Makaleler
23
Steam Deck'in ASUS ROG Ally'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum. SteamOS, Bazzite veya Linux türevleri kurulmadığı sürece iyi bir deneyim sunmuyor ROG Ally. Windows berbat bir işletim sistemi el bilgisayarları için. Kullanımı pratik değil. PC isteyen sistem dizsin veya oyuncu laptopu baksın ROG Ally yerine. Optimizasyon olarakta Steam Deck daha stabil. Ham güç olarak ROG Ally'ın Steam Deck'i ezdiği bir gerçek olsa da el bilgisayarı olarak solid bir deneyim yaşamak isteyenlere Steam Deck'i öneririm. ROG Ally'ı önermem. Yurt dışı piyasa fiyatlarından da belli zaten hangi konsolun daha başarılı olduğu. Steam Deck, ASUS ROG Xbox Ally X'ten farkla güçsüz olmasına rağmen insanlar OLED Steam Deck'i tercih ediyor. Bunun sebebi yine Valve'ın sunduğu SteamOS. SteamOS veya Linux bazlı işletim sistemleri olmadan vasatın altı bir deneyim yaşanıyor PC Handheld'lerde. Her şeyi kağıt üstü verilerle konuşmanın bir anlamı yok. Ben Z1 Extreme'li ROG Ally ve Steam Deck LCD kullandım. Oyumu Steam Deck'ten yana kullanıyorum. Benim diyeceklerim bu kadar.

SteamOS, bazzite veya Linux türevleri kurulmadığı sürece iyi bir deneyim sunmuyor ROG Ally.

Bu seçeneği kapalı tutabilirlerdi lakin kişiye bırakılmış? Bazzite kurduğunda farkı kalmıyor ayrıca Steam Deck'in AAA oyunlarda patladığı da bir gerçek. Xbox modeli ile gelen yeni arayüz de gayet iyi bir deneyim sunuyor üstelik bunun üstüne ekleneceği de söylendi.

Bu seçeneği kapalı tutabilirlerdi lakin kişiye bırakılmış? Bazzite kurduğunda farkı kalmıyor ayrıca Steam Deck'in AAA oyunlarda patladığı da bir gerçek.
Bunu yapabilirlerdi. Fakat o zaman bir önemi kalmıyor. Deck'te de tam tersini yapabiliyoruz. AAA oyunlarda denediğim oyunlarda sorun yaşamadım 3 ayda. Ne istersem açtı. Üstüne üstlük şarjı da su gibi gitmiyordu. Deck'in bir diğer artısı olan batarya ömründe de daha iyi olduğu bir gerçek.

Xbox modeli ile gelen yeni arayüz de gayet iyi bir deneyim sunuyor üstelik bunun üstüne ekleneceği de söylendi.
Beyaz olanı beş para etmez bir cihaz. Siyah olanı güzel ama o da fazla pahalı.

Bunu yapabilirlerdi. Fakat o zaman bir önemi kalmıyor. Deck'te de tam tersini yapabiliyoruz. AAA oyunlarda denediğim oyunlarda sorun yaşamadım 3 ayda. Ne istersem açtı. Üstüne üstlük şarjı da su gibi gitmiyordu. Deck'in bir diğer artısı olan batarya ömründe de daha iyi olduğu bir gerçek.

Beyaz olanı beş para etmez bir cihaz. Siyah olanı güzel ama o da fazla pahalı.

Beyaz olanı beş para etmez diyorsun da Steam Deck OLED'in türkiyede'ki satış fiyatları çok mu ucuz? Base model ile karşılaştırınca 2 side aynı fiyatta ve Z1 Extreme çok daha iyi bir cihaz. Ayrıca niye önemi kalmasın? Yaptığın cihaz çiplemek değil bozmak değil. Ek olarak gayet de patlıyor. Bahsettiğimiz cihazda Last of Us ve Spider-Man 2 gibi oyunları denedim ve gayet de patlamıştı. Batarya ömrü de iyi falan değil oynadığın oyun 2D falansa voltajı bilerek düşürdüğünden iyi yoksa 3D oyunlarda aynı şeyin laciverti.

Çıkış fiyatlarını falan önemsemiyorum çünkü Türkiye'de yaşıyoruz TR'de adamakıllı satışa bile çıkarmadı Valve zaten türkleri çok önemsediğini de söyleyemeyiz ekonomik sebeplerden.

Beyaz olanı beş para etmez diyorsun da Steam Deck OLED'in türkiyede'ki satış fiyatları çok mu ucuz? Base model ile karşılaştırınca 2 side aynı fiyatta ve Z1 Extreme çok daha iyi bir cihaz. Ayrıca niye önemi kalmasın? Yaptığın cihaz çiplemek değil bozmak değil. Ek olarak gayet de patlıyor. Bahsettiğimiz cihazda Last of Us ve Spider-Man 2 gibi oyunları denedim ve gayet de patlamıştı. Batarya ömrü de iyi falan değil oynadığın oyun 2D falansa voltajı bilerek düşürdüğünden iyi yoksa 3D oyunlarda aynı şeyin laciverti.
İkinci elleri gayet iyi fiyata satılıyor. 25 bin ila 30 bin aralığında. Hayır, Z1 Extreme çok daha iyi bir cihaz değil. Windows giydirilmiş bir handheld. Ne tesadüf. Ben de TLOU Remake oynadım. Ayar çekince sorun kalmıyor. Batarya ömründen konuşmayalım bence ROG Ally savunmak için. Elimdeki cihazın %91 pil sağlığı var. Aldığımda %93'dü. Adam akıllı elimi bile sürmedim. Steam Deck'i aldığımdaysa 100'dü. sattığımda da 100'dü. Batarya konusunda Samsung baz S serisi gibi ROG Ally. Doğru düzgün bir artısı yok. Sadece sana ham güç veriyor. Optimizasyona sahip değil Deck gibi.

