Bütçe
240.000 TL
Önceki yıldan itibaren GameGaraj çok satıyor. En fiyat performans laptopları da GameGaraj üretiyor. Bahsettiğim laptopun inceleme videosu:

Laptoptan anlamayan insanlar ASUS, MSI, Dell gibi markaları belirleyip fiyat filtrelemesiyle öneri yapmışlar. Sorsan neden önerdin bu laptopu? Marka cevabından başkasını veremez.

Bu bütçelerde GameGaraj önermek düşündürdü. Onu da geçtim, bütçede 32 GB RAM ve 1TB SSD önermek. Neye dayanarak önerdiniz anlamıyorum. Laptoptan anlamadığımızı iddia ediyorsun ya, sen söyle bakalım neye dayanarak önerdin?

Yani hocam bu markayi hiç bilmiyorum. Çok yanaşasım yok gibi.

Ayrica Dell için ne diyorsunuz? Soğutma performansı cok önemli benim için Scar 18 vs area 51 arasinda hangisini tercih edersiniz?

Alınmaz. Kullanıcı dostu değil. Ayrıca bu bütçede 32 GB RAM bakmayın.

https://ty.gl/cp8sk2mbwg8ly 64 GB RAM modeli de aynı ürünün.

Arkadaş gayet de mantıklı bir öneride bulunuyor.
Burada önemli olan şey sizin ne istediğiniz.

Eğer kompakt olsun OLED olsun diyorsanız benim ilk attığım Lenovo'ya yönelebilirsiniz.
Ama daha büyük ekran istiyorsanız GameGaraj 17 inç veya ASUS'un 18 inç modellerine göz atın derim.

https://ty.gl/cp8sk2mbwg8ly 64 GB RAM modeli de aynı ürünün.

Arkadaş gayet de mantıklı bir öneride bulunuyor.
Burada önemli olan şey sizin ne istediğiniz.

Eğer kompakt olsun OLED olsun diyorsanız benim ilk attığım Lenovo'ya yönelebilirsiniz.
Ama daha büyük ekran istiyorsanız GameGaraj 17 inç veya ASUS'un 18 inç modellerine göz atın derim.

Attığımız ROG STRIX Scar cihazlar da OLED. Ayrıca kompaktlık aranıyorsa ben de Zephyrus öneririm. Ancak CAD gibi işlemler yapılacakmış, bu da kompakt olmasına pek de gerek yok demek. GameGaraj aşırı F/P buna ben de katılıyorum. Ancak 240k bütçede ASUS yerine GameGaraj önermek düşündürür. Siz olsanız tercih eder miydiniz? Ayrıca bırakalım arkadaş kendisini savunsun.

Attığımız ROG STRIX Scar cihazlar da OLED. Ayrıca kompaktlık aranıyorsa ben de Zephyrus öneririm. Ancak CAD gibi işlemler yapılacakmış, bu da kompakt olmasına pek de gerek yok demek. GameGaraj aşırı F/P buna ben de katılıyorum. Ancak 240k bütçede ASUS yerine GameGaraj önermek düşündürür. Siz olsanız tercih eder miydiniz? Ayrıca bırakalım arkadaş kendisini savunsun.

OLED değil miniled.
Zephyruslarda dediğiniz gibi düşünülebilir.
Evet bu bütçede bende olsam ASUS seçerim ancak gg 190k ASUS ise 240k arkadaş için
Miniled olması ve ASUS olmasının önemi yoksa gg tercih edebilir.

Konu sahibinin ne istediği çok önemli.

Herkese öncelikle teşekkür ederim. Ben ilk bilgisayarımdan son bilgisayarıma kadar hep asus kullandim. Genelde yazilim ve cad tasarim olarak kullanacağım. Oyun içinde iyi bir oyuncuyum. Sadece kompakt olarak düşünseydim ROG Zephyus serilerinede bakabilirdim. Ancak kompaktliktan ziyade soğutma, performans ve kasa kalitesi onemli benim için. 17" tercihimdir 18 de olur ancak 16 da soğutma problem olabilir diye uzak duruyorum. Bu bütçelere çıkıp gg almak bana çok mantıklı gelmiyor. Önyargı gibi oluyor belki ama o riski almak istemiyorum. Araştırdığımda alienware 18" soğutmada 1. sirada görünüyor. Donanima takilmayalim 5090 ve 64 GB versionu konfigüre edilebilir. Zaten elimde 2TB 990 pro ssd mevcut. Ayrica G835LX-SA156 ve G835LX-SA157 farki nedir?

