Bütçe
25.000 TL

Justpub

Uzman
Esenlikler.

Robot süpürge almayı düşünüyorum ve tavsiye arıyorum.

Ev yaklaşık 110 m² ve evcil hayvan (kedi/köpek) yok. Zeminde toplam 6 adet halı bulunuyor; aralarında ince kilim tarzı olanlar da var, daha kalın ve tüylü halılar da mevcut.

Paspas/silme özelliği benim için önemli değil, hatta olmasa da olur. Önceliğim tamamen süpürme performansı. Özellikle halılar üzerinde toz, kırıntı ve günlük kirleri iyi toplaması benim için en önemli konu. Kapı eşikleri standart, hafif oval yapıda ve çok yüksek değiller.

Bütçem 25.000 TL. Bu rakamın pek üstüne çıkmak istemiyorum.

Özetle aradığım özellikler:
  • Güçlü süpürme performansı
  • Halılarda başarılı temizlik
  • Sorunsuz haritalama ve navigasyon
  • 110 m² evi rahat temizleyebilmesi
  • Uzun vadede sorun çıkarmayacak bir model
Bu şartlara göre hangi modelleri önerirsiniz? Özellikle Roborock, Dreame ve benzeri markalar konusunda kullanıcı deneyimi olanların yorumlarını merak ediyorum.

Esenlikler.

Robot süpürge almayı düşünüyorum ve tavsiye arıyorum.

Ev yaklaşık 110 m² ve evcil hayvan (kedi/köpek) yok. Zeminde toplam 6 adet halı bulunuyor; aralarında ince kilim tarzı olanlar da var, daha kalın ve tüylü halılar da mevcut.

Paspas/silme özelliği benim için önemli değil, hatta olmasa da olur. Önceliğim tamamen süpürme performansı. Özellikle halılar üzerinde toz, kırıntı ve günlük kirleri iyi toplaması benim için en önemli konu. Kapı eşikleri standart, hafif oval yapıda ve çok yüksek değiller.

Bütçem 25.000 TL. Bu rakamın pek üstüne çıkmak istemiyorum.

Özetle aradığım özellikler:
  • Güçlü süpürme performansı
  • Halılarda başarılı temizlik
  • Sorunsuz haritalama ve navigasyon
  • 110 m² evi rahat temizleyebilmesi
  • Uzun vadede sorun çıkarmayacak bir model
Bu şartlara göre hangi modelleri önerirsiniz? Özellikle Roborock, Dreame ve benzeri markalar konusunda kullanıcı deneyimi olanların yorumlarını merak ediyorum.
Bu işin Vakko'su Roborock'tur. S8 Pro önerebilirim, şu an indirimde. Evimizde 2 yıldır kullanıyoruz eşim ile, gayet memnunuz.

Dreame L10S Ultra Pro Heat bu fiyat bandında rakipsiz. Tek alternatifi Xiaomi X20 Max o da zaten aynı cihaz, sadece dışı farklı. Sanırım Dreame'de kamera özelliği var ekstradan. Hangi markaya güveniyorsan onu al. İkisinin de yedek parçası kolayca bulunur. Bende Viomi SE var o da Xiaomi altyapısı kullanıyor ama piyasada bu seviyede bir cihazı yok. Benim Viomi 5 yıldır sapasağlam yani bozulsa da yenisini alsam diye bakınıyorum, bu alanda teknoloji baya ilerledi.

Roborock, Dyson gibi fahiş ürünlere yönelme, onlarda aynı özellikleri 40k altına bulamazsın. Roborock da Xiaomi'den çıkma ama ayrıldıktan sonra fiyatlarını çok yükseltti, bence f/p olarak kötü bir konumda. Zaten bütçeni de aşıyor dediğim gibi.

Bu işin Vakko'su Roborock'tur. S8 Pro önerebilirim, şu an indirimde. Evimizde 2 yıldır kullanıyoruz eşim ile, gayet memnunuz.

Dreame L10s Ultra Pro heat bu fiyat bandında rakipsiz. Tek alternatifi Xiaomi X20 Max o da zaten aynı cihaz, sadece dışı farklı. Sanırım Dreame'de kamera özelliği var ekstradan. Hangi markaya güveniyorsan onu al. İkisinin de yedek parçası kolayca bulunur. Bende viomi SE var o da Xiaomi altyapısı kullanıyor ama piyasada bu seviyede bir cihazı yok. Benim viomi 5 yıldır sapasağlam yani bozulsa da yenisini alsam diye bakınıyorum, bu alanda teknoloji bayağı ilerledi.

Roborock, dyson gibi fahiş ürünlere yönelme, onlarda aynı özellikleri 40k altına bulamazsın. Roborock da Xiaomi'den çıkma ama ayrıldıktan sonra fiyatlarını çok yükseltti, bence F/P olarak kötü bir konumda. Zaten bütçeni de aşıyor dediğim gibi.

Merhaba başka bir konuda daha L10s Pro Ultra heat önerisi geldi.
S08 olanını ise ben araştırmıştırm.

Yapay zekâ ile kıyaslama yaptığımda L10 ürünün silme işleminde daha önde olduğu, S08'in ise süpürme işlemşnde daha önde plduğunu okudum. Bu doğru öu gözden kaçırdığım bir şey var mı?

Benim için süpürme daha ön planda aslında.