Yakın zamanda MacBook almayı düşünüyorum, ilk Mac deneyimim olacak. Günlük kullanım ve Minecraft gibi hafif oyunları oynamak istiyorum. Tüm cihazlarım Apple olduğu için almak istiyorum ve M2 Air modelini düşünüyorum 16/256 (8 CPU ve GPU çekirdekli) modelini. Bu bilgisayarı alsam beni ne kadar idare eder 2022 yılında çıktığı için azıcık endişeleniyorum çabuk yavaşlar diye. Yardımlarınız için teşekkürler.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Yakın zamanda MacBook almayı düşünüyorum, ilk Mac deneyimim olacak. Günlük kullanım ve Minecraft gibi hafif oyunları oynamak istiyorum. Tüm cihazlarım Apple olduğu için almak istiyorum ve M2 Air modelini düşünüyorum 16/256 (8 CPU ve GPU çekirdekli) modelini. Bu bilgisayarı alsam beni ne kadar idare eder 2022 yılında çıktığı için azıcık endişeleniyorum çabuk yavaşlar diye. Yardımlarınız için teşekkürler.
Hocam render, edit gibi işler yapmayacaksanız uygun fiyatlı MacBook gelecek. Belki M2'den uygun olur onu alırsınız.
Ancak M2 MacBook çabuk yavaşlamaz ki bu yeni uygun fiyatlı MacBook da M.2'den biraz güçsüz.
Arlecchino
Başarılı
5 sene daha götürür basit işler için. 8 GB olsa neyse fakat 16 ile günlük kullanım üstüne de çıkabilirsiniz.
- Makaleler
- 43
Aktif olarak kullanan birisi olarak yorum yapayım.
- M2 çip hâlâ çok güçlü, Xcode, React, VM, RAW fotoğraf işleme falan derken yer yer çipi sonuna kadar kullandığım zamanlar oluyor. Bana mısın demiyor, Sonoma'dan Sequoia'ya geçtiğimden beri biraz RAM sorunu yaşamaya başladım ama hiç performans sorunu yaşamadım. Tavsiyem, kutudan Sonoma ile gelirse mecbur kalmadıkça sürüm yükseltme, Sonoma çok stabil bir sürüm.
- Minecraft oynadım, varsayılan olarak gelen orta - yüksek grafiklerde FPS kilidini kaldırdığımda 200-300 FPS'leri rahatlıkla gördüm ama alet fazla ısınmasın diye FPS'i bilerek kilitledim.
- Pil ömrüne diyecek bir şey yok, çok yoğun kullanımda bile rahatlıkla bir günü çıkartabilen bir alet ki ben bu alet ile 4 günü gördüm.
- Ekran, kasa, mikrofon, klavye, izleme dikdörtgeni, kamerası vs. çok iyi. Ekranı renk doğruluğu, çözünürlük, piksel yoğunluğu olarak mükemmel. Kasa çok kaliteli. Mikrofonları benim iPhone 11'in mikrofonlarından daha iyi. Özellikle izleme dikdörtgenine diyecek bir şey yok, sıradan fare kullanmayı bıraktırdı bana. Kamerası da güzel.
Aktif olarak kullanan birisi olarak yorum yapayım.
Kısaca, M2 MacBook Air alınır.
- M.2 çip hâlâ çok güçlü, Xcode, React, vm, RAW fotoğraf işleme falan derken yer yer çipi sonuna kadar kullandığım zamanlar oluyor. Bana mısın demiyor, Sonoma'dan Sequoia'ya geçtiğimden beri biraz RAM sorunu yaşamaya başladım ama hiç performans sorunu yaşamadım. Tavsiyem, kutudan Sonoma ile gelirse mecbur kalmadıkça sürüm yükseltme, Sonoma çok stabil bir sürüm.
- Minecraft oynadım, varsayılan olarak gelen orta - yüksek grafiklerde FPS kilidini kaldırdığımda 200-300 FPS'leri rahatlıkla gördüm ama alet fazla ısınmasın diye FPS'i bilerek kilitledim.
- Pil ömrüne diyecek bir şey yok, çok yoğun kullanımda bile rahatlıkla bir günü çıkartabilen bir alet ki ben bu alet ile 4 günü gördüm.
- Ekran, kasa, mikrofon, klavye, izleme dikdörtgeni, kamerası vs. çok iyi. Ekranı renk doğruluğu, çözünürlük, piksel yoğunluğu olarak mükemmel. Kasa çok kaliteli. Mikrofonları benim iPhone 11'in mikrofonlarından daha iyi. Özellikle izleme dikdörtgenine diyecek bir şey yok, sıradan fare kullanmayı bıraktırdı bana. Kamerası da güzel.
Teşekkür ederim mart ayında almayı düşünüyorum 13 inch yeterli geliyor mu size?
Arlecchino
Başarılı
Teşekkür ederim mart ayında almayı düşünüyorum 13 inch yeterli geliyor mu size?
Uzanıp video vesaire izlerken az daha büyük olsaydı diyorum ama dışarıdayken de iyi ki 13 inç diyorum. Ne yapacağınıza bağlı daha çok.
Hocam render, edit gibi işler yapmayacaksanız uygun fiyatlı MacBook gelecek. Belki M.2'den uygun olur onu alırsınız.
Ancak M2 MacBook çabuk yavaşlamaz ki bu yeni uygun fiyatlı MacBook da M.2'den biraz güçsüz.
Edit yapacağım için M.2 modelini düşünüyorum belki M5 Air çıkınca biraz daha fiyatı düşebilir.
- Makaleler
- 6
Edit yapacağım için M.2 modelini düşünüyorum belki M5 Air çıkınca biraz daha fiyatı düşebilir.
O zaman 16 GB RAM M2 öneririm.
- Makaleler
- 43