Bütçe
25.000 TL

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta Cuma günü sistemimdeki GTX 1660 Super ekran kartımın yerine yeni bir ekran kartı alacağım. Babamla epeyce konuştuk ve 25.000 TL bütçeye karar kıldık. Fakat 3 adet önemli kriterim mevcut:
  1. Önereceğiniz kartlar Ziraat Bankası Bankkart'a 6 taksitle 25.000 TL'yi geçmemeli. Çünkü birçok satıcı peşin olarak 23.000 TL'ye satıp taksit yapınca 28.000 TL'ye çıkarıyorlar. Bu nedenle 6 taksitli fiyat 25.000 TL'yi geçmemeli!
  2. Kartta RGB olması şart değil, öyle illaki RGB olsun diye bir isteğim yok. Fakat eğer RGB olacaksa kart mutlaka şu listede yer almalı: OpenRGB - Supported devices
  3. AMD ekran kartı istemiyorum, lütfen AMD kart önermeyin. Sadece NVIDIA kart istiyorum.
Bu kriterlere uygun en iyi hangi ekran kartını önerirsiniz?

Son düzenleme:
Son düzenleyen: Moderatör:
4070 Super var da 6 taksitle 25.000 TL'yi geçiyor.
24.535 TL yapıyor 6 ay taksitle.
Ben şimdilik ASUS Dual RTX 4070 buldum:

Her ikisinde de vade farksız 6 taksit var ve fiyat 25.000 TL'nin altında.

Merhaba arkadaşlar,

Önümüzdeki hafta Cuma günü sistemimdeki GTX 1660 Super ekran kartımın yerine yeni bir ekran kartı alacağım. Babamla epeyce konuştuk ve 25.000 TL bütçeye karar kıldık. Fakat 3 adet önemli kriterim mevcut:
  1. Önereceğiniz kartlar Ziraat Bankası Bankkart'a 6 taksitle 25.000 TL'yi geçmemeli. Çünkü birçok satıcı peşin olarak 23.000 TL'ye satıp taksit yapınca 28.000 TL'ye çıkarıyorlar. Bu nedenle 6 taksitli fiyat 25.000 TL'yi geçmemeli!
  2. Kartta RGB olması şart değil, öyle illaki RGB olsun diye bir isteğim yok. Fakat eğer RGB olacaksa kart mutlaka şu listede yer almalı: OpenRGB - Supported devices
  3. AMD ekran kartı istemiyorum, lütfen AMD kart önermeyin. Sadece NVIDIA kart istiyorum.
Bu kriterlere uygun en iyi hangi ekran kartını önerirsiniz?

Bu kartın soğutma sistemi epey kötü. 80 dereceleri buluyormuş, incelemelerden gördüğüm kadarıyla. ASUS Dual RTX 4070 ise epey serin çalışıyor, çift fana rağmen.

Kasamın hava akışı fena değil. Önde 2 intake fan var, arkada 1 egzoz fan var ve üstte takılı olan sıvı soğutmanın fanları da egzoz fan görevi yapabiliyor.

Biliyorum, ancak sırf super olsun diye aşırı ısınan bir kart almak istemiyorum.
Bütçe artışına gitmeni öneririm ben zaten 70 serisi kartlarda en az 3 fanlı modeller öneriyorum ama taksitli alım ve bütçe kısıtlaması olduğu için bunu gönderdim yoksa tavsiyem 3-4 bin TL arttır ve kesinlikle Super modeline bak performans farkı ciddi.

Ben şimdilik ASUS Dual RTX 4070 buldum:

Her ikisinde de vade farksız 6 taksit var ve fiyat 25.000 TL'nin altında.
ASUS Dual en mantıklısı o zaman. Ben de ASUS Dual 4070 Super kullandım, soğutması güzel ve sessiz bir kart. Tek sorunu CW sesi fazlaydı, iade edip Galax'a geçiş yaptım. Bunda da var ama kabul edilebilir düzeyde ses yapıyor.