Bütçe
240.000 TL

sefa2816

Gelişen
Merhaba,

Kasası sağlam, soğutması güçlü bir laptop arıyorum. CAD gibi ağır işler yapacağım ama oyun da oynanacak, bu yüzden 275HX ya da 285HX düşünüyorum.

MSI laptop bu açıdan alınır mı sizce? Tekli çekirdek performansının Intel’de daha iyi olduğunu duydum. RAM’in 6400 MHz olması tercihimdir. 16 inç modellerde soğutma performansı 18" inç için ciddi anlamda düşük mü? ASUS Scar 16’ların soğutma performansı nasıl?

Önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
5090 varken 5080 tercih etmezdim. RAM'leri 5600 MHz, 6400'e göre düşük ancak 5080'den 5090'a geçiş bunu örtecektir.

16 inç modellerde soğutma performansı 18" inç için ciddi anlamda düşük mü? ASUS Scar 16'ların soğutma performansı nasıl?

Evet, düşük. 18 inch olduğu zaman fan çapları da büyüğünden laptopa giren hava da artmış oluyor. Bazı modellerde 16 inch ile 18 inch arasında blok farkı da olabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam gerçekten cok iyi 5090'li almak mantıklı görünüyor. ASUS Scar 18 modellerde kronik sorunlar duydum ne durumdadır acaba bilmiyorum. Sizlerin bir bilgisi var mi kronik sorunlarla alakali ve MSI neden bu kadar pahali 5080 modeli bile cok pahali görünüyor.

Hocam gerçekten cok iyi 5090'li almak mantıklı görünüyor. ASUS Scar 18 modellerde kronik sorunlar duydum ne durumdadır acaba bilmiyorum. Sizlerin bir bilgisi var mi kronik sorunlarla alakali ve MSI neden bu kadar pahali 5080 modeli bile cok pahali görünüyor.
Marka adını pazarlıyor.

Hocam gerçekten cok iyi 5090'li almak mantıklı görünüyor. ASUS Scar18 modellerde kronik sorunlar duydum ne durumdadır acaba bilmiyorum. Sizlerin bir bilgisi var mi kronik sorunlarla alakali ve MSI neden bu kadar pahali 5080 modeli bile cok pahali görünüyor.

MSI'ın alt ve üst bütçe laptopları tercih edilmez. Katana, Cyborg ve Thin kasaları giriş segmentinde aşırı berbat. GE77, GT77 gibi üst seviye cihazlarında bile menteşe problemleri var. MSI yalnızca orta bütçelerde alınır. O yüzden fiyatı sizi çok da ilgilendirmiyor desem yeridir.

ASUS ROG STRIX Scar serisinde "kronik" bir problem yok. G16 serisinde problemler var; aynı serinin alt ürünleri olduğu için karıştırıyor olabilirsiniz.

Saçma sapan laptoplara bakma bunu al:

@Lorien
230.000TL'ye Asus laptop atmışsın. Buradakiler akakçeden fiyat filtrelemesi yapmasını bilmiyor mu?
Yani hocam bu markayi hiç bilmiyorum. Çok yanaşasım yok gibi.

Ayrica Dell için ne diyorsunuz? Soğutma performansı cok önemli benim için scar 18 vs area 51 arasinda hangisini tercih edersiniz?

Son düzenleme:
Yani hocam bu markayi hiç bilmiyorum. Çok yanaşasım yok gibi.

Ayrica Dell için ne diyorsunuz? Soğutma performansı cok önemli benim için scar 18 vs area 51 arasinda hangisini tercih edersiniz?
Önceki yıldan itibaren Gamegaraj çok satıyor. En fiyat performans laptopları da Gamegaraj üretiyor. Bahsettiğim laptopun inceleme videosu:

Laptoptan anlamayan insanlar Asus, Msı, Dell gibi markaları belirleyip fiyat filtrelemesiyle öneri yapmışlar. Sorsan neden önerdin bu laptopu? Marka cevabından başkasını veremez.