Bu 8GB'a karşı olan tutumu anlamıyorum, 8GB gayet yeterli bir VRAM ki dünyadaki oyuncuların açık ara büyük kısmının ekran kartı 8GB. Benim ekran kartım da 8GB, bu güne kadar oynayamadığım bir oyunla karşılaşmadım. Geçen senelerde birkaç tane oyun sıfır optimizasyon ile çıktı diye 8GB kartlar ölmedi arkadaşlar 1080p kartında 12-16GB VRAM'e çok da gerek yok. 1440p'de 4K'da ancak 12-16GB VRAM işinize yarar.
RTX 5060 zaten 5-10 yıl sonra VRAM'den önce GPU olarak yeterli gelmeyecek. Bu bütçelerdeki sistemlerden 5-10 yıl çıkacak oyunları ultrada oynatmasını beklemek absürt olur.
RTX 5060 zaten 5-10 yıl sonra VRAM'den önce GPU olarak yeterli gelmeyecek. Bu bütçelerdeki sistemlerden 5-10 yıl çıkacak oyunları ultrada oynatmasını beklemek absürt olur.
Yani oyun geliştiriciler Unreal Engine 5'i açıp sahneye propları fırlatıp sıfır optimizasyon ile aldıkları buildleri "oyun" diyerek satmaya çalıştığı sürece çok VRAM isteyecekler belli Ama düzgün geliştiricilerin çoğu oyunlarını optimize ettiğinden ve VRAM ile ilgili yeni teknolojiler de kapıda olduğundan o kadar da sorun olacağını düşünmüyorum.
Yani oyun geliştiriciler Unreal Engine 5'i açıp sahneye propları fırlatıp sıfır optimizasyon ile aldıkları buildleri "oyun" diyerek satmaya çalıştığı sürece çok VRAM isteyecekler belli Ama düzgün geliştiricilerin çoğu oyunlarını optimize ettiğinden ve VRAM ile ilgili yeni teknolojiler de kapıda olduğundan o kadar da sorun olacağını düşünmüyorum.
Geliştiriciler artık oyunu bir şekilde çıkarıp sonra toparlamaya bakıyorlar. Cyberpunk gibi bir facianın bile toparlandığını gördükleri için muhtemelen daha çok göreceğiz böyle şeyleri. Oyunları artık çıktıktan 1-2 sene sonra oynamak lazım gibi
Bence NVIDIA ve AMD oyun gelistiricilerine sponsor olmaya devam ettikce daha cok VRAM isteyecek gibi. RTX5060 8 GB modeli uzun omurlu olmayacak bence. RTX 3060 bile 12 GB modeli var. RTX 6000 serisi veya Super serisi geldiginde gorursunuz VRAM hepsinde en az 12 GB olacaktir NVIDIA tarafinda. Tamamen satis stratejisi oldugunu dusunuyorum. GTA 6 VRAM yrtersizliginden bazi ayarlari RTX 5060 8 GB RAM modeliyle kismak zorunda kalinacagindan supheleniyorum. Gecmiste gorduk bunu GYX 1000 serisinde yaptilar.
Geliştiriciler artık oyunu bir şekilde çıkarıp sonra toparlamaya bakıyorlar. Cyberpunk gibi bir facianın bile toparlandığını gördükleri için muhtemelen daha çok göreceğiz böyle şeyleri. Oyunları artık çıktıktan 1-2 sene sonra oynamak lazım gibi