27.000 TL bütçeye NVIDIA ekran kartlı hazır sistem önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Freaktofen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 476
İleri dönük konuştum ben. Şuan yeter ama 5-10 yıl sonra yetermi bilmiyorum.

İleri dönük konuştum ben. Şuan yeter ama 5-10 yıl sonra yetermi bilmiyorum.
RTX 5060 zaten 5-10 yıl sonra VRAM'den önce GPU olarak yeterli gelmeyecek. Bu bütçelerdeki sistemlerden 5-10 yıl çıkacak oyunları ultrada oynatmasını beklemek absürt olur.

RTX 5060 zaten 5-10 yıl sonra VRAM'den önce GPU olarak yeterli gelmeyecek. Bu bütçelerdeki sistemlerden 5-10 yıl çıkacak oyunları ultrada oynatmasını beklemek absürt olur.
Bazı yarım akıllılar var çünkü o yüzden. Ama gelecek oyunları çok daha fazla VRAM isteyecek o belli.

Bazı yarım akıllılar var çünkü o yüzden. Ama gelecek oyunları çok daha fazla VRAM isteyecek o belli.
Yani oyun geliştiriciler Unreal Engine 5'i açıp sahneye propları fırlatıp sıfır optimizasyon ile aldıkları buildleri "oyun" diyerek satmaya çalıştığı sürece çok VRAM isteyecekler belli Ama düzgün geliştiricilerin çoğu oyunlarını optimize ettiğinden ve VRAM ile ilgili yeni teknolojiler de kapıda olduğundan o kadar da sorun olacağını düşünmüyorum.

Onlarında çoğu bağımsız geliştiriciler oldu maalesef. Şu aralar çıktığı gibi optimize olan bir oyun görmedim.

Onlarında çoğu bağımsız geliştiriciler oldu maalesef. Şu aralar çıktığı gibi optimize olan bir oyun görmedim.
Geliştiriciler artık oyunu bir şekilde çıkarıp sonra toparlamaya bakıyorlar. Cyberpunk gibi bir facianın bile toparlandığını gördükleri için muhtemelen daha çok göreceğiz böyle şeyleri. Oyunları artık çıktıktan 1-2 sene sonra oynamak lazım gibi

Bence NVIDIA ve AMD oyun gelistiricilerine sponsor olmaya devam ettikce daha cok VRAM isteyecek gibi. RTX5060 8 GB modeli uzun omurlu olmayacak bence. RTX 3060 bile 12 GB modeli var. RTX 6000 serisi veya Super serisi geldiginde gorursunuz VRAM hepsinde en az 12 GB olacaktir NVIDIA tarafinda. Tamamen satis stratejisi oldugunu dusunuyorum. GTA 6 VRAM yrtersizliginden bazi ayarlari RTX 5060 8 GB RAM modeliyle kismak zorunda kalinacagindan supheleniyorum. Gecmiste gorduk bunu GYX 1000 serisinde yaptilar.

Böyle yapacaklarsa hiç yapmasınlar bence daha az küfür yerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…