Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 1 Ocak 2025
- Makaleler
- 17
Kaç liraya aldığına bağlı.
Fiyatına bağlı, 3000 serisi güçlü bir seri kas gücü olarak.
RTX 3090, VRAM avantaji haricinde RTX 5070 performansinda bir GPU. Kartin 5 yasinda oldugunu unutmadan mantikli fiyatta alinir. Ama cok iyi test etmek lazim. Sonucta 450W ceken bir kart bu. 5 yilda epey yipranmistir. Oyun icin ben olsam almazdim. Ancak VRAM gerektiren bir is varsa dusunulebilir.
Bence RTX 3000 serisi yerine hem Frame Generation hem de güç tüketimi açısından RTX 4000 serisine yönelmen daha iyi olur. RTX 3000 serisinin watt tüketimi biraz fazla. Watt başına performans konusunda 4000 serisi daha verimli.
4K oynanabilecek ne kadar oyun var? Orasını bilemiyorum ama 60 FPS'te işlemci ve bellekler de cevaz verirse çoğu oyunu sorunsuz oynatır. Esasen bunların farklılığı da DLSS'den yani derin öğrenmeye bağlı süper örneklemeden geldiği için üst serilerinde yapay zekanın öğrenip örneklediği yani tabiri caizse otomatik oluşturduğu görüntüler sayesinde GPU binen yükü azaltarak daha yüksek FPS vermesini sağlıyor. 3000 serisindeki DLSS'de yanlış hatırlamıyorsam "frame generation" dedikleri olay yok, keza 5000 serisinde de "multi frame generation" var. Yani alınmaz değil ama imkan dahilinde RTX 3090 yerine RTX 4090 olmasa da RTX 4080 düşünürdüm ben olsam.
4K oynanabilecek ne kadar oyun var? Orasını bilemiyorum ama 60 FPS'te işlemci ve bellekler de cevaz verirse çoğu oyunu sorunsuz oynatır. Esasen bunların farklılığı da DLSS'den yani derin öğrenmeye bağlı süper örneklemeden geldiği için üst serilerinde yapay zekanın öğrenip örneklediği yani tabiri caizse otomatik oluşturduğu görüntüler sayesinde GPU binen yükü azaltarak daha yüksek FPS vermesini sağlıyor. 3000 serisindeki DLSS'de yanlış hatırlamıyorsam "frame generation" dedikleri olay yok, keza 5000 serisinde de "multi frame generation" var. Yani alınmaz değil ama imkan dahilinde RTX 3090 yerine RTX 4090 olmasa da RTX 4080 düşünürdüm ben olsam.
Ya 4080 alırımda 4K da VRAM yetersiz kalıyor hocam biraz da pahalı açıkçası.
Yani şuan için yeterli olur da ileride belki çıkacak oyunlara ya da gelecek ayarlara göre DLSS binen yüke bağlı zorlayabilir ama o zaman da DLSS binen yükü azaltıp, işlemci üstüne oynayarak dengeleme sağlarsınız. Diğer türlü RTX 4090 ya da RTX 5090 seviyelerine çıkmak da çok absürt fiyatları görmenize sebep olur ki RTX 3090'ı bile piyasada bulmak (en son baktığıma göre) çok kolay değil.Ya 4080 alırımda 4K da VRAM yetersiz kalıyor hocam biraz da pahalı açıkçası.
Yeni konular
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle