Steam Deck. Optimizasyon konusunda top-tier.
Özellikle şu tasarım nedense sanayi tipi cihazlar gibi duruyor tam bana hitap ediyor ya :D
How and where to buy a Steam Deck right now | Windows Central

Şimdi önemli olan pil ömrü. Steam Deck (50Wh pil) ve ASUS ROG ALLY X (80Wh pil) aynı pil ömrüne sahipler, ASUS daha güçlü ve direkt Windows ile geliyor. Deck ise optimize çalışıyor SteamOS gayet kaliteli.

Siz olsanız hangisini seçerdiniz?
Steam Deck daha güçsüz ama AAA oyun oynayacaksan sonuçta ikisi de oynatmıyor. İkisinin de şarjı gitmiyor. O yüzden verdiğin ekstra para AllyX için gereksiz.

Steam Deck'in avantajı ne ?
1- Tam bir konsol gibi hissettirmesi(AllyX microsoft tabanlı ondan cep bilgisayarı gibi hissettiriyor.)
2-OLED ekranı olması
3-Emülatör canavarı olması(AllyX'in daha güçlü olması gücünü ne kadar kısıtlasan da şarjının daha hızlı bitmesine neden oluyor)

O yüzden AA oyunlar - İndie oyunlar ve Emülatör kullanımı için Steam deck tam bir canavar. Üstüne hiiiiç gerek yok.

Kısacası Steam Deck daha pratik daha işlevsel.

Steam Deck daha güçsüz ama AAA oyun oynayacaksan sonuçta ikisi de oynatmıyor. İkisinin de şarjı gitmiyor. O yüzden verdiğin ekstra para AllyX için gereksiz.

Steam Deck'in avantajı ne ?
1- Tam bir konsol gibi hissettirmesi(AllyX microsoft tabanlı ondan cep bilgisayarı gibi hissettiriyor.)
2-OLED ekranı olması
3-Emülatör canavarı olması(AllyX'in daha güçlü olması gücünü ne kadar kısıtlasan da şarjının daha hızlı bitmesine neden oluyor)

O yüzden AA oyunlar - İndie oyunlar ve Emülatör kullanımı için Steam deck tam bir canavar. Üstüne hiiiiç gerek yok.

Kısacası Steam Deck daha pratik daha işlevsel.
Hocam zaten küçük ekran, ayarları 720p düşük-orta grafiklere alırım sırıtmaz, ETS2, FIFA 23, F1 25, Escape the Backrooms, NFS Heat gibi oyunlar oynarım.

Windows olsa da SteamOS kurarsin ucurursun, nerden baksan kusursuz cihaz.
Crack falan indirirken de avantajlı olabilir hocam.

Crack forumda yasak ama indirme linki falan vermiyorum, önermiyorum da, cihazın işlevi için bunu söylüyorum.

Emülatör kur PS2 oyunları oynarsın. God of war 1 -2 falan.
Steam Deck ile Crack oyun çalıştırabilir miyim mesela?

Crack falan indirirken de avantajlı olabilir hocam.

Crack forumda yasak ama indirme linki falan vermiyorum, önermiyorum da, cihazın işlevi için bunu söylüyorum.
Ben aktif olarak duz Asus Rog Ally kullaniyorum, SteamOS kurulu ve Steam disi oyunlari da oynayabiliyorum. Korsan oyun oynamiyorum ama mesela Epic oyunlarini oynayabiliyorum, Non Steam Launcher diye bir yazilim var pratik bir sekilde Steam disi oyunlarini kurmana olanak sagliyor, korsan icin zaten ek bir yazilima ihtiyacin yok.