Gwyn

Uzman
Herkese merhaba,

Bir süredir farklı forumları ve sosyal medya platformlarını takip ediyorum. Dikkatimi çeken şey şu: Windows 11 hakkında konuşan çoğu kişi bir şekilde şikayet ediyor. Performans sorunları, arayüz kararsızlığı, sistemin zamanla hantallaşması gibi konular çok sık gündeme geliyor. Özellikle oyun performansı, görev çubuğu kısıtlamaları ya da eski cihazlarda yaşanan uyumluluk problemleri çok fazla dile getiriliyor.

Bunun yanında, memnuniyet belirten kullanıcı sayısı ise oldukça az. Neredeyse hiç denk gelmedim diyebilirim.

Bu yüzden buraya sormak istedim:
Gerçekten Windows 11'den memnun olan var mı?
Hangi yönlerini iyi buluyorsunuz, hangi yönleri sizi rahatsız ediyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunsuz güncellendiğini bile görmedim. Bazılarında bootloaderda 2 OS gözüküyor. Bazılarında ilki başarısız oluyor, birkaç kere denemek gerekiyor. Bazılarında ise sistemin komple çöktüğünü gördüm.

Şirket laptopunda mecburen Windows kullanıyorum. İşkence resmen. Kendi kendine sesin gidip gelmesi, simgelerin, yazıların, pencerelerin ve hizalamanın bozulması, görev çubuğunun hala bozuluyor olması (Bunu sıfırdan yazmadınız mı kardeşim, nasıl bozuluyor eskisi gibi?), başlat menüsünde arama yerinin bozulması...

Herkese merhaba,

Bir süredir farklı forumları ve sosyal medya platformlarını takip ediyorum. Dikkatimi çeken şey şu: Windows 11 hakkında konuşan çoğu kişi bir şekilde şikayet ediyor. Performans sorunları, arayüz kararsızlığı, sistemin zamanla hantallaşması gibi konular çok sık gündeme geliyor. Özellikle oyun performansı, görev çubuğu kısıtlamaları ya da eski cihazlarda yaşanan uyumluluk problemleri çok fazla dile getiriliyor.

Bunun yanında, memnuniyet belirten kullanıcı sayısı ise oldukça az. Neredeyse hiç denk gelmedim diyebilirim.

Bu yüzden buraya sormak istedim:
Gerçekten Windows 11'den memnun olan var mı?
Hangi yönlerini iyi buluyorsunuz, hangi yönleri sizi rahatsız ediyor?

Arayüz olarak ne kadar akıcı o tartışılır ama ben memnunum. Performans olarak da memnunum görünüm olarak da memnunum. 2 yıldır kullanıyorum. Korkarak geçmiştim 10'dan. Hele ortada Windows tuşu muhabbetini ilk başta yadırgadığım halde çok kolaylık sağladığını fark ettim. Çok memnunum. Yıllarca Windows XP kullanmış biri olarak hala benim için en iyi işletim sistemi XP olsa da Windows 11 şu ana kadar beni XP, 7 ve 10'dan sonra gayet memnun etti. 8.1 gibi kötü bir işletim sistemi değil. Ama 8.1'deki akıcılık da yok tabii ki.

Windows 11'e geçtiğim günden beri 1 tane dahi sorun yaşamadığım güncelleme olmadı. Bunlar ufak ve görmezden gelinecek sorunlar olsa görmezden geleceğim fakat olmuyor, uğraştırıyor da uğraştırıyor. En sonunda Windows 10'a geri döneceğim fakat onda da sistemim daha az performans veriyor. Linux'un uygulama ve oyun destekleri Windows kadar olsa kesinlikle düşünmeden Linux geçeceğim.

Windows 11'e geçtiğim günden beri 1 tane dahi sorun yaşamadığım güncelleme olmadı. Bunlar ufak ve görmezden gelinecek sorunlar olsa görmezden geleceğim fakat olmuyor, uğraştırıyor da uğraştırıyor. En sonunda Windows 10'a geri döneceğim fakat onda da sistemim daha az performans veriyor. Linux'un uygulama ve oyun destekleri Windows kadar olsa kesinlikle düşünmeden Linux geçeceğim.
Hocam, genelde Windows 10’un daha performanslı olduğu söyleniyor. Sizin sisteminizde ise Windows 11 daha iyi performans veriyor, bunun sebebi ne olabilir?

Chrome çok yavaş çalışıyor 10 da. Sanki 60 Hz de gibi çalışıyor tarayıcı. Herhalde artık 10'u bitirdiler.