Ekran kartı beğenmeyenlere bakma. 1080p oyunları çalıştırabiliyor.Arkadaşlar yıl 2025 ve bir sürü yeni özellikler çıkmışken (DLSS3 ve FSR4) yine de RX 6750 XT alınır mı? Fiyatı RX 4060 ile aynı şu an.
Detaylar
Kim cevapladı?dalmatianpelican 41
Üstün
6000 serisi 0 alınmaz artık 2.elde daha iyisini bulursun.
Testo Unit 41
Üstün
- Makaleler
- 4
RX 6750 XT ikinci el fiyatları aşırı şişirilmiş yüksek ihtimalle aynı paraya RX6800 bulursun.
Amacın RT ise daha güçlü ve NVIDIA kartlara yönelmen daha doğru olur. AMD kartların, özellikle RX 9000 serisine kadar, RT performansı rezalet. FSR da DLSS kadar iyi değil. FSR 4 ile toparlandı, ondan önceki sürümler DLSS'e kafa tutamıyor kalite anlamında.
Şahsen RX 6000 serisini şu saatten sonra tavsiye etmem. Şimdi paldır küldür linç yiyeceğim ama AMD alma, adamın ömründen yiyor.
Bu yorumu kesinlikle imzalarım.
NVIDIA candır ve gerisi heyecandır.
AMD bildiğin kumar gibi ya. Denk gelirse fenasal bir şey kullanıyorsun, denk gelirse de markadan bezip nefret ediyorsun.Olabilir hocam. Ben de RX 6600 kullanıyorum, üzmediği gün yok ona bakarsak. Şimdi sadece ben olumsuz deneyim yaşadım diye kötü demiyorum, sadece şu forum özelinde baksak bile AMD sorun konuları çok daha fazla. Zaten kartların performanslarıyla ilgili bir sorun yok, gayet güzel ve fiyat/performans ancak rakibine oranla daha çok problem çıkartan kartlar.
Kişi yine tercihini kendi yapsın, para onun parası ama şahsen ben tavsiye etmiyorum.
Tam tersi artık çoğu oyun Native'de bulanık gözüküyor. DLSS4 ve FSR4 zor kurtarıyor. Oyun firmaları yapay zeka, 50 kişinin işini 10 kişi ile yapan oyun motorları ile iyice kâr etmek için daha az işçi çalıştıracaklar. Bu da eskisi kadar çok özenilmeyen, görselliği daha genele bakınca hoş gösteren ama bol bol bulanıklık içeren efektlerle dolu oyunlar demek. Mesela 2010-2018 arasındaki çoğu oyunda Ambient Occulision gibi efektler, DLSS vb. yani kenar yumuşatma ayarı olmadan bayağı çirkin gözüküyor. Tam tersi bu tarz efektlerin olmadığı 2010 öncesi oyunların çoğu çözünürlük artınca aşırı iyi gözüküyor. Kısaca yine zar zor donanım firmaları kurtarıyor.Yani bu DLSS miş FSR miş bunları bir salın artık native önemli ya. NVIDIA da msg açıyorsun görüntü çamur AMD de AFMF açıyorsun görüntü yine çamur. Zaten aldığın kart 2K içi iyi bir kart 4060 ise zorlanır. Ekran kartına biraz ham güce odaklanın.
Hocam 2 yıl XFX merc 6750XT kullandım. Taş gibi karttı hiç üzmedi vallahi.
Sorunlu çıkması bir kenara buna en iyi örnek Stalker yenilenmiş sürümleri. Oyunun sorununu halen çözemediler ve sorunu FSR keskinleştirme ayarı düzeltiyor. Işıklandırma eski oyunun üstüne hiç oturmamış ve oyunu bulanıklaştırıyor. Çok üstüne gitmemelerinin de sorunu var. Stalker ilk oyunları halen teknik olarak çok iyi oyunlar.
Eskiden deseniz katılırdım. Şu an öyle bir şey yok. İzlenme kazandırdığı için firmalara sallayan kanalların ezber kalıplarını artık salmanızı öneririm. Saçma değil ama artık mantıksız olduğunu söyleyebilirim.
Yani AMD'de alınacaksa artık FSR4 tercih edilmeli. Artık bu iki teknoloji de doyumuna ulaştı, elbette geliştirirler. Ama ana odak artık RT. Microsoft DX12 tarzı sürücü destekleri ile RT ilerletmeye çalışıyor. Gelecek tamamen RT odaklı.
Buradaki sorunları da tüketiciler bir şeyleri tüketmediği sürece düzelmez. Yani çözülmeyecek, o yüzden FSR4 ve DLSS4 gibi nimetlerden faydalanın.
Son düzenleyen: Moderatör:
Yasin Alemdağ
Yetkin
Tam tersi artık çoğu oyun Native'de bulanık gözüküyor. DLSS4 ve FSR4 zor kurtarıyor. Oyun firmaları yapay zeka, 50 kişinin işini 10 kişi ile yapan oyun motorları ile iyice kâr etmek için daha az işçi çalıştıracaklar. Bu da eskisi kadar çok özenilmeyen, görselliği daha genele bakınca hoş gösteren ama bol bol bulanıklık içeren efektlerle dolu oyunlar demek. Mesela 2010-2018 arasındaki çoğu oyunda Ambient Occulision gibi efektler, DLSS vb. yani kenar yumuşatma ayarı olmadan bayağı çirkin gözüküyor. Tam tersi bu tarz efektlerin olmadığı 2010 öncesi oyunların çoğu çözünürlük artınca aşırı iyi gözüküyor. Kısaca yine zar zor donanım firmaları kurtarıyor.
Sorunlu çıkması bir kenara buna en iyi örnek Stalker yenilenmiş sürümleri. Oyunun sorununu halen çözemediler ve sorunu FSR keskinleştirme ayarı düzeltiyor. Işıklandırma eski oyunun üstüne hiç oturmamış ve oyunu bulanıklaştırıyor. Çok üstüne gitmemelerinin de sorunu var. Stalker ilk oyunları halen teknik olarak çok iyi oyunlar.
Eskiden deseniz katılırdım. Şu an öyle bir şey yok. İzlenme kazandırdığı için firmalara sallayan kanalların ezber kalıplarını artık salmanızı öneririm. Saçma değil ama artık mantıksız olduğunu söyleyebilirim.
Yani AMD'de alınacaksa artık FSR4 tercih edilmeli. Artık bu iki teknoloji de doyumuna ulaştı, elbette geliştirirler. Ama ana odak artık RT. Microsoft DX12 tarzı sürücü destekleri ile RT ilerletmeye çalışıyor. Gelecek tamamen RT odaklı.
Buradaki sorunları da tüketiciler bir şeyleri tüketmediği sürece düzelmez. Yani çözülmeyecek, o yüzden FSR4 ve DLSS4 gibi nimetlerden faydalanın.
Her dediğinizi alıyorum da şu karşınızdaki insanı tanımadan bilmeden "izlenme kazandırdığı için firmalara sallayan kanalların ezber kalıplarını artık salmanızı öneririm" şu tip ithamlarda bulunuyorsunuz ya bitiyorum. Ömrü billah oturup da YouTube üzerinde belli başlı bir kanal izleyip de fanı olmuşluğum yoktur. Hiçbir kişinin lafını da araştırmadan tutup da bir yerde söylemem. Kişinin kendi düşüncelerini neden sağa sola absürt bir şekilde çekiyorsunuz anlayamıyorum. Forumda sizin gibi pek çok kişiyle dolu kendisine ters gelen bir şey dediğinde ya sen şuna bakarak konuşuyorsun ya da bir şey bildiğini sandığına dönüyor fikre saygı 0. konu sahibi 6750XT alacağım demiş belli ki bütçesi 8-10 lira bütçesi var. Al bakalım 8 - 10 liraya FSR4 DLSS4 al bakalım bu bütçeye RT performansı iyi olan bir kart. Zor kurtarıyor dediğin teknoloji yapay zeka ile derinlik ve keskinlik arttırma algısından başka bir değil. Ya sen DLSS yada FSR açıp oyun oynamadın. Çünkü açsan hareket halinde bahsettiğin kenar yumuşatmanın görüntü bozmasını görürdün. Ya da sizin dediğiniz gibi "izlenme kazandırdığı için firmalara sallayan kanalların ezber kalıplarını artık salmanızı öneririm" bu kanalları bırakmanızı öneririm. Aynen kardeşim alayım 4060 açayım DLSS açayım fg MFG alayım 500 FPS sonra da aldığım FPS ile gurur duyarken paint de oyun oynamanın keyfini süreyim. Bahsettiğimiz teknoloji halen daha 2010'lara gitmeye gerek yok bazı oyunlarda bozukluk yaşarken bazı oyunlarda fark edilmeyecek kadar bozukluk yaşıyor. Zira bunu da bazı insanlar fark ederken bazı insanlar fark etmiyor ya da fark ettikleri halde oynayabilmek için göz yumuyor. Ben fark eden taraftayım Last of Us 1 ve 2'yi RDR2'yi native oynadım. Çünkü adamların saç telleri etrafındaki pikselleri sayıyordum. Daha yakın geçmişte çıkan oyunlarda bile gölgelerdeki noktalar sayılıyor. Yani bazen insanlara sallayacak olduğunuz zaman hangi düşünceyle sallıyorsunuz anlamıyorum. Size de araştırmanızı tavsiye ederim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Modlar boş beleş lafını bence düzeltmeli. Orada kalıp kelimesini belirtirken kötü saldırgan bir tutumum yoktu. Bence siz fazla alınmışsınız. Ayrıca başta bahsettiğiniz karşıt görüşlü insan tanımına da uyuyorsunuz. Umarım sakince öz eleştiri de yaparsınız ne diyeyim.
