Bütçe
25.000-28.000

killthobsession

Üyecik
1747600792594.webp

Hocamlar merhaba, hayatımda hiç bilgisayar toplamadım bilgisayar malzemelerinden de hiç anlamam. 25-28k (zorlasak 30k) bütçem var. Bilgisayarlardan anladığını düşündüğüm bir arkadaşım fotoğraftaki listeyi attı. Şimdi birkaç sorum olacak:
1-Sizce liste benim bütçem için nasıl, değişmesini önerdiğiniz şeyler var mı?
2-ChatGPT Ryzen 5 8400F'e BIOS uyumsuzluğu olabilir ve aslında olmayan bir model, Çin modeli olabilir ve fansız diyor. Tam olarak anlamadım bir problem yaratır mı yaratır diyorsanız başka öneriniz nedir?
3-Ben bunları tek tek alıp nasıl toplattıracağım, ya İtopya vs tarzı bir siteden montajlı mı almam lazım, yoksa lokal bir bilgisayarcıya götürüp toplattırabilir miyim? Ya da güvenebilir miyim lokal bilgisayarcıya? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarlardan anladığını düşündüğüm bir arkadaşım (...)
Pek de anlamıyormuş anlaşılan, aşırı mantıksız bir sistem olmuş.

Sizce liste benim bütçem için nasıl, değişmesini önerdiğiniz şeyler var mı?
Biraz beklersen toplama sistem önerisi yapabilirim, parçaları farklı sitelerden seçersen daha ucuza gelir ve daha F/P sistemler çıkarabiliriz.

Ben bunları tek tek alıp nasıl toplattıracağım, ya İtopya vs tarzı bir siteden montajlı mı almam lazım, yoksa lokal bir bilgisayarcıya götürüp toplattırabilir miyim? Ya da güvenebilir miyim lokal bilgisayarcıya? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim.
Aslında 1-2 video izleyip kendin de toplayabilirsin, göründüğü kadar zor değil.

Bir soru eklemek istiyorum, ekran kartı 2. el olsa olur mu? RX 6800 XT gibi kartlar tercih edebiliriz bu bütçeye, her şekilde artık üretimi durmuş RTX 3060'a neredeyse 4060 parası vermekten iyidir.

Son düzenleme:
Pek de anlamıyormuş anlaşılan, aşırı mantıksız bir sistem olmuş.

Biraz beklersen toplama sistem önerisi yapabilirim, parçaları farklı sitelerden seçersen daha ucuza gelir ve daha F/P sistemler çıkarabiliriz.

Aslında 1-2 video izleyip kendin de toplayabilirsin, göründüğü kadar zor değil.

Bir soru eklemek istiyorum, ekran kartı 2. el olsa olur mu? RX 6800 XT gibi kartlar tercih edebiliriz bu bütçeye, her şekilde artık üretimi durmuş RTX 3060'dan iyidir.
hocam olabilir ama yine bilgisizliğimden ötürü acaba kazıklanır mıyım ya da bana kötü mal satarlar mı diye endişeye düşüyorum

hocam olabilir ama yine bilgisizliğimden ötürü acaba kazıklanır mıyım ya da bana kötü mal satarlar mı diye endişeye düşüyorum
Bu şekilde taş gibi bir sistem toplayabilirsin. Benden önceki arkadaşın paylaştığı 2 sistemden de çok daha mantıklı olur.

çok teşekkür ederim, sadece tek bi sorum olacak bu hazır sistemlerde kargolu alımlarda kargoda falan sıkıntı çıkıyor mu ya? Malum kargocular fırlatıyor falan ya
Genelde bir sorun olmaz ekran kartını sisteme takmadan yollarlar zaten onu kendiniz takarsınız kargo açarken video alın yeterli olur. Yine de biraz bekleyin daha iyi öneri ve sistem atan arkadaşlar olabilir.