Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Tur olarak hedefiniz nedir? Hani doğa, sahil, plaj, koy vs göreyim şeklinde mi yoksa daha çok tarihi mekanlar ağırlıklı mı?
Hocam İzmir İçin 2 gece ayır bence en az. Bir Geceni Urla'da geçir. Alaçatı'da güzel koyları plajları gör. Urla'yı gez. Sonra Merkeze in tavsiyem Üçyol tarafında bir yerden ev/otel tut araban yoksa. Ulaşımın kolay olur. Merkez Saat Kulesini,Asansörü vs oldukça rahat görürsün. İstanbul'daki gibi feribotla Karşıyaka'ya da geçersin. Kuşadasına gider iken Selçukta Mutlaka Efes'e uğra. Ama ne yap ne et mümkünse Gece gir. Hem daha serin hem de görünüşü daha güzel olur. Kuşadası'nda pek gezilcek bir yer yok. Clupları güzel bir de yazlıkçıların tek tük olduğu bir iki sahil var.İstanbul çıkışlı, Kuşadası'nda sonlanacak şekilde planlıyorum. "Muhakkak görmelisin" dediğiniz yerler nerelerdir?
Tur olarak hedefiniz nedir? Hani doğa, sahil, plaj, koy vs göreyim şeklinde mi yoksa daha çok tarihi mekanlar ağırlıklı mı?
Şöyle ki asfalttan fazlaca uzaklaşmaya niyetim yok ama örneğin "delikli koy" gibi noktalar için inebilirim. Daha önce indiğime değmişti. Çanakkale merkez, truva, assos, kadırga koyu oradan Balıkesir, cunda, ayvalık oradan direk çeşme, alaçatı delikli koy oradan da efes antik ve kuşadası milli yarımada şeklinde düşünüyorum. Tarihi yerleri dahil ediyorum. Müzekart alacağım. Konaklamayı yorulana kadar arabada yapacağım.
Hocam İzmir için 2 gece ayır bence en az. Bir geceni Urla'da geçir. Alaçatı'da güzel koyları plajları gör. Urla'yı gez. Sonra merkeze in tavsiyem üçyol tarafında bir yerden ev/otel tut araban yoksa. Ulaşımın kolay olur. Merkez saat kulesini, asansörü vs oldukça rahat görürsün. İstanbul'daki gibi feribotla karşıyaka'ya da geçersin. Kuşadasına gider iken Selçuk'ta mutlaka Efes'e uğra. Ama ne yap ne et mümkünse gece gir. Hem daha serin hem de görünüşü daha güzel olur. Kuşadası'nda pek gezilecek bir yer yok. Clupları güzel bir de yazlıkçıların tek tük olduğu bir iki sahil var.
İzmir'in çoğu yerini gezdim o yüzden direk çeşme alaçatı düşündüm ama urlaya şans vereceğim oldukça fotojenik lokasyon. Clup & eğlence düşünmüyorum daha çok kafa tatili ve free time yaşamayı düşünüyorum.
@Paper.C Ege kitabını uzun süre aralayacağım bir rota ayarlamaya çalışıyorum.
- Makaleler
- 1
Urla iyidir. Şarap evleri falan var. Gidip tadım yaparsın ilgini çekiyorsa. Kuşadası bence çok turistik ve gitmeye değmez. İzmir'e yakın denizine güzel diyebileceğim Milas kıyıkışlacık ve özdere var benim gittiğim. Ne zamandır gitmiyorum gerçi, en son gördüğümde güzeldi diyeyim. Efes antik kentine uğrarsın gezmediysen. Başka aklıma gelmedi şimdilik.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
YouTube "Ülkenizi Doğrulayamadık" hatası nasıl aşılır?
- Ethem Efe
-
-
-
-
Bleach: Thousand-Year Blood War 4. sezon hakkında ne düşünüyorsunuz?
- Roronoa Zoro
-