O dediğinizde haklısınız zaten ona lafım yok, ilk mesajınızda POCO berbat demiştiniz onun için dedim, genelleme yapmış gibi duruyordu çünkü.

S25 FE ve fenix 2 Pro'ya göre F8 Pro'nun çip ekran gibi konular harici pek üstünlüğünü göremiyorum.

Ayrıca OS berbat, oyun harici bir amacı olmayan firma berbattır benim için.
Eğer, oyun oynarım ucuzsa yazılım önemli değil dersen al bak keyfine.

Ayrıca OS berbat, oyun harici bir amacı olmayan firma berbattır benim için.
Eğer, oyun oynarım ucuzsa yazılım önemli değil dersen al bak keyfine.
Xiaomi, Redmi ve POCO farklı yazılımlar kullanıyor.

Redmi yazılımı daha çok bloatware'a sahip. Performanstan kısıyor, kaynak tasarrufu odaklı, ondan Redmi'lerin şarjı uzun gider genelde.
POCO yazılımı oyun odaklı, gelişmiş oyun modları ve tetik desteği var.
Xiaomi yazılımı tam Samsung ayarında, akıcı, stabil ve kaliteli. Özel animasyonlar ve en iyi kaliteye ve performansa sahip.

Hatta isimleri direkt temelde POCO HyperOS, Redmi HyperOS ve Xiaomi HyperOS diye ayrılır ancak hepsinin ismi Xiaomi HyperOS diye geçer.

Xiaomi, Redmi ve POCO farklı yazılımlar kullanıyor.

Redmi yazılımı daha çok Bloatware'a sahip.
POCO yazılımı oyun odaklı, gelişmiş oyun modları ve tetik desteği var.
Xiaomi yazılımı tam Samsung ayarında, akıcı, stabil ve kaliteli.

Hatta isimleri direkt temelde POCO HyperOS, Redmi HyperOS ve Xiaomi HyperOS diye ayrılır ancak hepsinin ismi Xiaomi HyperOS diye geçer.

Zaten ben Redmi ve POCO özelinde bahsettim. Düz Xiaomi'den bahsetmedim.
Redmi ile POCO arasında çok aman aman fark yok.
Redmi'nin avantajı HyperOS Launcher olabilir.
Onun dısında ikisi arasında en ufak fark göremedim. POCO donanımsal ek özellikler ve HyperAI destekleyebiliyor tabii.
Xiaomi sadece reklamsız, animasyonlar ve ek özellikler daha fazla ve biraz daha hafif arayüze sahip. Aynı zamanda bloat kaldırmak daha basit.
Yine de o rahatsız edici bloatlar onda da var ve bu tür şikayetler duymak normal.

Xiaomi yazılımı tam Samsung ayarında, akıcı, stabil ve kaliteli. Özel animasyonlar ve en iyi kaliteye ve performansa sahip.

Debloat yapılırsa belki, onun dısında One UI çok daha iyi.

Yine de o rahatsız edici bloatlar onda da var ve bu tür şikayetler duymak normal.
Onları direkt üzerine basılı tutup kaldırabiliyorsunuz, öyle aman aman bloatware dolu gelmiyor Xiaomi ana serileri.

Zaten ben Redmi ve POCO özelinde bahsettim. Düz Xiaomi'den bahsetmedim.
Redmi ile POCO arasında çok aman aman fark yok.
Redmi'nin avantajı HyperOS Launcher olabilir.
Onun dısında ikisi arasında en ufak fark göremedim. POCO donanımsal ek özellikler ve HyperAI destekleyebiliyor tabii.
Orası doğrudur, Redmi zaten düşük bütçelere hitap ediyor, vergilerle fiyatları şişiyor.

Onları direkt üzerine basılı tutup kaldırabiliyorsunuz, öyle aman aman bloatware dolu gelmiyor Xiaomi ana serileri.

Bloatware dolu gelse de öyle kaldırma ile olmuyor ya. Yine de canta vs. uğraşmak lazım arka planda oluyor One UI gibi.
En azından One UI kaldırırken sorun yaşatmıyor.

Orası doğrudur, Redmi zaten düşük bütçelere hitap ediyor, vergilerle fiyatları şişiyor.

Redmi mümkünse alınmasın, POCO'nun donanımı F/P deriz alırsınızda Redmi'de hiç böyle bir şey yok. Bilmedikleri için alıyorlardır umarım.

Redmi mümkünse alınmasın, POCO'nun donanımı F/P deriz alırsınızda Redmi'de hiç böyle bir şey yok. Bilmedikleri için alıyorlardır umarım.
4G modelleri rezalet de 5G modellerinin donanımı iyi, EU ROM kurulacaksa mis gibi kullanılır. 4G modellerin kasası plastik, 5G'lerin kasası alüminyum oluyor bir de :D

4G modelleri rezalet de 5G modellerinin donanımı iyi, EU ROM kurulacaksa mis gibi kullanılır. 4G modellerin kasası plastik, 5G'lerin kasası alüminyum oluyor bir de :D

5G modelleri inanılmaz pahalı. 30K'ya Note 15 Pro+ alacağıma S25 FE, Reno 14 alırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkemizin vergilerinden dolayı pahalılar, Samsung özel fiyatlandırma yaptığından ucuz normalde Avrupa'da Apple daha ucuz :D

TR'de dediğiniz gibi Samsung daha mantıklı Redmi yerine.

POCO o zaman neden çok F/P çıkarıyor? Onun Redmi'den farkı ne? Yani baktığımda X8 Pro ile Note 15 Pro+ arasında Redmi kamerada iyidir onun dısında POCO daha iyi kalır yanında.
Zaten Redmi ve POCO modellerin iç tasarımımdan hiç bahsetmiyorum, kimsede dikkat etmiyor gibi?