Bazılarınızın bildiği üzere ekran kartımı RTX 5070 ya da RTX 5070 Ti yükseltmeyi düşünüyorum. Ekran kartını yükselttikten sonra OLED monitöre geçmeyi düşünüyorum. Almayı düşündüğüm marka ASUS ve gözüme çarpan 3 model var. Monitörlerin ikisi QD-OLED, birisi WOLED. Hangisi daha iyi bilmiyorum ama göz gezdirdiğimde QD-OLED daha iyi gibi gördüm. 360 ve 240 Hz seçenekleri var, aralarındaki fiyat farkı 10 bin TL civarı. Ekran kartı bütçemi halihazırda biraz zorluyor, zaten bu nedenle 240 Hz olanı almayı düşündüm. Fakat şu an kullandığım ekran 270 Hz, 270 Hz'den 360 Hz varken 240 Hz'e geçmek mantıklı mı? Şunun da farkındayım, elimdeki sistemle 2K'da frame generation açmadığım sürece 300'e yakın FPS'leri göremem. CS2 gibi oyunlarda ortalama 500-600 FPS alıyorum, oynanan haritaya göre ortalama 300'e düşüyor. Ekran kartı ve OLED ekran almamın sebebi de artık biraz daha sakin tarzda takılmak, GTA 6, MW4 gibi oyunların keyfini çıkarmak. CS2'de 360 Hz olsa çok fark etmez benim için tahminimce, daha önceden 360 Hz IPS panel monitör alıp iade etmiştim, test ettiğimde fark hissetmemiştim. Neticede profesyonel oyuncu da değilim, sırf tek bir oyun için 360 Hz almak o kadar fark ödemek mantıksız gibi geldi. Sizce 240 Hz QD-OLED olanı almak mantıklı mı bu durumda?
Son düzenleyen: Moderatör: