Bütçe
350.000 TL
Yer
Trabzon
İyi Sosyaller. Nasip olursa bu yıl sonunda ya da yeni yılda 250-300-350 bin TL arasında bir araba almayı planlıyorum. Bütçe olarak daha üstüne çıkabilirim. Fakat şoförlüğüm çok üst düzey değil. En azından girişte acemiliğimi atıp, ilerleyen zamanda model yükseltmek istiyorum. Bizim iş yerinde çalışan bir ağabeyde Mazda 626 var ve konfor, gidiş olarak çok hoşuma gitti, bütçe olarak da bana uyuyor. Sizce bu fiyat aralığında tercihler arasında o olabilir mi ya da başka neler olabilir? @Eagles önerilerinizi bekliyorum hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle baktığın aracın hoşuna gitmesi çok normal. D segment bir Japon çünkü o. Gidişi, konforu çok tatlıdır. Zamanında kullandım 1 hafta kadar. Ama Karadeniz bölgesinde parça durumu nasıl o arabanın? Onu araştırabildin mi? Usta durumu nasıl o bölge de Mazda konusunda? Bazı bölgelerde Japon aracı alırken, bunlara da bakmak lazım. Mitsubishi Carisma modelinin bile parçasını bulamıyor arkadaşım İstanbul bölgesinde bazen. 2000 model üstü olmasına rağmen.

Bütçe ne kadar yükselebilir mesala? Açık konuşmak gerekirse 450-500 civarında eli ayağı düzgün araçlar başlıyor. 250-350 bin bandında araçlar seni üzebilir Yasin. Biraz esnetirsek bütçeyi, güzel araçlar tavsiye edebilirim.

Bu şekilde de edilebilir, lakin ben çok 250-350 bin arasında tavsiye vermeyi doğru bulmuyorum. Başını ağrıtmasını istemem alacağın araçların. Tamamen sana bağlı tavsiye vereceğim araçlar.

Öncelikle baktığın aracın hoşuna gitmesi çok normal. D segment bir Japon çünkü o. Gidişi, konforu çok tatlıdır. Zamanında kullandım 1 hafta kadar. Ama Karadeniz bölgesinde parça durumu nasıl o arabanın? Onu araştırabildin mi? Usta durumu nasıl o bölge de Mazda konusunda? Bazı bölgelerde Japon aracı alırken, bunlara da bakmak lazım. Mitsubishi Carisma modelinin bile parçasını bulamıyor arkadaşım İstanbul bölgesinde bazen. 2000 model üstü olmasına rağmen.

Bütçe ne kadar yükselebilir mesela? Açık konuşmak gerekirse 450-500 civarında eli ayağı düzgün araçlar başlıyor. 250-350 bin bandında araçlar seni üzebilir Yasin. Biraz esnetirsek bütçeyi, güzel araçlar tavsiye edebilirim.

Bu şekilde de edilebilir, lakin ben çok 250-350 bin arasında tavsiye vermeyi doğru bulmuyorum. Başını ağrıtmasını istemem alacağın araçların. Tamamen sana bağlı tavsiye vereceğim araçlar.

Aslında olay şu ki 450-500'e çıkarım. Fakat öncelikle şu acemiliği üstümden atmak istiyorum. Daha sonrasında o meblağlara çıkayım diyorum. Bilmiyorum bu mantık yanlış mı? Trabzon'daki parça usta durumu nedir hiç bilmiyorum. Benim zaten araba merakım hiç olmadı ama artık iş biraz ihtiyaç ve zorunluluğa döndüğünden ayağımı yerden kesecek bir şey arıyorum. Araç alsam da işime yine servisle gidip geleceğim. Aciliyetli durumlarda ve hafta sonları ufak tefek gezmelerde kullanacağım öyle diyeyim :).

Aslında olay şu ki 450-500'e çıkarım. Fakat öncelikle şu acemiliği üstümden atmak istiyorum. Daha sonrasında o meblağlara çıkayım diyorum. Bilmiyorum bu mantık yanlış mı? Trabzon'daki parça usta durumu nedir hiç bilmiyorum. Benim zaten araba merakım hiç olmadı ama artık iş biraz ihtiyaç ve zorunluluğa döndüğünden ayağımı yerden kesecek bir şey arıyorum. Araç alsam da işime yine servisle gidip geleceğim. Aciliyetli durumlarda ve hafta sonları ufak tefek gezmelerde kullanacağım öyle diyeyim :).

İşte tam olarak o yüzden bütçeni yükseltmen önemli. Çünkü 450-500 bandında hem daha modelli hem de usta ve parça sıkıntısı olmayan araçlar denk gelecek. Allah göstermesin, ufak bir kaza yaptın diyelim. Parçasını ve ustasını kolay bulursun dediğim bütçelerde olan araçlarda. Mazda 626 modelleri neredeyse 25-26 yaşında. O araçlarda artık yaştan kaynaklı metal yorgunlukları da olacaktır. Çürümeler olabilir, paslanmalar vardır, parça sıkıntısı olabilir, usta problemi çıkartabilir.

Yoksa Mazda 626 ok gibi arabadır. İlk araban olacağı için parçası ucuz, bulunması kolay, satması hızlı bir araç lazım. 626 pek hızlı bir araçta değil piyasası, satmak istersen bekletir seni. Onun hastaları ayrı çünkü. Daihatsu markasının bile hastaları var hala.

Senin iyiliğin için diyorum. Yoksa öneri yapar geçerim.

İşte tam olarak o yüzden bütçeni yükseltmen önemli. Çünkü 450-500 bandında hem daha modelli hem de usta ve parça sıkıntısı olmayan araçlar denk gelecek. Allah göstermesin, ufak bir kaza yaptın diyelim. Parçasını, ustasını kolay bulursun. Mazda 626 modelleri neredeyse 25-26 yaşında. O araçlarda artık yaştan kaynaklı metal yorgunlukları da olacaktır. Çürümeler olabilir, paslanmalar vardır, parça sıkıntısı olabilir, usta problemi çıkartabilir.

Yoksa Mazda 626 ok gibi arabadır. İlk araban olacağı için parçası ucuz, bulunması kolay, satması hızlı bir araç lazım. 626 pek hızlı bir araçta değil piyasası, satmak istersen bekletir seni. Onun hastaları ayrı çünkü. Daihatsu markasının bile hastaları var hala.

Anladım ustam. Senin F/P olarak önerebileceğin neler var. Dediğim gibi beklentim çok büyük değil. Kullanımımda yoğun aşırı olmayacak.

9-10 araç önereceğim sana. Ama bunlar örnek linkler, illa linkte olan modelleri al demiyorum. Aynı aracın daha temizini denk getirirsin, belli olmaz bu işler. Sana atmosferik ve manuel önereceğim. Sağlam ve dayanıklı olsun. Başını ağrıtmasın. Turbo ve dizelden uzak tutalım seni. Bu araç modellerinden bir tanesini tercih edebilirsin. Ama şunu unutma. İkinci el araç her zaman piyangodur. İkinci el araç aldıktan sonra, illa ki ufak tefek bile olsa masraf yaptırır.