YRP yüzünden seçimin kaderi ciddi şekilde değişecek bence, kazanamazlar ama sağlam oy bölecekler gibime geliyor.
2026 yılında erken seçim olacağını düşünüyorum.
Ben Z kuşağının muhalif olduğuna inanmıyorum eğer öyle olsaydı, 2023'ün sonucu böyle olmazdı. Atıyorum 5 milyon oy kullanacak Z kuşağı varsa bunun rahat 3 milyonu iktidar tarafındadır. Çevremde de denk geliyorum, üniversitede falan. Tamam KK'nun aday olması sonucu ciddi etkiledi ancak Z kuşağı gümbür gümbür gelemedi, balon gibi patladı açıkçası.
Ben Z kuşağının muhalif olduğuna inanmıyorum eğer öyle olsaydı, 2023'ün sonucu böyle olmazdı. Atıyorum 5 milyon oy kullanacak Z kuşağı varsa bunun rahat 3 milyonu iktidar tarafındadır. Çevremde de denk geliyorum, üniversitede falan. Tamam KK'nun aday olması sonucu ciddi etkiledi ancak Z kuşağı gümbür gümbür gelemedi, balon gibi patladı açıkçası.
Öyle bir beklentim yoktu ancak en azından mecliste artık çoğunluğun AKP'nin elinde değil CHP ve AKP'nin baş başa olmasını beklerdim. Hâlâ mecliste AKP üstün. Şu durumda bile 260 küsür AKP'li milletvekili varsa mecliste, demekki seçmende de sorun var. Özellikle genç seçmenlerde.