Herkese öncelikle teşekkür ederim. Ben ilk bilgisayarımdan son bilgisayarıma kadar hep ASUS kullandim. Genelde yazilim ve CAD tasarim olarak kullanacağım. Oyun içinde iyi bir oyuncuyum. Sadece kompakt olarak düşünseydim ROG zephyus serilerinede bakabilirdim. Ancak kompaktliktan ziyade soğutma, performans ve kasa kalitesi onemli benim için. 17" tercihimdir 18 de olur ancak 16 da soğutma problem olabilir diye uzak duruyorum. Bu bütçelere çıkıp gg almak bana çok mantıklı gelmiyor. Ön yargı gibi oluyor belki ama o riski almak istemiyorum. Araştırdığımda Alienware 18" soğutmada 1. sirada görünüyor. Donanima takilmayalim 5090 ve 64 GB versionu konfigüre edilebilir. Zaten elimde 2TB 990 Pro SSD mevcut.

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Sadece Alienware kısmında yorum yapacağım. Kullanıcı dostu bir firma değil, garanti servisi de bdh bilişim. Berbat bir servis. Neden kullanıcı dostu olmadığını da anlatayım. Dell laptopların fanları, anakarta ters şekilde yapılıyor. Sökmek için de bütün cihazı sökmeniz gerekiyor. Uğraşmak istemeyenler servise gönderiyor, servis rezalet macun kullanıyor. Yeri geliyor yarım iş yapıyorlar. Bütçenizde 18" cihazlardan uzaklaşmayın. Fan çapları, soğutma blokları büyük olduğu için soğutmada aşırı önde oluyorlar.

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum. Sadece Alienware kısmında yorum yapacağım. Kullanıcı dostu bir firma değil, garanti servisi de bdh bilişim. Berbat bir servis. Neden kullanıcı dostu olmadığını da anlatayım. Dell laptopların fanları, anakarta ters şekilde yapılıyor. Sökmek için de bütün cihazı sökmeniz gerekiyor. Uğraşmak istemeyenler servise gönderiyor, servis rezalet macun kullanıyor. Yeri geliyor yarım iş yapıyorlar. Bütçenizde 18" cihazlardan uzaklaşmayın. Fan çapları, soğutma blokları büyük olduğu için soğutmada aşırı önde oluyorlar.
Aradığım yorum buydu. Uzun vade bakim vs. durumlar için alienware aklımdan silindi. Servis durumuda böyle ise scar 18 de karar kılıyorum. Gönderilen linklerde cok az daha farkla 5600 Mhz üstüne cikilabilir mi? 64GB max bellek görünüyor doğru mudur bu?
Son olarak legion serisi scar serisinde hangisini tercih edersiniz? Soğutma performansı olarak ekran legionda cok yansimali geldi bana mat degildi o dikkatimi cekti sadece

Aradığım yorum buydu. Uzun vade bakim vs. durumlar için alienware aklımdan silindi. Servis durumuda böyle ise scar 18 de karar kılıyorum. Gönderilen linklerde cok az daha farkla 5600 Mhz üstüne cikilabilir mi? 64GB max bellek görünüyor doğru mudur bu?
Son olarak legion serisi scar serisinde hangisini tercih edersiniz? Soğutma performansı olarak ekran legionda cok yansimali geldi bana mat degildi o dikkatimi cekti sadece
Şimdi; ASUS servisleri iyi diyemem ancak BDH Bilişim'den kesinlikle daha iyiler. 5600 MHz üstüne çıkmak çok da önemli değil; çünkü iGPU kullanmıyorsunuz. Tabii aradaki farkı veririm diyorsanız geçilebilir, pek bir farkını hissetmezsiniz. "64 GB Maks. Bellek" görünen hangi cihaz onu anlamadım? Attığım Scar 18 cihazda RAM'ler gömülü değil; işlemcinin kaldırabildiği RAM miktarının suyunu çıkartabilirsiniz. Legion - Scar serisi arasından Scar olanı alırım. Lenovo eskisi gibi iyi değil bana göre. Biraz da termal iletim kısmı var. Atılan Legion 16", Scar 18" olduğu için bu durum fan çapının büyük olmasını ve bakır boruların daha geniş olmasını sağlıyor. Doğrudan ısıya etki. Umarım yardımcı olabilmişimdir.