sa beler türk war mi

Çalışkan
Merhaba, son YÖK açıklamasından pek bir şey anlamadığım için açıyorum bu konuyu. YÖK'ten gelen son kontenjan duyurularında çoğu EA bölümünün kontenjanları fazla şekilde düşecek gibi gözüküyor. Açıklamada sınıf öğretmenliğine değinilmemiş; edebiyat, fen ve ilkokul matematik öğretmenliği gibi dallar düşürülecek denilmiş ama ileride sınıf öğretmenliğininde kontenjanı kesin olarak düşer mi ve ne kadar oynar? Hukuk içinde aynı soruyu soracağım geçen sene neredeyse yarı yarıya düştü bu sene ne olur tahmini?

Hiç kimse tahmin edemez bunların işlerini. Ben 140k yaptım 2025'te, kontenjan düşecek dediler "ne kadar olabilir ki? " dedim. Buna güvenip son sıraya 2024'te 178K ile kapatan bir yer yazdım ve bu sene orası 139K ile kapattı ben de açıkta kaldım.

Hocam vallahi durumlar kötü duruyor. 2. mezun senem şu zamana kadar sadece TYT matematik ilk 12 konu bitti bitecek kıvama geldi ve paragraf rutin çözdüm başka hiçbir şey yapmadım, denemeye de girmedim. Kafama bugün dank etti, direkt kütüphaneye gittim verimli bir gün geçirdim ama neden bu kadar geçe bıraktım her sene aynı olayı yapıyorum. Hala geç değil falan diyenler var büyük ihtimal doğru söylüyorlar geçen sene sınavdan sonra baktığımda son 3 ayda bile yetişeceğini fark ettim ama durumun içinde olmak başka bir şeymiş.

Son düzenleyen: Moderatör: