24 GB RAM ve R5 4500U işlemcili laptop için Windows sürümü önerisi

ShadowLegion 48

Üstün
Makaleler
1
24 GB RAM, 4500U işlemcili laptop için Windows sürümü önerisi istiyorum. Win 11 olacak. Olabildiğince hafif olması gerekiyor. Sadece Excel, Word, Zoom ve Meets kullanımı için.

Ben 5500U ve 24 RAM ile Win 11 Pro kullanıyorum. Bir sıkıntı çekmedim şu ana kadar. Kullanmadığım Windows araçlarını kurulumdan sonra kaldırdım. Başlangıçta çalışanları iptal ettim. Gayet akıcı yani bir takılma falan hiç yaşamadım.

Ben direkt arındırılmış hazır ISO arıyorum. TinyOS diyorlar ama nasıl acaba o? veya daha iyi tavsiye edileni var mıdır?

Ben olsam Windows 11 LTSC ye geçerdim. Massgrave üzerinden kurardım.
Custom isoya açıksanız Windows 11 Xlite deneyebilirsiniz. Xbox, microsoft store, hesap girişi vs. için UAC kapalı geliyor. Masaüstünde hazır gelen UAC'yi aktifleştirince uygulama ve servislerde sorun yaşamadım. Yalnızca aktifleştirme watermarkını kapatamadım.
GhostSpectre de iyidir deneyebilirsiniz. Ben uzun süre kullanmadım bunu.

Önce attigim kaynaktan Tükçe isoyu indirin, yazdırın ve format atın. Sürücülerinizi indirin, yedek disk varsa orada buludurun... Kurulumdan sonra da bu sitede bulunan kodu powershelli yönetici açıp girin. Kod:
irm https://get.activated.win | iex
Daha sonra çıkan sayfada ilk kategori bu isoyu aktiflestirmeye yariyor. Yeşilli olan(HWID(?)) 1'e basıp ilkini seçin. Oradan gelen sayfada da Activate(?) yazan numaraya basın ve bekleyin. ...license permanently activated(?) yazacak sanırsam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…