Norris saldırı ve savunma konusunda da gayet başarılı.
Yıllardır Verstappen'in iç çizgiden dışarı yaptığı dalışlara karşı strateji geliştirememiş, savunmada viraj girişlerinde aracı ortalayıp zorluk yaratmak yerine ideal apex çizgisinde kalmaya çalışan bir sürücünün saldırı ve savunması nasıl başarılı oluyor anlamadım. Adam 8 yıldır Verstappen'e karşı yarışıyor ve hâlâ savunmasında iç tarafı boş bırakıyor, atağını da dışarıdan yapıyor.

Ne Leclerc ne de Russell'da yok bu akıl tutulması mesela. Norris önü açıkken yarış içinde hızlı olan bir sürücü o kadar, ne yarış becerisi ne de kalkışlarda elit seviye değil.
Takım emrine niye karşı gelsin? Puanı yüksek olanın hakkıdır şampiyonluk.
O yer değiştirme emirleri Piastri puan olarak daha öndeyken ya da denk durumdayken yapıldı. 1 yarışta takım arkadaşının önüne geçip şampiyon olabilecek konumdaysa şampiyon kimliği olan hiçbir pilot o yerini takım emrine rağmen vermez. Vettel, Verstappen, Hamilton, Rosberg (2015-2016 yılları), Alonso'da bunu gördük. Formula 1'de şampiyon olmak demek Dünya tarihinde 33-34 kişiye nasip olmuş bir şey, hiçbiri de boynunu büken kişiler değildi. Bu yıl Piastri kazanırsa bir ilk olacak. Ezik bir sürücüyü F1'de şampiyon görmek istemiyorum, bu yıl da benim gözümde ezik olan kişi Piastri. Norris yine en azından lobisini kullandı takım içinde destek aldı, sürüş olarak hak etmese de en azından süt dökmüş kedi değildi takım arkadaşı karşısında.
Leclerc Ferrari ve ergen kızların bir güzel abarttığı bir sürücü. Baskı altında nerelerde ne kazalar yapar.
Doğru, eminim çok kaza yapar hatta önü boş olsa bile Bakü'de kale virajında o duvara bile yine girer ama en azından pısmaz. DNF sayısı 1-2 fazla olur ama şampiyonluğu da çoktan almış olurdu çünkü yılın çoğunda bu McLaren aracıyla zaten pole pozisyonundan başlayıp önde kopup giderdi. Norris gibi defalarca ilk virajda yerini kaybetmezdi.
Ağlak ve lobici olan Verstappen'dir.
Ağlak ve lobici tanımı aslına bakarsan istisnasız tüm şampiyon sürücüler için geçerli, o yorumda biraz saçma bir suçlamada bulunmuşum.

Schumacher'in bile Raikkonen'den çekinip takım arkadaşı olmak istemediği için ağlaması ve ciddi bir rakip çıktığında çirkefleşmesi malum. Alonso'nun çaylak Hamilton'a karşı istediği fren setini arabasına taktırmak için yaptıkları ve takım arkadaşının sıralama turunu mahvetmesi, Vettel'in multi-21 emrinde Webber'e ve takım emrine karşı gelişi, Hamilton'ın lastiklerle ilgili algı yaratma ağlamaları meşhur. Zaten Norris'in şampiyonluğu azıcık bile olsa Piastri'den fazla hak etmesinin sebebi bu, F1 boyun bükenleri değil ağlakları ödüllendiren bir yer. Bence Norris de Piastri de yılın çoğunda ezici düzeyde üstün olan araçla şampiyonluğu birkaç yarış önce koparamadıysa hak etmiyordur. Bu aracı Verstappen kullansa şampiyon çok önce belli olurdu.
Doğru, 2021 kararı skandaldı. O yılın genelinde şampiyonluğu en az Hamilton kadar hak etti ama şampiyonluğu Masi'nin kural kitabına karşı gelerek verdiği kararla kazandı. Bu yıl şampiyonluğu kazanırsa kesinlikle en çok hak ettiği şampiyonluğu elde etmiş olacak. Verstappen'in şu anda gridde farkla en iyi sürücü olduğu konusunu da tartışacak değiliz diye umuyorum.