RT ve DLSS kalite sadece o da hikayeli oyunlarda. MFG önemli değil.

Hikayeli oyun oynanmayacaksa zaten rekabetçi oyunlarda ekran kartından çok işlemci önemli o yüzden seçimin çok bir anlamı yok ama bence 5060 Ti daha mantıklı kas gücü olarak inanılmaz bir fark yok, yeni nesil bir kartın olacak ve istediğinde bu ekstra özelliklerden de faydalanabileceksin. Ayrıca şu an 8 GB VRAM sınıra dayanmışken 12ye göre 16 GB VRAM ile çok daha uzun ömürlü bir kart olacak.

Hikayeli oyun oynanmayacaksa zaten rekabetçi oyunlarda ekran kartından çok işlemci önemli o yüzden seçimin çok bir anlamı yok ama bence 5060 Ti daha mantıklı kas gücü olarak inanılmaz bir fark yok, yeni nesil bir kartın olacak ve istediğinde bu ekstra özelliklerden de faydalanabileceksin. Ayrıca şu an 8 GB VRAM sınıra dayanmışken 12ye göre 16 GB VRAM ile çok daha uzun ömürlü bir kart olacak.
Evet maksimum 10fps fark gördüm karşılaştırma videolarında.

9060xt alıp artan parayla diğer parçaları yükseltmek daha mantıklı aralarında çok büyük fark yok tabii nvidia takıntınız yoksa

Sadece ömürden de değil, 16GB VRAM'le ilerde kendi bilgisayarında yapay zeka modeli çalıştırmak istesen çok daha rahat edersin. Yakın gelecekte de yazın bunu kenara, oyunlara LLM entegre edecekler NPC'leri konuşturmak için. VRAM diye gezeceğiz etrafta:D Tabi sadece kendi kişisel tahminim bu.

Sadece ömürden de değil, 16 GB VRAM'le ileride kendi bilgisayarında yapay zeka modeli çalıştırmak istesen çok daha rahat edersin. Yakın gelecekte de yazın bunu kenara, oyunlara llm entegre edecekler NPC'leri konuşturmak için. VRAM diye gezeceğiz etrafta:D tabii sadece kendi kişisel tahminim bu.

Beni tavladın da o zor be hocam. Yapsa yapsa Rockstar filan yapar onu gerisi yalan. Ubishit ekleyecek değil ya.

Zaten 5000 serisinin süper modellerinde 3GB modüller kullanılacak. Bundan sonraki seri de 3GB ile gelecek. Yani zorunlu artış olacak. Ben sadece 3070'e alıcı bulmuşken değiştireyim diyorum.