İyi sosyaller. Araç kiralamam gerekiyor ancak 21 yaşımı doldurmadım, ehliyetim var tabii. Araç kiralama şirketleri 21 yaşın altına araç kiralatmıyorlar.

Asıl soracağım soruya gelelim; babam üzerine aracı kiralasak ve aracı oradan çıkartsa, sonra ben sürsem benim sürdüğümü saptayabilirler mi? Babamın araç sürmesine engel bir rahatsızlığı olduğundan dolayı benim sürmem gerekiyor.

Asıl soracağım soruya gelelim. Babam üzerine aracı kiralasak aracı oradan çıkartsa sonra ben sürsem benim sürdüğümü saptayabilirler mi? Babamın araç sürmesine engel bir rahatsızlığı olduğundan dolayı benim sürmem gerekiyor.
Bizim bir arkadaş, 16 yaşında olmasına rağmen abisinin ehliyeti ile kiralayıp geziyordu. Ben önermiyorum orası ayrı.

Kurumsal yerler kiralamaz 21 yaş altına ayrıca 3 yıl ehliyet süresi, 5 yıl ehliyet süresi gibi kuralları var. Anca yaşadığın şehirden yerel kiralama şirketleri tarafından kiralayabilirsin, kimseyi karalamak değil amacım ancak yaşının ufak olduğunu görüp kazık atabilirler. Küçükken yerel oto kiralama dükkanında çalışmıştım oradaki patronum “bayrama yakın araç kiralama. Yağını bitirip öyle verirler elinde patlar araba aklında bulunsun” demişti seneler önce. Biliyorum bayram değil seyran değil ama yapılabilecek hileleri şimdiden düşün yani.

Ehliyetim var ve bir iki kez uzun yola çıktım sürebilecek kadar tecrübeliyim. Yoksa ehliyetim olsa ancak tecrübem olmasa bile girişmem kesinlikle.
Hocam, Avis şirketinde genç sürücü paketi var fakat 1260 TL gibi bir fiyatı var. O kadar para vermek bence mantıklı değil. TikTak üzerinden yapılabiliyorsa daha uyguna gelir. Ayrıca @Milas 'ın belirttiği "ek sürücü" paketide mevcut 260 TL yazıyor. Benim söylediğim fiyatlar 2 gün için. Gün fazla olunca miktarda artıyor.

https://www.avis.com.tr/rezervasyon...yXKb3BddO5BUNHzfDiL3jEcKw1A8SLVET2mR5E6btBWNA