Rog Ally’a SteamOS kuruluyorsa rog ally’ı tercih ederdim ben.
Prize bağlı yaşarım diyorsan güzel seçim.

İkinci elleri gayet iyi fiyata satılıyor. 25 bin ila 30 bin aralığında. Hayır, Z1 Extreme çok daha iyi bir cihaz değil. Windows giydirilmiş bir handheld. Ne tesadüf. Ben de TLOU remake oynadım. Ayar çekince sorun kalmıyor. Batarya ömründen konuşmayalım bence ROG Ally savunmak için. Elimdeki cihazın %91 pil sağlığı var. Aldığımda %93'dü. Adamakıllı elimi bile sürmedim. Steam Deck'i aldığımdaysa 100'dü. Sattığımda da 100'dü. Batarya konusunda Samsung baz s serisi gibi ROG Ally. Doğru düzgün bir artısı yok. Sadece sana ham güç veriyor. Optimizasyona sahip değil deck gibi.

Hala Windows diyorsun lakin aynı şeyi yapabileceğinde bir gerçek madem her oyunda optimizasyonun dibi var ben niye Steam Deck de ayar çekmekle uğraşayım üstelik 900p daha düşük ayarlar için? Ayrıca batarya sağlığından övdüğün fark da yarım saat karşılığında daha kötü bir performans sunması mı? O zaman ROG Ally'da watt düşürelim ki adaletli olsun? Ayrıca tekrar dediğim gibi bazzite zaten bu cihazları kendi destekliyor zaten arada ki güç farkı optimizasyonu bile geçiyor.

Yedek parça sorununa girmiyorum bile ASUS en azından Türkiye'yi destekliyor. Cihaz da ki bir sorundan sıfır SD kart ile değişim bile yapıyorlar.

İkinci elleri gayet iyi fiyata satılıyor. 25 bin ila 30 bin aralığında. Hayır, Z1 Extreme çok daha iyi bir cihaz değil. Windows giydirilmiş bir handheld. Ne tesadüf. Ben de TLOU Remake oynadım. Ayar çekince sorun kalmıyor. Batarya ömründen konuşmayalım bence ROG Ally savunmak için. Elimdeki cihazın %91 pil sağlığı var. Aldığımda %93'dü. Adam akıllı elimi bile sürmedim. Steam Deck'i aldığımdaysa 100'dü. sattığımda da 100'dü. Batarya konusunda Samsung baz S serisi gibi ROG Ally. Doğru düzgün bir artısı yok. Sadece sana ham güç veriyor. Optimizasyona sahip değil Deck gibi.

Steam Deck’in şarjı da iyi gitmiyor ki. Onda da prize bağlısın. Üstüne bir de güçsüz bir cihaz Rog Ally’ın yanında. Optimize etme muhabbeti de SteamOS özelinde varsa vardır. Direkt Steam Decke sadece optimize etmiyorlardır. Steam Deck’in pek bir cazibesi yok yani.

Hala Windows diyorsun lakin aynı şeyi yapabileceğinde bir gerçek madem her oyunda optimizasyonun dibi var ben niye Steam deckde ayar çekmekle uğraşayım? Ayrıca batarya sağlığından övdüğün fark da yarım saat karşılığında daha kötü bir performans sunması mı? O zaman ROG Ally'da watt düşürelim ki adaletli olsun? Ayrıca tekrar dediğim gibi bazzite zaten bu cihazları kendi destekliyor zaten arada ki güç farkı optimizasyonu bile geçiyor.
ROG Ally'da da ayar yapman gerekiyor yalniz. Fark yarim saatten fazla ayrica. Watt ayni olsa bile. Ben gunluk hayatta hissedemedim o guc farkini. Bana kalirsa iki konsolda henuz emekleme asamasinda oldugundan birini alip otekini vurmaya gerek yok. İkisi de sorunsuz cihazlar degil. Kitleleri farkli. Her malin bir alicisi var. Mutlak olarak Steam Deck veya ROG Ally daha iyi dememeliyiz.

Yedek parça sorununa girmiyorum bile ASUS en azından Türkiye'yi destekliyor. Cihaz da ki bir sorundan sıfır SD kart ile değişim bile yapıyorlar.
Steam Deck resmi olarak satilmadigi icin parca tedarik edilemiyor. Bu bir sorun ancak ben urun bazli konusmak isterim. TR sartlarini da hesaba katmak mantikli.

i konsolda henuz emekleme asamasinda oldugundan birini alip otekini vurmaya gerek yok.
1785690642692.webp
:)