Bütçe
25.000 TL
Bütçe artışına gitmeni öneririm ben zaten 70 serisi kartlarda en az 3 fanlı modeller öneriyorum ama taksitli alım ve bütçe kısıtlaması olduğu için bunu gönderdim yoksa tavsiyem 3-4 bin TL arttır ve kesinlikle Super modeline bak performans farkı ciddi.
Maalesef babam kabul etmiyor. Hatta başta 30.000 TL düşünüyordum, babam 25.000 TL'ye düşürdü. O yüzden artışa gitmem imkansız. Kışın doğalgaz faturası artacak, masraflar artacak ve 30.000 TL'lik kart alırsam o zaman tüm aile sorun yaşarız. O yüzden 25.000 TL'yi ancak kabul edebiliyorum.

4070 ile 4070 Super arasındaki performans farkı %15. Sırf %15 fark için bütçe olarak ailemi aşırı zor bir duruma düşürmek istemiyorum.

Maalesef babam kabul etmiyor. Hatta başta 30.000 TL düşünüyordum, babam 25.000 TL'ye düşürdü. O yüzden artışa gitmem imkansız.
Serin çalışması performanstan daha önemliyse ASUS Dual 4070 al geç soğutması ve kalitesi gayet iyi.

Onun dışında kendime alıyor olsam ufak tefek undervolt ile 75 derecelerde çalışması benim için sorun olmazdı ve 4070 Super alırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Galax 4070S çok daha mantıklı. Isınmasını istemiyorsan en kötü undervolt yaparsın 4070 performansını verene kadar kısarsın ama ilerleyen yıllarda satacağın zaman 4070 değil 4070S satmış olursun. Zaten aşırı bir undervolt yapmana gerek yok büyük ihtimalle düşük bir seviye undervolt ısı değerlerini kabul edilebilir seviyeye düşürür.

Bu kartı sistemine taktığında oyununu oynarken gözüne gözüne girecek şey sıcaklık değil aldığın FPS olacak. Benim oyum 80 derecede çalışan 4070 SUPER’den yana. Şeker değil bunlar, erimezler.

Ha yine de yok diyorsan pek seçeneğin yok zaten gördüğün gibi. ASUS çek geç.

@Blackraven fanları hızlandırmak bile yetiyor genelde. Bendeki referans tasarım 6750 XT 83-85 derecelerde çalışıyordu, fanları bir tık hızlandırınca 80’in altına indi. Varsayılan hızlarda kart 90 dereceye çıksa bile %60-70 devirde döndürüyordu. Genelde hepsi böyle yapıyor.

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta Cuma günü sistemimdeki GTX 1660 Super ekran kartımın yerine yeni bir ekran kartı alacağım. Babamla epeyce konuştuk ve 25.000 TL bütçeye karar kıldık. Fakat 3 adet önemli kriterim mevcut:
  1. Önereceğiniz kartlar Ziraat Bankası Bankkart'a 6 taksitle 25.000 TL'yi geçmemeli. Çünkü birçok satıcı peşin olarak 23.000 TL'ye satıp taksit yapınca 28.000 TL'ye çıkarıyorlar. Bu nedenle 6 taksitli fiyat 25.000 TL'yi geçmemeli!
  2. Kartta RGB olması şart değil, öyle illaki RGB olsun diye bir isteğim yok. Fakat eğer RGB olacaksa kart mutlaka şu listede yer almalı: OpenRGB - Supported devices
  3. AMD ekran kartı istemiyorum, lütfen AMD kart önermeyin. Sadece NVIDIA kart istiyorum.
Bu kriterlere uygun en iyi hangi ekran kartını önerirsiniz?
1660 super yerine yeni ekran kartı alacaksan. O kartı işlemcinin besleme ihtimali yok.

RTX 4070 al ve işlemcini 5700X3D olarak değiştir. Ayrıca yanına ekstra soğutucu al. Ekran kartını ve işlemcini de satarsın.

Bu dediğim şekilde 29 bin TL falan yapıyor ama ekran kartı ve işlemcini satınca senin bütçeye düşer. Bu arada işlemcini amd Ryzen serisi olarak düşündüm o yüzden 5700X3D önerdim. Eğer intelse direk sistemi sat yeni sistem al.

1660 super yerine yeni ekran kartı alacaksan. O kartı işlemcinin besleme ihtimali yok.

RTX 4070 al ve işlemcini 5700X3D olarak değiştir. Ayrıca yanına ekstra soğutucu al. Ekran kartını ve işlemcini de satarsın.

