Sana gram katılmıyorum ya. A56 aldığımdan beri çok mutluyum. Hem bu cihaz 5 yıl güncelleme alacak ve güncel.
Aynen 5 yil guncelleme alacak her yil yavaslatacak telefonunu. 1.5 yildir s21 FE kullaniyorum guncelleme ala ala sacmalamaya basladi telefon. 1 yil sonrasi icin umarim pisman olmazsin bu kararinda. Samsung'dan artik nefret ediyorum.

Ben A56 sahibiyim, bir sorununu görmedim.

Hocam telefon daha yeni 2 yil sonra Samsung guncellemelerle ciddi oranda yavaslatiyor. Sarji cok tuketmeye basliyor bataryasi degisse bile aynisi oluyor. Hep Samsung onerdim, kullandim şu andan itibaren bitti benim icin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam telefon daha yeni 2 yil sonra Samsung guncellemelerle ciddi oranda yavaslatiyor. Sarji cok tuketmeye basliyor bataryasi degisse bile aynisi oluyor. Hep Samsung onerdim, kullandim şu andan itibaren bitti benim icin.

S21 FE ve A56 farklı telefonlar diye biliyorum, değilse bilgilendirebilirsiniz.

Onun haricinde Snapdragon 888 ve Exynos 1580 de ayrı işlemciler, farklı işlemciler arasında özellik ve istatistik farkları olur.

Mesela Exynos 1580'de batarya verimliliği ve ısı yönetimi daha iyi. Deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum.

Aslında bütün modellerde bu geçerli. Mesela şu an iOS 26 güncellemesi ile iPhone 15 serisinin yavaşladığı hakkında birkaç haber almıştım. Ama eminim Samsung daha hızlı yavaşlatıyordur.

S21 FE ve A56 farklı telefonlar diye biliyorum, değilse bilgilendirebilirsiniz.

Onun haricinde Snapdragon 888 ve Exynos 1580 de ayrı işlemciler, farklı işlemciler arasında özellik ve istatistik farkları olur.

Mesela Exynos 1580'de batarya verimliliği ve ısı yönetimi daha iyi. Deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum.
Ilk aylar hissettirmez eksikligini. 5 yil guncelleme alacak diyip yavaslayan telefondan hayir gelmiyor onu anlatmaya calisiyorum cunku ciddi oranda yavasliyor.

Ilk aylar hissettirmez eksikligini. 5 yil guncelleme alacak deyip yavaslayan telefondan hayir gelmiyor onu anlatmaya calisiyorum cunku ciddi oranda yavasliyor.

Apple farklı bir şey yapıyor yani?

Denk gelirsen 12 serisine veya 13 serisi cihazlara yönel, sıfır olarak A56 tercih edilebilir.

Aynen 5 yil guncelleme alacak her yil yavaslatacak telefonunu. 1.5 yildir s21 FE kullaniyorum guncelleme ala ala sacmalamaya basladi telefon. 1 yil sonrasi icin umarim pisman olmazsin bu kararinda. Samsung'dan artik nefret ediyorum.
Eski nesil Exynoss rezilliğidir belki.

2019 üretimli SD 675 işlemcili A70 cihazımı muhtemelen 2020 yılından bu yana aktif olarak kullanıyorum, beni bezdirecek ciddi bir yazılımsal problemini ve kararsızlığını görmedim, teknoloji şans işi.