Telefonumda çok güç gerektiren işler yapmıyorum. Standoff 2, PUBG tarzı oyunlar oynamıyorum. Telefonda AOSP arayüzü olduğu için hoşuma gitti. 2025 sonlarında bu telefonu alsam, gelecekte bana sorun çıkarır mı? Custom ROM'ları da dahil edersek, 2032'ye kadar bu telefonu kullanabilir miyim? (Biraz abartı olabilir ama telefonuma iyi bakan biriyim.)
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Telefonumda çok güç gerektiren işler yapmıyorum. Standoff 2, PUBG tarzı oyunlar oynamıyorum. Telefonda AOSP arayüzü olduğu için hoşuma gitti. 2025 sonlarında bu telefonu alsam, gelecekte bana sorun çıkarır mı? Custom ROM'ları da dahil edersek, 2032'ye kadar bu telefonu kullanabilir miyim? (biraz abartı olabilir ama telefonuma iyi bakan biriyim.)
Genel olarak cihazı pek önermem. Hem markanın ilk telefonu olduğundan sorun yaşayan bol. Alternatif cihazlara bak. Realme 12 Pro gibi.
Yeşil çizgi çıkmazsa kullanılabilir gayet 778G+ gayet ideal bir işlemci günümüzde.Telefonumda çok güç gerektiren işler yapmıyorum. Standoff 2, PUBG tarzı oyunlar oynamıyorum. Telefonda AOSP arayüzü olduğu için hoşuma gitti. 2025 sonlarında bu telefonu alsam, gelecekte bana sorun çıkarır mı? Custom ROM'ları da dahil edersek, 2032'ye kadar bu telefonu kullanabilir miyim? (Biraz abartı olabilir ama telefonuma iyi bakan biriyim.)
Önerdiğiniz telefonların yazılımları hiç hoşuma gitmiyor maalesef. AOSP olması benim için büyük bir artı.Genel olarak cihazı pek önermem. Hem markanın ilk telefonu olduğundan sorun yaşayan bol. Alternatif cihazlara bak. Realme 12 Pro gibi.
Önerdiğiniz telefonların yazılımları hiç hoşuma gitmiyor maalesef. AOSP olması benim için büyük bir artı.
Nothing OS diğer yazılımlara göre çok geride eksikliği hissedersin kara senin.
Geride olduğu alanlar nedir? Yaklaşık 4 aydır tabletimde LineageOS 18.1 kullanıyorum ve bir eksiklik hissetmedim.Nothing OS diğer yazılımlara göre çok geride eksikliği hissedersin kara senin.
- Makaleler
- 3
AOSP ROM falan atarım derseniz YD Xiaomi'ler baya götürüyor. Yaklaşık 5 yıldır 8 Pro kullanıyorum ve eksikliğini hissetmediğim için en az 3 yıl daha kullanır gibiyim. Nothing'ler gereksiz pahalı bana göre.
Ben Xiaomi alırsam direkt olarak AOSP ROM atmam gerekir. Bunun sonucunda Play Integrity bozulur. Onu çözmekle uğraşamam zaten. MediaTek SoC içeren bir Xiaomi alırsam, onlarda Play Integrity geçmek için kullandığım güvenlik açıkları çalışmıyor. Zor iş bence.AOSP ROM falan atarım derseniz YD Xiaomi'ler baya götürüyor. Yaklaşık 5 yıldır 8 Pro kullanıyorum ve eksikliğini hissetmediğim için en az 3 yıl daha kullanır gibiyim. Nothing'ler gereksiz pahalı bana göre.
Eki Görüntüle 197031
Bahsettiğim güvenlik açığını merak ediyorsanız: https://github.com/R0rt1z2/fenrir
Gidip Casper alacağım sanırım.
- Makaleler
- 3
Her gün farklı bir önlem çıkıyor. Native Detector'u geçmeniz önemliyse stock ROM'da bootloader kilitlemek neredeyse zorunlu gibi. Sukisu Ultra, SusFS'le falan uğraşırsanız belki geçersiniz. Casper cihazların güncelleme konusunda bir güvencesi yok. Önemsemiyorsanız tercih edilebilir. AOSP arayüzü ve özgürlük çok şart degilse Samsung cihazlara yönelmeniz daha konforlu olur.