RAM

Yetkin
1771443656447.webp

LG piyasadan çekileli 6 yıl olacak ben halen LG G4 kullanıyorum. Bu telefonu niyeyse ayrı seviyorum ve uzun zamandır kullanmaktayım. Gel gelelim bu telefon halen kullanılır mı ki ben memnunum (şimdilik) elimdeki telefon bu şekildedir:

1771443898988.webp

1771444225661.webp

Tabii bu elimdeki telefonun eski bir fotoğrafı. Şu an LG V30 port ROM kurulu cihazda :D
LG zamanında tasarım anlamında hiçbir ödün vermemiş. Arkası da önü de ayrı şık duruyor telefonun, açma kapama tuşunun arkada olmasıda dışarıda farklı bir hava katıyor telefona. Telefonu elinize aldığınızda öyle plastik hissi değil de cidden elinize kalite hissini veriyor, sanki plastiğin üzerinden farklı bir şekilde geçmişler gibi. Şimdi biraz özelliklerine bakalım:

Ekran:
Tek diyeceğim ekran muazzam derece kaliteli, güneşte gözüküyor. Adamlar 2015'te 2K ekran koymuş telefona ama bataryayı (ki birazdan geleceğiz) garip bir şekilde 3000 mAh koymuşlar ve bu telefonda yaşayacağınız deneyimi ve özellikle batarya eskiyse o kadar düşürüyor ki (1 gün bile dayanmaz bendekide zar zor çıkarıyor)

Batarya:
LG mühendislerinin aklında ne vardı merak ediyorum yani 2K ekran koyuyorsunuz ama 3000 mAh batarya koyuyorsunuz ve bu yüzden su gibi gidiyor. İyi yanı ise çıkarılabilir olması ama 2026'da nereden bulacaksın sıfır batarya orijinalini :D

Teknik Özellikler:
Cihazda işlemci olarak Snapdragon 808 kullanıyor ve bu işlemci maksimum 1.8 GHz hızında çalışıyor. 3 GB RAM, 32 GB depolamaya sahip olan telefonumuz performansı günümüze göre iyi oyunlarda pek de iyi olmasa da GTA:SA gibi eski oyunlarda gayet rahat çalışıyor. RAM ve depolama beni üzmedi gayet işimi görüyor ama ben ekstradan 16 GB SD kartta taktım onun bir ekstrasıda var.

Gel gelelim işlemcinin sorununa, acayip ısınıyor. Öyle böyle değil 5 dakika video izleyeceğim telefon direk ısınmaya başlıyor yani CPU-Z'den kontrol ediyorum videodan önce 30 C açtım bir anda 58 C falan görmüş acayip bir ısınma sorunu var. Fakat kullanıma etki etmiyor bu yüzden pek takmıyorum ama garip geldi bana.

Kamera:
Ön kamera standart o dönemden kalma telefonlar gibi kaliteli ama pek özelliği olmayanlardan fakat arka kamerayı döktürmüşler. 16 MP kamera, F1.8 diyafram aralığında olan kamerada lazer sabitleyici mi dersin. Optik görüntü stabilizeri mi dersin ne ararsan var. Gece bile ışıkta çok iyi fotoğraflar çekebiliyor ama keşke fotoğraf çeken biri olsam da buraya koyabilsem. Galeriyi açsam ekran görüntüleri dışında saysan 3-4 fotoğraf anca.

Tabii bu telefonu kullanırken özellikle dışarıda "LG yapacağın telefonu..." dediğim zamanlarda oluyor. (batarya hızlı bitmesi, ısınması, vesaire) Fakat ben telefondan şimdilik memnunum ve işlevini yapıyor ve rahatlıkla kullanabiliyorum. Diyeceğim o ki eğer bir telefon istiyorsanız mesajlaşmak, video izlemek, aramak gibi basit şeyler yapacaksanız alınabilir. Tek üzeceği şey Android 7.0 olması :(

Son düzenleme:
Önceki modeli vardı. Dönemine göre etkileyici ekranlı bir ateş topu. Hayatımda ilk ve tek defa bir telefonu oynarken bozdum.

Gel gelelim işlemcinin sorununa, acayip ısınıyor. Öyle böyle değil 5 dakika video izleyeceğim telefon direk ısınmaya başlıyor yani CPU-Z'den kontrol ediyorum videodan önce 30 C açtım bir anda 58 C falan görmüş acayip bir ısınma sorunu var.
Dönemine göre SD 810 gibi ısınıp throotling yaratan bir model değildi ve bu nedenle zaten LG G4 modelinde diğer amiral gemilerine nazaran SD 808 kullandı. Yalnız Exynos 7420 gibi bir yonga rakibiydi ve geride kaldı hem performans, hem güç tüketimi, hem de termal olarak.

Dönemine göre SD 810 gibi ısınıp throotling yaratan bir model değildi ve bu nedenle zaten LG G4 modelinde diğer amiral gemilerine nazaran SD 808 kullandı. Yalnız Exynos 7420 gibi bir yonga rakibiydi ve geride kaldı hem performans, hem güç tüketimi, hem de termal olarak.

Aynen öyle fakat SD 808 gene de ısınıyor 810 kadar olmasa da.