Bütçe
25.000 TL

Beako

Çalışkan
240 Hz ve üstü 2K pivot IPS bir monitör almam lazım. VESA uyumlu yani monitör kolu ile kullanacağım. Çok fazla rekabetçi hayranı değilim. Film izlemek hikayeli oyun oynama işi bir tık daha fazla. Şunları bulabildim:

Ucuzdan pahalıya sıraladım. Biliyorum, bütçeleri farklı ama bu parayı bu hak etmez, şu paraya şu alınır ve en F/P bu olur dediğiniz aralarında neler var?

Alma dediğiniz neler var ve önereceğiniz başka bir monitör var mıdır? Olabildiğince F/P korumaya çalışıyorum, o yüzden 25.000 TL ve üstüne çıkmamaya çalışıyorum ama diğer hepsi çok kötüyse mecbur.

Son düzenleyen: Moderatör:
KTC H27E6 veya kendi kullandığım AOC Q27G4ZR model monitörü öneririm. Renk gamutu, doğruluğu muazzam. Bunun bir level üstü OLED, o da sağlam bütçe gerektiriyor.

O fiyata IPS almak ciddi bir hata. Ayrıca rekabetçi değilseniz 240Hz'in pratikte bir anlamı yok. OLED'in 120Hz'i bile IPS'in 240Hz'inden daha akıcı ve daha tepkisel. OLED ekranlar varken IPS'e yönelmek mantıklı değil.

Öğrenci indirimiyle G61 OLED'i zamanında yaklaşık 17 bin TL'ye almıştık. Şu an ise 22 bin TL civarında Odyssey G5 OLED bulunabiliyor.

Bütçe artarsa 2K 240Hz OLED modellere de bakılabilir. G5 daha kırpılmış bir sürüm ama şu an en ucuz OLED seçenek olduğu için öneriyorum.

🔗 Ürün linki:

O fiyata IPS almak ciddi bir hata. Ayrıca rekabetçi değilseniz 240Hz'in pratikte bir anlamı yok. OLED'in 120Hz'i bile IPS'in 240Hz'inden daha akıcı ve daha tepkisel. OLED ekranlar varken IPS'e yönelmek mantıklı değil.

Öğrenci indirimiyle G61 OLED'i zamanında yaklaşık 17 bin TL'ye almıştık. Şu an ise 22 bin TL civarında Odyssey G5 OLED bulunabiliyor.

Bütçe artarsa 2K 240Hz OLED modellere de bakılabilir. G5 daha kırpılmış bir sürüm ama şu an en ucuz OLED seçenek olduğu için öneriyorum.

🔗 Ürün linki:

Anladım hocam zaten OLED alma hevesim var bir yandan ama korkuyorum sorunları çok fazla diyenlerden dolayı. Param olmasına var da ne alsam bilemedim şu monitör nasıl mesela al der miydiniz:

Anladım hocam zaten OLED alma hevesim var bir yandan ama korkuyorum sorunları çok fazla diyenlerden dolayı. Param olmasına var da ne alsam bilemedim şu monitör nasıl mesela al der miydiniz:

Paran varsa OLED'in olası sorunları gözünü korkutmaz; 3–4 yıl boyunca kafan rahat kullanırsın zaten. Bu monitör kötü değil, gayet iyi; ancak bana göre 2K için biraz pahalı bir seçenek.

Artısı glossy kaplama olması. Samsung'lar genelde mat kaplama kullanıyor, ben mat sevmiyorum.

Öte yandan 2K 240Hz OLED modeller de fazlasıyla iş görür; 25–30 bin TL bandında satılanlar da rahatlıkla tercih edilebilir.