda kullanılmaz. İlla Windows dersen 10 LTSC deneyebilirsin ama yine de eski sistemlere ağır kaçabilir.
MasterSlenderTR
Üstün
- Makaleler
- 4
Hocam peki Windows'u bıraksak hangi düşük gereksinimli Linux dağıtımı kullanmalıyım?
MX Linux – Midweight Simple Stable Desktop OS
mxlinux.org
Intel Atom işlemcili eski bilgisayarları bile kaldırabiliyor bu dağıtım.
aegean
Yetkin
Sistemim 4 GB RAM 500GB HDD GT540M ekran kartı i5 2.nesil cihaz
Aslında SSD ve RAM takviyesi ile rahatça güncel 10 veya 11 kullanırsın.
Haiku gibi işletim sistemleri kursak sorun yaşar mıyızMX Linux – Midweight Simple Stable Desktop OS
mxlinux.org
Intel Atom işlemcili eski bilgisayarları bile kaldırabiliyor bu dağıtım.
Hocam zaten bi masaüstü pcim var ama bu bilgisayarın da köşede boş beklemesini istemiyorum masaüstü bilgisayarim olduğu için de SSD vs para harcamak istemiyorumAslında SSD ve RAM takviyesi ile rahatça güncel 10 veya 11 kullanırsın.
Winner
Üstün
Windows 10 kaldırıyor. 64 bit için bile yeterli.Sistemim 4GB ram 500gb hdd gt540m ekran kartı i5 2.nesil cihaz laptop
Deneyeceğim hocam
Gerek yok. Windows 10 1 GB RAM istiyor.Aslında SSD ve RAM takviyesi ile rahatça güncel 10 veya 11 kullanırsın.
Sistemim 4 GB RAM 500GB HDD GT540M ekran kartı i5 2.nesil cihaz laptop
Dostum benim bilgisayarımdan iyi bir cihaza sahipsin ve Windows 10 Pro 22H2 kullanıyorum. Windows 10 LTSB 2016 işini görecektir.
- Makaleler
- 1
Çok büyük bir güvenlik riski internete bağlanan bir cihazda güncelleme almayan bir işletim sistemi kullanmak.
Eğer sistem çok eski ve performanssız ise güncelleme almayan bir Windows sürümü değil, güncel ancak çok hafif bir Linux dağıtımı kullanmalısınız.
Eğer sistem çok eski ve performanssız ise güncelleme almayan bir Windows sürümü değil, güncel ancak çok hafif bir Linux dağıtımı kullanmalısınız.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
HyperX Cloud 2 için döner menteşe nereden alınabilir?
- Paşam Hoşgeldin
-