Ona da baktım, bataryası çok düşük. Sadece günlük 5-6 saat sosyal medya kullanımına dayanabilir mi?
Dayanamaz da iPhone deneyimini en uygun fiyata mantıklı bir cihaz ile elde etmek istiyorsan SE 2020'nin aşağısına bakmamalısın. 11 almak en mantıksız seçenek. Pro'ların da temizini bulman çok zor. Geriye cihaz kalmıyor zaten durum böyle olunca. iPhone 13 parasına S23 alıyorsun (muadili S22), iPhone 14 parasına S24 alıyorsun (muadili S23). Durum böyle olunca base iPhone almak mantıksız oluyor.

Bir de hocam iPhone telefonlarda temiz olduğunu nasıl anlayabiliriz?
İçini açmadığın hiçbir cihaza güvenemezsin, konu iPhone ise bu yazdığımı 2 kere oku :D

iPhone 8 Plus yerine, SE 2020 öneririm. iPhone SE 2020'yi, eğer küçük ekranı ve bataryayı çok dert etmiyorsanız alınabilir. Çok yoğun kullanmazsanız pil tasarruf ile bir günü rahatça çıkarıyor. Sosyal medya kullanımı için yeterli, hatta fotoğraflarda bile iş görür.

Aralıksız olarak 6-7 saati çıkaramıyor maalesef. Uzun bir süre SE 2020'yi suyu çıkana kadar kullandım. Performansı taş gibi ama pili ve küçük ekranı biraz çekilmez yapıyor kendisini.

11 almak neden mantıksız hocam? XS ve XR'lar nasıl sizce? iPhone SE 2020 alsam powerband falan bir şekilde halledebilirim ama temiz olduğunu nasıl anlayabilirim? Şu an çok temiz bir iPhone 8 Plus buldum 5 bine.
Kazik fiyat. Istedigi kadar temiz olsun. Donanima gore fiyati ucuk.

Temiz XS bulması çok zor ya :D Zamanında 1 ay boyunca sadece XS bakmıştım, baktım olacak gibi değil XR almıştım. Hiç temizi yok gerçekten.

@emir2, Apple'ın en saçma 2 cihazını önermeniz tuhaf geldi hocam.
Yani hocam güncelleme desteği fazla kalmayan diğer cihazları almaktansa güncel sayılabilecek bu iki modeli diğer iPhone'lara göre daha ucuza alabilir diye söyledim.

11 almak neden mantıksız hocam? XS ve XR'lar nasıl sizce? iPhone SE 2020 alsam powerband falan bir şekilde halledebilirim ama temiz olduğunu nasıl anlayabilirim? Şu an çok temiz bir iPhone 8 Plus buldum 5 bine.

En büyük olayı yazılımı olan telefonun güncelleme gelmeyen modeline 5000 vermek mantıksız gerçekten. Ama bende bir ara IPhone'ye çok merak salmıştım 2-3 hafta iPhone XR kullandım gerçekten çok güzel cihazlar. Eğer telefon alacağım bütçem 5000 diyorsan kesinlikle alınır o fiyata alacağın Android telefondan çok daha tatmin eder. Ama benim şu an telefonum var memnunum ama iPhone deneyimlemek için satıp alacağım diyorsan mantıksız.

XR bildiğin ultrawide sensörü olmayan ve A13 yerine A12 işlemci kullanılan 11. Epey gereksiz ikisi de. HD+ IPS ekran kesinlikle kabul edilemez 6.1" ekranda. SE 2020 yine kabul edilebilir, zaten çıkış amacı ikonik tasarımı sevenler için nostalji yaşatmaktı ama bu iki saçma telefonun tek olayı panelden kısıp fiyattan tasarruf etmek.

XS - XR - XS Max üçlüsünde XS ve XS Max premium, XR ise budget modeldi. XS ve XS Max'te çelik çerçeve ve OLED ekran, XR'de ise alüminyum çerçeve ve IPS ekran kullanıldı. Aynı şey 11 - 11 Pro - 11 Pro Max üçlüsünde de var. Bu yüzden iPhone'un en kötü iki telefonu XR ve 11'dir. Buraya üçüncü bir cihaz eklemek gerekirse kesinlikle SE 2022 olur. SE 2020'ye kıyasla tek dişe dokunur yükseltme, A13 yerine A15 işlemci kullanılması. Fiyatı da rezaletti.

Özet: 11, XR ve SE 2022'den uzak durunuz.

Yani hocam güncelleme desteği fazla kalmayan diğer cihazları almaktansa güncel sayılabilecek bu iki modeli diğer iPhone'lara göre daha ucuza alabilir diye söyledim.

Hocam güncelleme desteği fazla kalmayan cihazlar 5-10 bin bandında sizin tavsiye ettiğiniz telefonların biri 45.000 diğeri 35.

En büyük olayı yazılımı olan telefonun güncelleme gelmeyen modeline 5000 vermek mantıksız gerçekten. Ama bende bir ara IPhone'ye çok merak salmıştım 2-3 hafta iPhone XR kullandım gerçekten çok güzel cihazlar. Eğer telefon alacağım bütçem 5000 diyorsan kesinlikle alınır o fiyata alacağın Android telefondan çok daha tatmin eder. Ama benim şu an telefonum var memnunum ama iPhone deneyimlemek için satıp alacağım diyorsan mantıksız.
2. dediğiniz durumdayım hocam şu an. Bu elimdeki telefonu satsam satsam 4 bine satabilirim ancak. Şu an iPhone SE 2020'ler 6-7 bin civarında. Fiyatına değer mi?