Tüm düğün planını yapın, dilediğiniz kadar kuruşu kuruşuna hesaplayın yine de gün sonunda daha fazla ödersiniz.
Evlilik okey, düğün saçmalık. Aşağıya ideal düğünü bırakıyorum;
Oturduğunuz yerde güzel manzaralı doğal bir alan. Düzlük olması önemli çünkü sandalye ve masa atılacak. Dostlarınız, çok sevdiğiniz bir iki akrabalarınız (bunun aynısı gelin veya damat tarafı içinde geçerli, artık cinsiyetinize göre yorumlayın.) ile sade bir kır düğünü. Arka planda güzel bir müzik, şarap, kokteyl.
Güzel sohbetler edilir, danslar edilir, mis gibi güzel bir an olur. Ne cebinizden milyonlar çıkar, ne de hayatınızda bir kere gördüğünüz ve bir daha görmeyeceğiniz basit, samimiyetsiz akraba ordusuna pilav + döner yedirmek zorunda kalırsınız. Düğün sizin düğününüz. Kalan paralarınız ile sevdiğiniz kişiyle çıkın yurt dışı tatili yapın.
Ney o öyle dört duvar arası saçma sapan süslerle gereksiz şaşalı süslenmiş basit ve kapalı düğün salonlarında millete göbek attırmak ya? Gelin başı, şekeri, fotoğrafçısı, gelin arabası falan. Ben yurt dışında bir dostumun düğününe katıldım, şehirden 10 dakika uzaklıkta mesafede bir yere geçtik, sandalye ve bar masaları geldi, birisi güzel bir BT hoparlörden müzik açtı. Saatlerce sohbet ettik, gelin damat dans etti, içkilerimizi içtik. Fotoğrafı "sen biliyorsun bu işleri." deyip bana çektirdiler.
Gösterişten uzak, kan emici geleneklerden uzak bir partner bulun kendinize. Emin olun şu masrafın 3'te 1'ini bile zor yaparsınız.