YT izlemenize de gerek yok. YT videolarını izleyip bilgileri buraya aktaran çok kişi var. Kulaktan kulağa, yazıdan yazıya diye gidiyor. Teknoloji ve yazılımlar gelişiyor, eski bilgiler de yenileniyor. Sizin kartınızı 90K yenilemeniz gibi bence tartışmamızdan bağımsız FSR4 bir şans daha tanıyın.
DLSS4 ve FSR4 gayet de oyunları düzeltiyor. Bahsettiğiniz sorunlar çok çimenli oyunlarda FSR3(yazılımsal olduğundan en kötüsü) veya DLSS3(bence daha az yaşanıyor) yaşanıyor. Oyun firmalarının da neden bu konuda tembel olduğundan bahsettim. Ama dediğim gibi mesajdaki bilgiden çok size saldırdığımı düşünüp ağzınıza geleni söylemişsiniz.
Ha derseniz bunlar benim hoşuma gitmiyor anlarım. Ama tamamen çamur ediyor kendi düşünceniz. Bundan belki rahatsız olmayan ve yüksek FPS isteyenler vardır. Veya bahsettiğim bulanıklık efektlerinden dolayı DLSS DLAA veya FSR'da bunun karşılığı neyse açmak isteyenler vardır. Yani bu teknolojiler sadece çözünürlük düşürmüyorlar.
Arkadaşa da gidin 90K alın demedim, yorumunuza karşı yazdım. Eğer bütçe yetiyorsa AMD tarafında FSR4 varken, eski kartlara para verilmez demek istedim. Bütçesine ne yetiyorsa elbette onu alacak.
YT izlemenize de gerek yok. YT videolarını izleyip bilgileri buraya aktaran çok kişi var. Kulaktan kulağa, yazıdan yazıya diye gidiyor. Teknoloji ve yazılımlar gelişiyor, eski bilgiler de yenileniyor. Sizin kartınızı 90K yenilemeniz gibi bence tartışmamızdan bağımsız FSR4 bir şans daha tanıyın.
DLSS4 ve FSR4 gayet de oyunları düzeltiyor. Bahsettiğiniz sorunlar çok çimenli oyunlarda FSR3(yazılımsal olduğundan en kötüsü) veya DLSS3(bence daha az yaşanıyor) yaşanıyor. Oyun firmalarının da neden bu konuda tembel olduğundan bahsettim. Ama dediğim gibi mesajdaki bilgiden çok size saldırdığımı düşünüp ağzınıza geleni söylemişsiniz.
Ha derseniz bunlar benim hoşuma gitmiyor anlarım. Ama tamamen çamur ediyor kendi düşünceniz. Bundan belki rahatsız olmayan ve yüksek FPS isteyenler vardır. Veya bahsettiğim bulanıklık efektlerinden dolayı DLSS DLAA veya FSR'da bunun karşılığı neyse açmak isteyenler vardır. Yani bu teknolojiler sadece çözünürlük düşürmüyorlar.
Arkadaşa da gidin 90K alın demedim, yorumunuza karşı yazdım. Eğer bütçe yetiyorsa AMD tarafında FSR4 varken, eski kartlara para verilmez demek istedim. Bütçesine ne yetiyorsa elbette onu alacak.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çözüldü Steam için koleksiyon kartı kastıran uygulama var mı?
- Margot Robbie