Bütçe
25.000 TL
Şöyle bırakayım da telefonda oldugumdan altıntılayamadım yarım saattir içimde kalmasın.

Viper Venom için evet, Elite M-die gelirse üzer.

Şurada otomatik düzeltme yanlış yazmış, eski partiler A-die SR idi, şu anda yeni partiler H-die DR. 6000 CL30 ve 6400 CL32 ikisi de H-die DR 2025 son çeyrek üretimi, alanlardan dönüt hep böyle. HWiNFO'da yine detaylı yazıyor veriler. A-die SR olan N/A şeklinde, firma belirtmemişti. Şu an için Venom'lar son birkaç parti hepsi H-die DR şeklinde belirtilmiş. @michaelscofield @Caner Uncu

M-die ve Samsung B-die şu an için EXPO dahil son seçenek olmalı. Sebebi hem fiyat avantajı yok hem de şu anda krizden dolayı mebla yüksek.

@Ayhan Dönmez, hocam o zaman Venom ya da Goodram 6000 MHz CL30 iyi anladığım kadarıyla. Bunlardan birisini alalım mı?

Evet, bu ikisi harici en son baktığımda mantıklı olan yoktu. Kingston 6000 CL30 1x16 vardı, o da fiyatlandırması lüzumsuz. En ucuzu hangisi ise Patriot ya da Goodram 16 GB 2 modül tercih etmek lazım. En sorunsuzu o şekilde olur. M-die DDR5 ilk zamanlarından kalma, bu 3 yıllık desek 2. jenerasyon olanlarda bazı sıkıntılar giderilip takribi 1.5 yıl önce piyasaya sürüldü. İlk jenerasyon almak o yüzden çok uygun değil bu tarz parçalarda.

Goodram yine A-die SR geliyordu. Ama fiyatlandırmadan dolayı M gelse dahi çok sorun olmaz yine de. Patriot Venom almak daha mantıklı olur. Zaten daha uygundu en son.

Patriot DR ve plastik Heatsink kaynaklı EXPO profilde 50+ derece takılıyor. DR modüllerde aktif soğutma yaparsa uzun vade iyi olur bir de. SR'ye nazaran +5, +10 minimum sıcak çalışır.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez, tamamdır teşekkür ederim 🙏

@Ayhan Dönmez, hocam şu iyi mi?

1772829641607.webp

Net olarak Samsung, S16B yani. Kötü değil ama Hynix varken daha yüksek meblaya alınmaması lazım. H16A>H24M>H16M>S16B>>>M16D olmalı hatta. Micron hiç tercih etmesin. Foruma tonlarca konu açıldı, en problematiği o. Refresh Mode değiştiğinden Boot etmiyor zaten. S16B'de de Boot sorunu olabilir, elle Normal Mode çekmesi gerekebilir. H16M 1. jenerasyon diye son seçenekti, S16B kötü değil ama Hynix her türlü Samsung'dan üstün DDR5'te şu anda. Yani bu fiyatlandırma ile ve Samsung oluşu sebebiyle ben almazdım. Ama Manuel Tuning ile adam ediliyor, CL düşürtemez sadece. Primary ve Subtiming kısmı kötü değil. Hynix performansı almak istiyorsa elle uğraşması lazım. Yoksa Hynix daha üstün. S16B eksisi 6000-6400 MT/s maksimum verebilir, bir de tRFC düşürtemez. Diğer Timing'leri Hynix kadar kısamaz, CL düşürtemez. Eksiler bunlar. Refresh Mode değiştiğinden sorun yaratabilir Hynix harici hepsi. Ama inanılmaz kötü değil yani, AM5'te zaten tek CCD 3D işlemciler 6000-6400 1:1 modda tıkanıyor, 8000 1:2 açmayacağına göre sorun olmaz. Yine de düz EXPO hedefleniyorsa Hynix diyorum.