Bütçe
80.000 TL

Fleifnir 9

Gelişen
Bütçe başlıkta olduğu gibi. RX 9070 XT olmazsa RTX 5070 düşünüyorum. 16 GB güzel bir RAM yeterli. İleride ekleme yaparım. İşlemci olarak minimum 7500X3D olursa güzel olur. Amaç oyun odaklı bir sistem. Önerileriniz neler?

Neden hazır sistem? 9700X, 9070 XT, B850M-K, Patriot Viper, kule tipi soğutucu ve SSD 76.000 TL falan tutar. Kalan bütçeye de kasa + PSU sığdırılır muhtemelen veya bir tık aşar. 7500X3D almayın.

Neden hazır sistem? 9700X, 9070 XT, B850M-K, Patriot Viper, kule tipi soğutucu ve SSD 76.000 TL falan tutar. Kalan bütçeye de kasa + PSU sığdırılır muhtemelen veya bir tık aşar. 7500X3D almayın.

Kablolama ile vesaire uğraşmak istemiyorum o yüzden hazır daha mantıklı geldi. 7500X3D neden önermiyorsun?

.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistemlerde genelde illaha bir parça tırt oluyor, o yüzden çok önermek istemiyorum. Eğer Ankara'da isen şahsen yardımcı olurum kablolamana. Hazır sistemlerde de çok özenli kablolama yapmıyorlar zaten. Sistemi kurduktan sonra artan kaboları birbirine kelepçeleyip kapatıyorlar.

Hazır sistemlerde genelde illaha bir parça tırt oluyor, o yüzden çok önermek istemiyorum. Eğer Ankara'da isen şahsen yardımcı olurum kablolamana. Hazır sistemlerde de çok özenli kablolama yapmıyorlar zaten. Sistemi kurduktan sonra artan kaboları birbirine kelepçeleyip kapatıyorlar.
Ne nereye takılacak, hata olursa uğraştıracak vesaire; o yüzden o topa hiç girmek istemiyorum. Attığım sistem özelleştirilmiş haliyle nasıl sence? Ankara'da değilim maalesef.

Mesela bu nasıl ne değişmek mantıklı? https://www.incehesap.com/secozy-oe...18120,3322916,3412756,2856711,3293022,3345722

Gaming gecesinde 4 5K düşecek fiyatı o şekilde hesaplıyorum. Ekran kartı markası iyi midir?
Anakart'ı B850M-K, SSD'yi de DRAM'li bir model ile değiştirirsek fena değil aslında. Soğutucu hakkında bilgim yok. NZXT'nin bir ara kötü soğutucuları vardı, onlardan olabilir, emin değilim. 7500X3D'nin IMC riskini görmezden gelerek konuşuyorum.

Ne nereye takılacak hata olursa uğraştıracak vesaire o yüzden o topa hiç girmek istemiyorum. Attığım sistem özelleştirilmiş haliyle nasıl sence? Ankara'da degilim maalesef.
Lego birleştirmek kadar basit aslında. Ama öğrenecek zamanım, sabrım veya isteğim yok derseniz, siz bilirsiniz.

Anakart'ı B850M-K, SSD'yi de DRAM'li bir model ile değiştirirsek fena değil aslında. Soğutucu hakkında bilgim yok. NZXT'nin bir ara kötü soğutucuları vardı, onlardan olabilir, emin değilim. 7500X3D'nin ımc riskini görmezden gelerek konuşuyorum.

Lego birleştirmek kadar basit aslında. Ama öğrenecek zamanım, sabrım veya isteğim yok derseniz siz bilirsiniz.

İşlemci ne önerirsin peki? 9600X ve 9700X arasında çok fark var mıdır? Bir de ekran kartının markasından emin olamadım.

Biraz dedigin gibi aslında ama uğraşmak istemiyorum 4 5K fazla verip ofsayt olmayan bir sistem daha mantıklı geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör: