2027'ye girerken Steam Deck OLED alınır mı?

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
2027'ye girmek üzereyken sizce Steam Deck OLED alınır mı? Zaten tam zamanlı Linux kullanan ve Linux üzerinde oyun oynayan biriyim. Son bir haftadır iPad üzerinde PPSSPP oynuyorum ancak dokunmatik kontroller gerçekten çok rahatsız edici. Bezdim. Kumanda gibi olsun ve Linux tabanlı olsun istiyorum. Bu yüzden Deck alasım var. Çıktığından beri almak istiyordum ama hiç denk gelmedi.

Steam Machine ve Steam Frame çıktığı için belki Deck 2 yakında gelebilir diye almaya tereddüt ediyorum. Şahsen diğer firmaların el konsolları çok ilgimi çekmiyor. Ancak Bazzite ile güzel bir deneyim olacaksa diğer firmaların ürünlerine de açığım. Boyut ve ergonomi benim için daha önemli.

Sıfır mı yoksa ikinci el mi alsam karar veremedim.

Amacım PS1, PS2, PSP ve GameCube emülasyonu yapmak, ayrıca Steam'deki hafif/eski oyunları 60 FPS'te oynamak.

Linux tabanlı, OLED ekranlı, 60 FPS sunabilen, yüksek batarya ömrüne sahip, küçük ve ergonomik bir el konsolu arıyorum. Steam Deck OLED tam aradığım gibi görünüyor ancak sizin fikirlerinizi de duymak istiyorum.

Donanımı eski hocam ya. ASUS ROG Ally falan daha güncel.

Bizlere düşen ise, her görüşe saygılı olmak.

Donanımı eski hocam ya. ASUS ROG Ally falan daha güncel.
Evet. El konsolu piyasasında Z2 Extreme, Radeon 8060S, AI MAX+ gibi bir sürü yenilik oldu o yüzden almaya tereddütlüyüm. Bayaa eski kalıyor.

Ama diğerleri de çok büyük gibi geliyor bana. iPad mini ve iPhone mini kullanıyorum o yüzden boyut benim için önemli.

PS2 ve Gamecube emülasyonu şart değilse çipli Switch OLED önerebilirim ama illa onlar da şartsa ve OLED ekran olmazsa olmaz ise Steamdeck OLED dışında bir alternatifiniz yok.

Asus ROG Ally'lar var ama Xbox Ally X veya düz Ally X dışında tatmin edecek donanıma sahip bir model yok, bu ikisinin bataryası PC handhelderinde en iyisi. Tabii Switch OLED'e hiçbir el cihazi yaklaşamıyor, bambaşka bir batarya süresine sahip en baba oyunlarda 5 saati görebiliyor. Çipli alırsanız Linux veya Android de kurabilirsiniz ama PS2 ve Gamecube emülasyonları ne kadar iyi olur bilemiyorum.

Okudum ama öneriniz saçma. Android tabanlı bir cihaz bu. Adam steam ve emülasyon oyunlarını oynamak istiyor. Android emülasyon için kötü.
PS1, PS2, PSP, GC oyunlarini sorunsuz oynatiyor. Senin de tablet onerin sacma ona bakarsak. Steam oyunlarini fansiz oynamayi nasil dusunuyorsun?

PS1, PS2, PSP, GC oyunlarini sorunsuz oynatiyor. Senin de tablet onerin sacma ona bakarsak. Steam oyunlarini fansiz oynamayi nasil dusunuyorsun?
Boşuna toksiklik yapıyorsun. Tableti önermedim zaten. Bunu alacağına daha iyi bir android tablet alsın dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…