Veira 61

Üstün
Bu yıl gereksiz bir yığılma oldu. Sıralamalara etkisi tahminen ne olur? Geçen yıl bildiğiniz üzere kontenjanlar düştüğünden sıralamalar çakıldı.

Bu yıl sıramalar yükselir mi düşer mi?

Rastgele bir üniversite ve bölüm arattım. Yıllara göre sıralamaları buymuş. Örnek olsun diye.

Screenshot_20260726_125234_Brave.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık öğrenciler nasıl çalışması gerektiğini biliyor, bu yüzden yığılma oluyor. Sınav sistemi değişmediği sürece sıralamalar çakılmaya devam edecek.

Bu yıl gereksiz bir yığılma oldu. Sıralamalara etkisi tahminen ne olur? Geçen yıl bildiğiniz üzere kontenjanlar düştüğünden sıralamalar çakıldı.

Bu yıl sıramalar yükselir mi düşer mi?

Rastgele bir üniversite ve bölüm arattım. Yıllara göre sıralamaları buymuş. Örnek olsun diye.

Eki Görüntüle 268699
Kontenjanlar düştü, yığılma var. Bölüme olan talebe göre sıralamalarda enteresan şeyler görürüz.
Bu sene ne düşündüysem tam tersi oldu, acayip saçmalıkların olduğu bir seneydi.

Acilen 21' kıvamında acayip sert bir sınav hazırlanması lazım, bu yığılmaların dengelenmesi şart. Sınav sistemi S.O.S. veriyor.

Artık öğrenciler nasıl çalışması gerektiğini biliyor, bu yüzden yığılma oluyor. Sınav sistemi değişmediği sürece sıralamalar çakılmaya devam edecek.
Bu yıl çakılma olacağını sanmıyorum. Geçen yıl kontenjanlar düştüğünden çakılma oldu. Ufak farklar olabilir tabii geçen yıla göre.

Kontenjanlar düştü, yığılma var. Bölüme olan talebe göre sıralamalarda enteresan şeyler görürüz.
Bu sene ne düşündüysem tam tersi oldu, acayip saçmalıkların olduğu bir seneydi.
Attığım üniversite ve bölüme baktım. Bu yılki kontenjan değişmemiş.