Makaleler
5
Yer
Winterfell
Selam arkadaşlar, benim hedefim paramedik olmak, bu mesleğin güncel durumu nasıl? KPSS çok yüksek puan istiyor onu biliyorum onun dışında duyum olarak bölümün kapanacağını duydum. Ne dersiniz başka önerileriniz var mıdır ön lisans programı için?

Önerim ön lisans olmaması. Gerekirse açıktan olsun ama lisans programı bitirmeniz. Ön lisans mezunuyum kendi ilimde eğer lisans mezunu olsaydım daha fazla iş olanağım olurdu.

Selam arkadaşlar, benim hedefim paramedik olmak, bu mesleğin güncel durumu nasıl? KPSS çok yüksek puan istiyor onu biliyorum onun dışında duyum olarak bölümün kapanacağını duydum. Ne dersiniz başka önerileriniz var mıdır ön lisans programı için?
Eğer tekrar üniversite sınavına hazırlanma gibi bir durumunuz yoksa DGS ile 4 yıllık Hemşirelik bölümüne tamamlayabilirsiniz. Hem puanları daha düşük hem çalışma kapsamı daha fazla. İleride yurtdışı düşünürseniz her ülke de belirli şartlarla kabul görürsünüz.

COVID döneminde paramedik alımı yapılmıştı ciddi oranda. Şu an için iş imkanı çok düşük. Maaşlar temmuz zammı öncesi 70K falandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam ama dediğim gibi iş imkanı çok az.

Eğer tekrar üniversite sınavına hazırlanma gibi bir durumunuz yoksa DGS ile 4 yıllık hemşirelik bölümüne tamamlayabilirsiniz. Hem puanları daha düşük hem çalışma kapsamı daha fazla. İleride yurt dışı düşünürseniz her ülke de belirli şartlarla kabul görürsünüz.

DGS ile yerleşme insanların kendini avutma şeklidir. DGS kontenjanları çok düşük. Belli sayıda insan alıyorlar. Çok saçma bir öneri kısacası. Zaten önemli bölümlerin DGS ile geçişini kapattılar. Artık diş hekimliği gibi bölümlere geçiş yok. Yakında hemşirelik geçişide kapanır merak etmeyin.

COVID döneminde paramedik alımı yapılmıştı ciddi oranda. Şu an için iş imkanı çok düşük. Maaşlar temmuz zammı öncesi 70k falandı sanırım yanlış hatırlamıyorsam ama dediğim gibi iş imkanı çok az.

O kadar almıyorlar. Hemşireler bile temmuz zammıyla 61k alıyor.

Benim hastaneye gelen paramediklerle konuşmam sonucu elde ettiğim bilgilerdi. Birkaç hemşireyle de konuşmuştum devlette yoğun bir hastanede çalışan onlar da aynı maaşı alıyorlardı. Yoğunluk fark etmiyor mu paramedik ve hemşire maaşlarında da?

DGS ile yerleşme insanların kendini avutma şeklidir. DGS kontenjanları çok düşük. Belli sayıda insan alıyorlar. Çok saçma bir öneri kısacası. Zaten önemli bölümlerin DGS ile geçişini kapattılar. Artık diş hekimliği gibi bölümlere geçiş yok. Yakında hemşirelik geçişide kapanır merak etmeyin.

Beni ilgilendiren bir durum yok. Kapatabilirler. Önerimin başında söylediğim gibi üniversite sınavına tekrar hazırlanma durumu yoksa diye belirttim. Zaten KPSS için yüksek puan gerektirdiğinin farkında olduğu için KPSS hazırlanırken DGS girmesi de mantıklı bir durum. Onun dışında söylediğiniz gibi bende kapatılmasını düşünenlerdenim. +1000 kontenjan veriliyor. Her şehirde bölüm var. Özelleri çıkardığınızda ortalama 750 kontenjan yapar. Bence az değil.

Son düzenleme:
Beni ilgilendiren bir durum yok. Kapatabilirler. Önerimin başında söylediğim gibi üniversite sınavına tekrar hazırlanma durumu yoksa diye belirttim. Zaten KPSS için yüksek puan gerektirdiğinin farkında olduğu için KPSS hazırlanırken DGS girmesi de mantıklı bir durum. Onun dışında söylediğiniz gibi bende kapatılmasını düşünenlerdenim. +1000 kontenjan veriliyor. Her şehirde bölüm var. Özelleri çıkardığınızda ortalama 750 kontenjan yapar. Bence az değil.

Giren kaç kişi var sizce? Tek zeki siz değilsiniz herhalde. YKS ile ilk 200 bine girmek mi daha kolay yoksa 350k kişi arasından ilk 750 kişiye girmek mi? DGS bir balondur ve patladı bile. Mantığı kalmadı artık günümüzde.

Benim hastaneye gelen paramediklerle konuşmam sonucu elde ettiğim bilgilerdi. Birkaç hemşireyle de konuşmuştum devlette yoğun bir hastanede çalışan onlar da aynı maaşı alıyorlardı. Yoğunluk fark etmiyor mu paramedik ve hemşire maaşlarında da?

Büyük kolpa sıkmışlar. Özelde 30-40 devlette 40-50 arası alıyorlar. Döner sermaye eklenince en babası 55 falan alıyor. Para için yapılacak meslek değil.