Dynamic ısland olacak. Önceden konusu açmıştım.

Apple çöp kutusu satsa TR de iyi satış başarısına ulaşır zaten.
Çok seviyorum bu tarz telefonları, keşke iyi bir pil ve kamera paketi ile gelseler. 16e çok iyi pille gelmişti mesela. 16PM'den direkt geçerdim. Ellerim cüssemden dolayı kocaman ama bu ufak cihazlarla acayip iyi yazı yazıyorum. iPhone SE 2nd Gen'imi hala saklarım nostalji olsun diye.

Çok seviyorum bu tarz telefonları, keşke iyi bir pil ve kamera paketi ile gelseler. 16e çok iyi pille gelmişti mesela. 16Pm'den direkt geçerdim. Ellerim cüssemden dolayı kocaman ama bu ufak cihazlarla acayip iyi yazı yazıyorum. iPhone SE 2nd Gen'imi hala saklarım nostalji olsun diye.

Pilleri iyi zaten Apple bilerek optimizasyonunu daha kötü yapıyor. Yani 60 Hz 4002 mAh ile 120 Hz ve 3600 mAh olan 17'den daha az sot vermesi normal mi?
Kamerayı base serisi gibi yapsa bu sefer base serisi satılmaz.

@Surface Area, islemciyi bilmiyorum ama A20 olursa A20 ile bircok sey degisecek.

Ilki muhtemelen TSMC'nin N2 surecinden gececek. Bu da sektorde onu ikinci 2nm yonga yapacak. Tipki N3B sureci gibi Apple'in yine TSMC ile anlasma yaptigi ve uretim kapasitesinin cogunu kendine "kiraladigi" soyleniyor.

Digeri ise Apple da PoP paketlemeyi terk edecek ve WMCM adinda RAM ve SoC'yi yan yana dizecek bir paketlemeye gececek.

Tabii, bunlar beklenen sizintilar.

Eh, bir zahmet dynamic island gelsin. Kamera tarafı halledilemez ya onda geliştirme olacağını sanmam çok geride kalmış kamera.
Çipin kısıtlanmış A20 çipi olması bekleniyor yine her zamanki gibi. Belki Apple A19 da koyabilir bilemeyiz.

GSMArena'dan biraz baktım da 17e ve S26'ya ait fotoğraf örneklerine.

Fotoğraf tarafı çok ilgi alanım değil ama 17e tarafında "Ayy bu ne be, rezillik!" dedirtecek bi'şey göremedim.

Kısıtlanmış A20 ve yukarıdaki tasarımla gelse şahsen ben S26 FE yerine tercih ederdim. Kompakt telefonları seviyorum :).

Pilleri iyi zaten Apple bilerek optimizasyonunu daha kötü yapıyor. Yani 60 Hz 4002 mAh ile 120 Hz ve 3600 mAh olan 17'den daha az sot vermesi normal mi?
Kamerayı base serisi gibi yapsa bu sefer base serisi satılmaz.
İşte amaç segmentasyon. Kullanıcı personalarına göre averaj cihaz belirliyorlar, iyi de yapıyorlar. İnsan Merkezli Sistem Tasarımı dersinde bunları öğrenmiştik ama işte niş kullanıcı ağlıyor. Pro serisi de denedim 15 ile ama onlar da istediğim boyuttan büyük oldukları gibi hem PM'lerden hem e serilerinden kötü pil veriyorlar. Şimdilik PM'den devam. 2nm çiplerden ümitliyim ama. M6 - Zen6 - A20. Bakalım neler olacak...

Gsmarena'dan biraz baktım da 17e ve S26'ya ait fotoğraf örneklerine.

Fotoğraf tarafı çok ilgi alanım değil ama 17e tarafında "ayy bu ne be, rezillik!" dedirtecek bi'şey göremedim.

Kısıtlanmış A20 ve yukarıdaki tasarımla gelse şahsen ben S26 FE yerine tercih ederdim. Kompakt telefonları seviyorum :).

Ya çok kötü değil ama o fiyata çok daha iyisi varken değmez. Yani S26 feden daha pahalı olacak ve çip batarya harici artısı olmayacak. Zaten rakibi S26 FE değil :)

Digeri ise Apple da PoP paketlemeyi terk edecek ve WMCM adinda RAM ve SoC'yi yan yana dizecek bir paketlemeye gececek.

Bu adamlar Modem'i zaten ayrık olarak tasarlıyordu. RAM'i neden ayırıyorlar acaba :unsure:?

Tabii A20 ile zar alanı küçülecekse ben OK'im şahsen 🤭...

Ya çok kötü değil ama o fiyata çok daha iyisi varken değmez. Yani S26 feden daha pahalı olacak ve çip batarya harici artısı olmayacak.

Apple tarafı yerel fiyatlandırma yapsa bu tablo değişirdi ama yapmıyorlar :(.

S26 FE şimdiden bi'ton sorun potansiyeli barındırıyor yonga temelli, 18e muhtemelen daha pahalı olacak ama S26 FE'yi listeye bile almazdım ben olsam.

Apple tarafı yerel fiyatlandırma yapsa bu tablo değişirdi ama yapmıyorlar :(.
S26 FE şimdiden bi'ton sorun potansiyeli barındırıyor yonga temelli, 18e muhtemelen daha pahalı olacak ama S26 FE'yi listeye bile almazdım ben olsam.

Yapmasına gerek yok ki. Satışları gayet iyi Türkiye pazarında.
Dediğim gibi rakibi S26 FE değil. S26 FE 17enin rakibi. 18enin rakibi S27 FE olacak. 16enin S25 FE di mesela.

1/2.55" gibi benim telefon genis acisinda yer alan sensorle ayni boyutta bir sensorun dusuk isikta S26 FE'yi falan gececegine zerre inanmiyorum açıkçası.

Yazılımla hallediyor gibi, sen dediğin için tekrar baktım ama 17e'nin arka kamerada düşük ışık performansı kötü değil bence.

Yerel fiyatlandırma ile F/P olmadığı müddetçe çok zor (40K₺ bandı)...