Bu dediğim şekilde 29 bin TL falan yapıyor ama ekran kartı ve işlemcini satınca senin bütçeye düşer. Bu arada işlemcini amd Ryzen serisi olarak düşündüm o yüzden 5700X3D önerdim. Eğer intelse direk sistemi sat yeni sistem al.
Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Fakat şu anda işlemci değiştirmek istemiyorum. Çünkü hem bütçem yetmiyor (6 taksit yapınca fiyat uçuyor), hem de işlemciyi değiştirince TPM sıfırlandığı için Windows'ta oturum açamıyorsunuz. Sonra uğraş dur.

Şu an için tek amacım güçlü bir ekran kartı almak. Sonradan işlemciyi de değiştiririm. Şu an için FPS limiti ve DSR/DLDSR ile kullanacağım.

Ryzen 5 3600 işlemci kullanıyorum. Fakat şu anda işlemci değiştirmek istemiyorum. Çünkü hem bütçem yetmiyor (6 taksit yapınca fiyat uçuyor), hem de işlemciyi değiştirince TPM sıfırlandığı için Windows'ta oturum açamıyorsunuz. Sonra uğraş dur.

Şu an için tek amacım güçlü bir ekran kartı almak. Sonradan işlemciyi de değiştiririm. Şu an için FPS limiti ve DSR/DLDSR ile kullanacağım.
3060 kartını bile zor besleyen bir işlemci ile 3090'dan daha güçlü bir ekran kartını alacaksın. Dediğim gibi ekran kartını ve işlemcini satarsan bütçe çıkar. 4070 super alsan bile tam gücünü kullanamayacaksın maximum 3060Tİ performansı alırsın o karttan.

Ayrıca açıkca söyleyebilirim 4070 super alacağıma 5700X3D ve 4060Tİ almaya bile razı olurdum.

3060 kartını bile zor besleyen bir işlemci ile 3090'dan daha güçlü bir ekran kartını alacaksın. Dediğim gibi ekran kartını ve işlemcini satarsan bütçe çıkar. 4070 super alsan bile tam gücünü kullanamayacaksın maximum 3060Tİ performansı alırsın o karttan.

Ayrıca açıkca söyleyebilirim 4070 super alacağıma 5700X3D ve 4060Tİ almaya bile razı olurdum.
Hayır kardeşim. Ben şu anda 3060 performansı almaya razıyım. Ancak 4070'in Tensor çekirdekleri Topaz Gigapixel AI gibi yazılımlarda çok fark ettiriyor. NVIDIA'nın en güncel teknolojilerini de kullanmak istiyorum, o yüzden iyi bir ekran kartı alacağım.

4060 Ti rezalet bir kart. 8 GB sürümü zaten VRAM'den kaybediyor. 16 GB olan sürüm ise gereksiz fazla VRAM'e sahip. Fakat en büyük sorun, 4060 Ti'ın PCI Express x8 arayüz kullanması. Anakartım PCI Express 3.0 tabanlı bir anakart olduğu için ciddi FPS düşüşüne sebep olmasından korkuyorum. Bu yüzden özellikle 4070 istiyorum zaten.

Ayrıca 5700X3D alınca ekran kartı bütçem 17500 TL'ye düşüyor. Bu bütçede düzgün, 12+ GB bellekli NVIDIA kart yok. O yüzden de direkt 4070 almak istiyorum.

Ekran kartı ve işlemciyi satmak öyle kolay bir iş değil. Alıcı bulana kadar aylar geçiyor. O sürede ise fazla para ödemiş oluyorsun.

Hayır kardeşim. Ben şu anda 3060 performansı almaya razıyım. Ancak 4070'in Tensor çekirdekleri Topaz Gigapixel AI gibi yazılımlarda çok fark ettiriyor. NVIDIA'nın en güncel teknolojilerini de kullanmak istiyorum, o yüzden iyi bir ekran kartı alacağım.

4060 Ti rezalet bir kart. 8 GB sürümü zaten VRAM'den kaybediyor. 16 GB olan sürüm ise gereksiz fazla VRAM'e sahip. Fakat en büyük sorun, 4060 Ti'ın PCI Express x8 arayüz kullanması. Anakartım PCI Express 3.0 tabanlı bir anakart olduğu için ciddi FPS düşüşüne sebep olmasından korkuyorum. Bu yüzden özellikle 4070 istiyorum zaten.

Ayrıca 5700X3D alınca ekran kartı bütçem 17500 TL'ye düşüyor. Bu bütçede düzgün, 12+ GB bellekli NVIDIA kart yok. O yüzden de direkt 4070 almak istiyorum.

Ekran kartı ve işlemciyi satmak öyle kolay bir iş değil. Alıcı bulana kadar aylar geçiyor. O sürede ise fazla para ödemiş oluyorsun.
Sana laf anlatmaya uğraşmayacağım. İyi günler.